tu bazari je teraz celkom dobra ponuka ojazdenych SPD pedalov, asi sa ludia zbavuju po sezone. chcel by som sa spytat, ci pre ucely takeho obycajneho gravel jazdenia (teda ziadne blaznenie na zjazdoch ani po horach, skor spevnene cesty a polne cesty) by boli lepsie pedale Shimano Xtr Pd-m985 alebo Shimano Pd-m8020 obaja predajcovia chcu za nich rovnako po 40 eur, tak zvazujem.
Doteraz som jazdil len 520tky, 540tky a dvoje XTčka (starší aj novší model) na žiadnych to tesnenie nebolo.
Tieto XTRka mám cca trištvrte roka. Stále sa to vyťahuje.
Tak som skúsil či to niekto neriešil napr. niečím zafixovať. Nie že by mi to nejako vadilo ale umýval som bike a tak ma to napadlo odfotiť.
Poznáte niekto nejaký trik (okrem sústavného natieranie SPD pedálov i kufrov na tretrách) ako odstrániť vŕzganie? Nevŕzga to stále a niekedy stačí mierne pohnúť tretrou do strany. Ale je to dosť otravné.
Hm, najazdil som s nimi síce už takmer 7000km, ale pokiaľ pamätám, škrípať začali niekedy po prvej stovke. Keď dám na SPD i na kufre trochu obyčajnej vazelíny, na jeden-dva výjazdy to prestane.
Ja mám štvoro tretier, na jedných mám kufre asi osem rokov - sú ticho.
Mne vŕzgali zatiaľ iba na pedáloch PD-M520.
Nepamätám že by mi vŕzgali XTčka a ani XTRka čo mám teraz.
... nemôže to byť pedálmi ???
ja to aj pedálmi aj bordelom na kufroch ale skor bordel v klitke pedálu, oplatí sa častejšie vystiekať vapkou bordel z klietky.... a namazať , a zaleží aj od kufra sitmano ma 2 druhy, hobikove s večšou volou a rejsove s menšou. iný výrobcovi a maju tiež ine kufre aj ked kompatibilne s SPD, napr Welgo pedále vrzgali extremne, zato XTR velmi malo.. ael ked e prašno vrzgaju aj tie, opotrebenie tiež hra svoju rolu vo vrzganí
Ja mam Time Atac 4 a tiez to vrzga od sameho zaciatku takmer. Vymenil som kufre napaleny, ze tak kratko vydrzali a nepomohlo. Tiez to riesim vazelinou alebo tam kvapnem olej na retaz, vydrzi chvilu. Predtym som mal Shimana a tam pomahalo aspon dotahovat napatie, co sa pri tychto Timeoch neda.
Mne vrzgali aj po pre kontrolovani všetkých spomenutých veci, nakoniec som zistil ze problém bol v jemnom bordeli pod kufrom pod tým plieskom, čo sa vyberá zvnútra tretry.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
XTká sú min. generácia aktuálna rada je 81xx
XTRko je vyššia rada ale 2 gen dozadu po tomto bolo 90xx (jazdím) a najnovšie 91xx.
Zisti si ktoré majú koľko sezón/km za sebou.
Jazdil som xt, teraz mám xtr, ale úprimne, ja rozdiel nebadam žiadny.
Či XT, či XTR kvalitatívne sú top, tam pri ani jednom chybu neurobíš.
Stále to zatláčam späť.
Tieto XTRka mám cca trištvrte roka. Stále sa to vyťahuje.
Tak som skúsil či to niekto neriešil napr. niečím zafixovať. Nie že by mi to nejako vadilo ale umýval som bike a tak ma to napadlo odfotiť.
Mne vŕzgali zatiaľ iba na pedáloch PD-M520.
Nepamätám že by mi vŕzgali XTčka a ani XTRka čo mám teraz.
... nemôže to byť pedálmi ???
No, neviem. Vŕzganie úplne zmizne, ak sú tie styčné plochy natreté. Skôr to naozaj tipujem na "drsné" kufre.
Ale som rad ze nie som jediny s tymto problemom