kedze do ramu ma ist 68micka... a ja som tam dal 73ku, tak z lavej strany mi pretrca cca 4mm z plastovej mysky...
otazka je, bude to robit problem ? bike to bude viac menej taky kofolovy, pre priatelku, takze ziadna zverina sa na nom konat nebude. dik moc.
dik, zozenem
i ked mam doma uz aj nejake 68micky osy, no neni som si isty ich stavom, tak moc ich tam davat nechcem... iba ak kupit novu (a to sa mi tiez nechce)... tak skusim podlozky.
zmeni sa to iba tou podlozkou.
preto som sa pytal, ze ci je problem ak mi z lavej strany trci 4mm zo zavitu
prava strana je OK
proč by měla být řetežová linka jiná? ta je daná délkou osy né domečkem
Čiže reťaz. linka sa mu naozaj zmení. Otázka stojí ako to má teraz a ako to bude s linkou potom.
skor sa prikladam k Turbiho teorii
ked dam podlozku, tak v tedy sa to zmeni... hmmm
neva, nebude to az take dramaticke myslim, pre dany projekt to bude dobre riesenie
ta je teraz dobre, tou podlozkou ale asi zmenim tu retazovu linku, no nie nejak tragicky.
Nezabudnite, že sa pýta či môže dať 73 namiesto 68 a má octalinkovú osku! A Vy mu radíte podložku 2,5 mm. hehe Octalink sa robil v akých dĺžkach? Dvoch? Plus dve veľkosti domčeka? Há? ..... hehe
Začína to byť zápletka ktorá ma začína zaujímať. Zajtra otvorím katalógy a zistím v akých dĺžkach sa robia a robili. hehe
pokial mi je zname, Hollowtech je duta osa, Octalink je drazkovy spoj (existuju 2 verzie).
zatial hladaj... som zvedavy co najdes
momentalne tam mam cca tuto istu osu
http://www.kupkolo.cz/produkty/Osy_56/Stredova-osa-Shimano-BB-ES-51_126.html
akurat ze v prevedeni 73/113
oska je na 73, rám má 68 - tou podložkou dosiahne prispôsobenie sa rámu danej oske...
aké jednoduché.
většina osek na MTB se dělá jen na 73mm domeček a řeší se to tou podložkou.
osy na 68mm domeček sou většinou jen kratší silniční.
a při tomto způsobu montáže viz foto máš kliky 5mm mimo osu pokud ti to vyhovuje klidně jezdi tvůj problém, pokud máš 113mm osu máš řetězovou linku blbě pravá klika je moc blízko u rámu a pravděpodobně ti to bude blbě shazovat na nejmenší talíř.
keby som ho mal, nepytam sa vas
ale dakujem za rady, dam tam tu podlozku.
a ci mi to vyhovuje je tazko konstatovat, este na tom biku nebola retaz nahodena, takze nemam predstavu co to bude robit, len som sa chcel popredu spytat ci mam riesit uz teraz tu osku, alebo to nebude az tak tragicke.
ja to az tak nesledujem tu techniku a veci okolo toho.
preto sa vzdy spytam
Neviem či Ti to v tejto chvíli pomôže