uz mam objednane formuly ale snazim sa opravit tieto a dat ich bratovi na bike
tie dosticky som prefrezoval ale kotuc som este neodmastil
ta brzda uz bola v oprave pretoze mi praskla hadicka
nemoze to byt aj to ze je zle odvzdusnena?
Benzinom NEODMASTOVAT!! radsej dake riedidlo.. je tu o tom vela popisane.. treba si pozret forum... btw. bb7 su urcite lepsie.. su to mechaniky ale vela hydraulik typu tektro sa na ne absolutne netaha.. kto ich skusal ten vie.. kto sa snimi vzivote nestretol tak mudruje... to len pomimo..
Skus odvzdusnit este a taktiez daktore brzdy piskaju ked je zima alebo su morke.. skus pripadne este vycentrovat prasa a podotahovat skrutky..
suhlasim BB7 su proste brzdy s velkym B (vravte si co chcete). Daval som jej fakt zabrat, vypadol piestik, ta pruzinka na ktorom je vonkajsie nastavovacie kolecko je vysunuta, praskol mi drziak na platnicky. Teraz som nejakym sposobom zasadil z5 piestik, zohnal drziak, sice je ta pruzinka stale vytlacena ale brzdi riadne (podotykam 160 kotuc ,nvm co by to robilo na 203). Skus odvzdusnit ,odmastit kotuc, vycentrovat
Kolko z vas-kritikov uz jazdilo brzdy Tektro Auriga, ze viete ake su slabe a ze BB7 su lepsie. Mne posluzili dva roky k maximalnej spokojnosti. Ani pri mojich cca 90 kg som nemal problem s ubrdzenim. Samozrejme vela zalezi od odvzdusnenia, kotucov a dosticiek. Kotuce som casom vymenil za Formuly a potom zacali piskat aj mne. Zlepsil sa vsak brzdny ucinok. Kotuce som nikdy necistil. Stacilo par krat poriadne zabrzdit a bolo po masnote na kotucoch. Teraz som Tektra vymenil za SH XTR, hlavne kvoli hmotnosti a nizkej cene XTR (no nekup to za 198€ par ). Az taky priepastny rozdiel medzi Tektrami a XTR-kami co sa tyka brzdneho ucinku nie je. To tvrdim s plnou vaznostou. Tektra teraz "zdedila" manzelka na svojho FELT-a.
ja osobne mam bb7 vpredu na 203mm kotuci brzd nekustocne na to ze je to mechanika ked je spravne nastavena a dobre dosticky tak niektore hydry maju co robit aby sa im vyrovnali
k teme: mam vzadu stroker ryde a odkedy som dal tie dosticky EXTEND piskaju v blate a vode jak salene radsej som mohol doplatit 10e a mat original hayes a nehovoriac o tom ze my ich uz chytila hrdza
pozri sa ci nemas na dostikach alebo kotucy take jak zaprasene a zotri to z nejkakym alkoholom najlepsie I.P.A
pocujte ked kupim bik z tektro brzdamy mam sa bat chodit na biku ? bo kazdi hovori ze to ne dobre brzdi a ze tecu ta nevem je tu niekto taky co nemal z tektrami problemy?
Ak si prehladas forum, prides na to, ze realne problemy s tymito brzdami moc nie su. Mozno tak, ako so vsetkymi inymi brzdami. Ale je tu kopec pseudoodbornikov, ktori "vedia" ake su to nanic brzdy. Aj lakko nado mnou pise, ze ani oproti XTR to nie je priepastny rozdiel. Tiez mam 2 biky - jeden s Tektro Auriga, druhy Elixir 5 a tiez si nemyslim, ze rozdiel je priepastny. Tektra mam dobre nastavene, odvzudnene a za 2 roky nebol s nimi ani najmensi problem.
ja som mal tektro auriga a musím povedať že mi tiež pískali skúšal som všetko čo sa dalo odmastiť platničky kotúče a ošmirglovať ako radia na fórach no musím povedať že tím brzdám nepomôže nič vzhľadom na cenu sú to najhoršie brzdy na trhu nezabrzdia dobre ani na rovnaj ceste na betóne. O DH sa mi mohlo môže iba snivať kim som mal tie sprosté tektra
tím brzdám pomôže iba to keď ich rozmlátite kladovom a pekne veľkým.
jediným riešením je kúpiť iné ja teraz budem mať avid elixir R ešte ich nemám ale už sú objednané ale podla toho čo som čital tak sú to druhé najlebšie dvojpiesti lebšie už sú iba formule napriklad R1 , the one alebo Mega
fajnovky.
jazdil som ich asi 4 mesiace, a kebyže neurvem páku na zadnej (moja chyba, pooral som les), jazdil by som ich doteraz, účinok mi na XC stačil
mam ich a som spokojny. to asi preto, ze ine brzdy som nikdy nemal, moje prve kotucovky. keby nebrdzim s citom, tak letim cez predne koleso. nechapem koment, ze nebrzdia ani na betone po rovinke.. ved stlacim tak spravim salto takze o co ide? nechapem ako ine brzdy mozu mat este lepsi ucinok, ze clovek spravi az 4 salta? ale mam teraz zadrhel, na poslednom vyjazde behom 15 minut som uplne stratil prednu brzdu, stlacim packu nadoraz a ledva brzdi.. pol hodinku predtym brzdila normalne neviem co sa mohlo stat za tych par minut intenzivneho brzdenia. zajtra to idem dat do opravi tak vam potom poviem.. a nepiskaju mi, kotuc akurat rezonuje obcas
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak neviem neviem či by boli bb7 lepšie
tie dosticky som prefrezoval ale kotuc som este neodmastil
ta brzda uz bola v oprave pretoze mi praskla hadicka
nemoze to byt aj to ze je zle odvzdusnena?
Skus odvzdusnit este a taktiez daktore brzdy piskaju ked je zima alebo su morke.. skus pripadne este vycentrovat prasa a podotahovat skrutky..
k teme: mam vzadu stroker ryde a odkedy som dal tie dosticky EXTEND piskaju v blate a vode jak salene radsej som mohol doplatit 10e a mat original hayes a nehovoriac o tom ze my ich uz chytila hrdza
pozri sa ci nemas na dostikach alebo kotucy take jak zaprasene a zotri to z nejkakym alkoholom najlepsie I.P.A
tím brzdám pomôže iba to keď ich rozmlátite kladovom a pekne veľkým.
jediným riešením je kúpiť iné ja teraz budem mať avid elixir R ešte ich nemám ale už sú objednané ale podla toho čo som čital tak sú to druhé najlebšie dvojpiesti lebšie už sú iba formule napriklad R1 , the one alebo Mega
jazdil som ich asi 4 mesiace, a kebyže neurvem páku na zadnej (moja chyba, pooral som les), jazdil by som ich doteraz, účinok mi na XC stačil