PS-Sorrka, neviem, ako presne tú "vec" nazvať...
PS-Sorrka, neviem, ako presne tú "vec" nazvať...
Aka ma byt siroka ?
Ak sa niekomu zda hlupa otazka, ale mne tiez "odisla" lava miska na XT klukach tak som kupil DuraAce misky a nasadil som ich, takze tu trubku mam navyse (z DuraAce ta je trochu kratsia, ale z dvoch trubiciek by sa mala dat jedna vyrobit).
Mimochodom, ak lozisko v miske skripe, to este neznamena ze je znicene. Ja som moju misku (ciernu krytku som dal dole) namocil do benzinu a potom do isopropylalkoholu. Riedne pretrtepal, postuchal stetcom atd. (Najlepsia by bola ultrazvukova cisticka...). Cely bordel z toho vysiel von. Potom som tam natlacil vazelinu (mam z USA Rock'N'Roll Super Web Grease - pouzivaju ju aj chlapci z enduroforkseals) - teraz chodi lepsie ako nova. Keby som to urobil hned, tak by som usetril dobru tisicku....
lacné trvalé riešenie. Moje terajšie XT začínajú vydávať zvuky (už sa tam dostal bordel cca 1500km) takže je len otázka času, kedy budem meniť.
kupujem tuto http://www.techmat.sk/
skor ten blatovy kupel na Sele, ked som to rozobral, sajrajtu tam bolo pozehnane
..inak by som ešte odporúčal výmenu tých plastových podložiek, ja som ich mal otlačené, takže oska mala vôľu, majú ich v Slovkolex-e ale tá cena 109,-Sk za kus je kozmická...
..P.S. myslím si, že hlavný dôvod, že tie ložiská odišli je voda z WAP-ky... na prehadzovačke som minulú sezónu menil ložisko spodnej kladky po každom umytí až kým som neprestal na kladky striekať z WAP-ky...
Fuuuha Dudo, som netusil, ze mas az tak natrenovane. Nesmies krutit pedalmi tak rychlo
http://www.bajk.cz/web/data/clanek.asp?id_clanek=714
alebo Shimano nakolko maju vraj dlhu zivotnost
mali by byt kompatibilne
1. daju sa kupit zvlast nove, resp. kvalitnejsie, alebo musim kupit cely stred?
2. daju sa rozobrat a zrepasovat, alebo to nema zmysel?
dik za typy
to Lapierre : to neni zlý napad. Enem neviem, či sa mi bude xcieť čistiť to po každom výlete do lesa. Tak ale, asi inú možnosť nemám, kým to nezoženiem odniekadiaľ...
a nepodstatny som myslel vhladom na funkcnost kluk samozrejme jeze necistoty budu potom zkracovat ziovtnost lozisk
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05