dual je dual
kazdy povie nieco ine, ide o zvyk
ale co som najviac ocenil pri XT radeni je moznost vyberu podradovania, obycajne podradujem ukazovakom a zo zaciatku som sa cudoval ako niekto moze k tomuto ukonu pouzivat palec, az po par vyjazdoch som zistil ako neuveritelne dobre mi na tu packu zapadne palec ked mam ukazovak dole kopcom na brzdovej pake
Z toho vyplýva, že pre moje potreby som zhodnotil XT radenie ako zbytočnú investíciu, ak by som chcel zostať pri páčkach. To by som sa priklonil k Deore. No gripshift je gripshift.
ja osobne som viac verim japoncikom ako prije.anym amikom
tmax; co sa tyka Deore a XT tak rozdiel tam urcite je (v presnosti a rychlosti radenia), ale na druhej strane keby som nemal peniaze tak Deore by plne postacovalo
Pritom X7 radilo inak celkom dobre a patka tiez nebola kriva ...
Dnes mi vsak dorazilo radenie XTR, tak som sramu po 14 r. dal zbohom.
EDIT : a chyba bola vo mne ... napisal som len prehadzovac ... ale vskutku je to radenie aj prehadzovac... sorry nevsimol som si to na tej stranke
soryy, to som si nevšimol ...myslel som že kompletná výmena, tak ako som mal možnosť vymeniť to ja ...
Určite by som nekombinoval Shimano a Sram ... jedna značka = jedna technológia = malo by to fungovať najlepšie.
A s tým že by XT bolo horšie ako X9 by som sa netrápil .. nevyskúšaš, neporovnáš, nevieš ... čo oko nevidí srdce nebolí. Tri roky som jazdil kombináciu Deore radenie + XT prehadzovačka a stačilo ju len pravidelne čistiť, mazať reťaz a neohnúť pätku ... nemal som problém.
EDIT: takze v skutku ta XT je praktickjsia pri radeni ? co ? tak teda asi ostanem pri nej ...
Su ale pravdive tak na zaciatku sezonu. Po prvej odjzadenej sezone sa XT radenie sprava stale rovnako ako v prvy den kupy pomaly zatial co Deore sa pomaly ale iste zacina lucit s pojmom vyborna spolahlivost
X9 vs XT.
Sram - lahsia nastavitelnost, odolnejsie voci zaneseniu sa blatom (nedrzi sa na nom tolko blata ako na shimano salteroch), zero loss travel technologia - kolko stlacis packu tolko sa potiahne aj lanko co by malo mat za nasledok rychlejsie radenie v praxi ale nevidno rozdiel oproti XT.
XT - spolahlive ale podstatne volnejsia pruzina na prehadzovacke co zaprcinuje caste buchanie saltru o ram, moze sposobit rozstelovanie saltru, rad sa zanesie blatom a obcas v takej situacii neradi uplne spolahlivo. vyhodou je ale cena ktora je nizsia ako pri X9
Napriek tou ze som zarity SRAMista tak na jednom aj druhom biku jazdim Shimano. Nastastie obidvoje packy sa daju radit uz pomocou dual drive systemu, cize len palcom a tak nemusim skladat prsty z gripov pri radeni ale staci jeden palec
X.9 radenie som neskúšal (pred vyše rokom asi 3 min.), XT radenie som skúšal na minuloročnom Sport life a vôbec ma neoslovilo (neponúklo mi výrazne lepšie správanie oproti môjmu Deore). Preto pri dileme, čo nahodiť namiesto starého radenia (Deore), som XT vylúčil, z páčok pripadalo do úvahy jedine nové Deore (odraďovanie už aj palcom). Nakoniec pre mňa najvhodnejšie som vyhodnotil X.0 gripshift. Kukni obe (v shope na biku, u kamoša) a na riešenie prídeš aj sám.
EDIT: chachááá
aj ... sa mi to nejako nezda malo by sa to cele menit .
nuz ale to je jedno. ak ma niekto skusenost tak , aka je pristupnost paciek pri vyssie spominanich prehadzkach ?