Mam problem s vibraciami zadnej stavby na mojom Giante Trance X3, brzdy Hayes Stroker Trail...je to dost neprijemne a neviem sa toho zbavit, niekde sa to tu uz tusim riesilo no neviem sa k tomu dostat,inak zvukovy efekt ako ked brzdi LIAZ najhorsie je ze som teraz nahodil namiesto povodnych crossovych plastov NN a teraz to vibruje aj pri volnej jazde na asfalte, pri silnejsom brzdeni tie problemy odpadavaju, mal som s tym problemy aj na zaciatku pri prvych jazdach no cakal som, ze sa to rozjazdi ale ono sa to este zhorsilo
Vdaka, no to nepojde tak lahko, beriem to ako poslednu moznost nakolko bajk je z UK (jedina nevyhoda kupy - servis, reklamacia) no verim, ze sa najde ine riesenie
Skus skontrolovat dotiahnutie vsetkeho - adapter, brzdovy strmen, kotuc, zadne koleso v zadnej stavbe, capy zadnej stavby. Ak bude vsetko OK a bude dalej rezonovat, tak si skus pozicat zadne koleso od kamosa s inym typom kotuca. Ak to bude rezonovat aj potom, tak uz jedine vyskusat ine brzdove oblozenie abo iny priemer kotuca.
Mal som ten isty problem donedavna. Kolesa Mavic Cross trail, brzdy SH XT. Mne tie vibracie sposobovali pravdepodobne zbrzdene dosticky, resp. slaba odtahovacia pruzinka, po vymene to uz nerobi
Takze problem je dufam vyrieseny, vymenil som predne dosticky za zadne, jedna zadna je poskodena (odlupnuty kraj) viz. foto, je mozne ze vibracie sposobovalo prave toto, kazdopadne je uz pokoj
Ak si skontroloval vsetko tak, ako ti radil Jezus, je viac ako pravdepodobne, ze kotuc s dostickami si nerozumia. Pri ich vymene necakaj hned kladny vysledok, aj ked sa tak javit bude. Vsetko si musi na seba zvyknut, sadnut si, chce to dlhsie skusanie.
Neverim, ze kusok odstipnuteho brzdoveho materialu rozrezonuje zadnu stavbu.
preto som pisal ze je mozne ze to sposobovalo prave to, ale suhlasim s tym, ze dosticky a kotuce si nerozumeju, vsetko som skontroloval, dotiahnute boli vsetky skrutky, akurat v poslednej dobe pocitujem mensi brzdovy ucinok, cim to moze byt sposobene? dosticky aj kotuce som precistil no nic sa nezmenilo.
kimlo: cakal som nieco podobne no nestihol som si poupravit prispevok sice nejazdim kopce no brzdy zabehnute su, viem este o jednom tranciku ako je moj s obdobne najazdenymi km no chalanisko jazdi kopce cize toho ma nabrzdene podstatne viac a brzdy mu piskaju, predsalen bude problem dosticky vs. kotuce
zdravim, odkedy som nasadil kolesa Mavic Crossride, tak mi silne rezonuje cela zadna stavba pri brzdeni; moze to byt slabym vypletom? pretoze ostatne komponenty som pri tej vymene kolies nemenil.
vpredu takyto problem nemam
platnicky nemas zodrate, resp niecim zadrbane? Mne to robi pravidelne ked nedopatrenim ( a pravidelne) na brzdy vylejem Cyklostar. Ked parkrat intenzivne zabrzdim vacsinou to prejde. Niekedy to trva dlhsie.
Ak možem tiež by som tu nato niečo povedal zadna stavba mi vrzgala tak že sa to už nedalo vydržať a bol to cca novy bajk no vymenil som kotuče za shimano XT a bol pokoj boli tam neake šmecko a zrejme sa neznašali z doskami.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Neverim, ze kusok odstipnuteho brzdoveho materialu rozrezonuje zadnu stavbu.
myslim ze po 1300 kilometroch su zabehnute az az...
1300km sa da prejst aj bez intenzivnejsieho brzdenia
vpredu takyto problem nemam