Myslel som to tak, ze napr. pri Mavicu je tych rafikov pomerne dost..ako mam vediet, ktory je akoze najhorsi spomedzi nich a ktory najlepsi, to sa mam riadit iba podla ceny?..potom ked pozeram ceny v bazare, mam v tom bordel :/ preto som chcel vediet akoze nejake poradie..
Tak ale ked vidim rafiky Mavic Ksyrium Equipe, Mavic Ksyrium Elite, alebo Mavic Aksium, Mavic R-sys atd..nie je medzi nimi nejaka radova postupnost uvedena vyrobcom ako napr pri komponentoch Shimano: Altus, Acera, Alivio, DXR, Deore, Deore LX, XT atd...
Ale rozdiely tam sú! Napr. Mavic Crossride/Crosstrail/Crossmax u MTB kolies. Aj ráfy majú roztriedené a rozdiely sú niekedy priepastné! No aj v cenách.
Takž každý výrobca má svoju škálu ráfov rôznej kvality/hmotnosti/ceny. Výrobcov čo robia len jednu kvalitatívnu triedu veľa nie je.
Ja som z toho pochopil to, že všetky ráfy sú len jednej kvality, len určenie ráfu je rôzne. No to nie je pravda. Rovnako ako je Deore a XTR tak má mavic Crossride a Crossmax SLR napr. Alebo aj DT má lacnejšie XC ráfy a aj drahé, dokonca karbónové. Ak si to myslel aj Ty takto, tak si to napsíal nezrozumiteľne.
ja som to myslel tak ,že rafik ma nejake urcenie,a dajme tomu rafik na xc za 500sk bude kvalitou(vydrz,vaha,spracovanie)horsi ako raf za 1500.Čiže sa mu staci pozret (teoreticky) na urcenie a cenu rafu a pochopi (su aj vynimky...)
Ja Ťa chápem celkom jasne, len nemôžeš dávať verejne rady tým, čo sa v tom nevyznajú, tak nejasne. Vidíš na prvý raz som to ani ja nepochopil, tak ako to myslíš. O nič viac mi tu nejde.
Alebo hoď sem čo zhruba chceš, na aký štýl jazdy a koľko máš peňazí, prípadne nejaké špeciálne požiadavky na farbu, váhu atp. Je veľa výrobcov ráfov a ktorý je najlepší sa zo stániek výrobcov nedozvieš. Ako už quasko na prvej strane písal, najlepšie je pohľadať si nejaké testy, prípadne tu na fóre má veľa ľudí veľa skúseností.
A este, ako to vlastne je...ak hovorimE o cestnom bicykli..mam vysku 180cm, aka je velkost ramu na moju vysku, lisi sa to aj medzi jednotlivymi znackami ramov ? A potom podla coho mam vediet v pripade, zeby som mal ram, ze aku velkost rafov k ramu potrebujem, hm? A co znamena udaj pri rafoch,ze to je plastova verzia ??
Si to pekne zabil. Sa porozprávaj radšej naživo s človekom ktorý si aspoň trochu pričuchol k bicyklu lebo podľa tvojej poslednej otázky nepotrebuješ vedieť o ráfoch nič ale najprv sa potrebuješ dozvedieť niečo o bicykloch. To bude tá správna postupnosť. hehe
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takž každý výrobca má svoju škálu ráfov rôznej kvality/hmotnosti/ceny. Výrobcov čo robia len jednu kvalitatívnu triedu veľa nie je.
Ja som z toho pochopil to, že všetky ráfy sú len jednej kvality, len určenie ráfu je rôzne. No to nie je pravda. Rovnako ako je Deore a XTR tak má mavic Crossride a Crossmax SLR napr. Alebo aj DT má lacnejšie XC ráfy a aj drahé, dokonca karbónové. Ak si to myslel aj Ty takto, tak si to napsíal nezrozumiteľne.
No a tým príspevkom
si prakticky poprel kvalitatívne rozdelenie ráfov do tried.
ale malo kto ma vela skusenosti s vacsim mnozstvom.. povacsinou 2 max 3 a tie plne vyhovuju, takze porovnania niesu nejak objektivne..
drahsi ,lahsi,pevnejsi-xm717d
od DT podobne X430
4.2d
tot moja volba
remerx,fulcrum a WTB som nejazdil