Mam taky mensi problem s brzdami, konkretne na prednej brzde pocas jazdy je pocut ze sa tak uplne slabo šúcha (podla zvuku to nevyzera byt na celom obvode) a na kotuci je vidiet taky tmavsi pasik siroky asi 2-3 mm po celom obvode, ktory je sfarbeny do cierna.
Bicykel je novy, tak som si myslel ze to je normalne niekedy spociatku a ze sa to vysucha, a ze aj ten zvuk prejde ale neviem teda, uz som najazdil zhruba 70 km a stale tam je ten pasik aj zvuk (ten zvuk je fakt slaby, sotva je ho pocut ale je). Ci su zle nastavene brzdy alebo je problem inde...?
dik
nabuduce skus pouzivat "hladat" ,pretoze taketo veci tu uz boli riesene. Ale v skratke... Najskor to bude kotucom.Je vyhnuty na urcitom useku a treba to vyrovnat. Dostickami to nebude, kedze vravis ze bicykel je uplne novy. Dosticky su nove, nemaju byt preco nepravidelne opotrebovane a tym padom nas uz nezaujimaju. Dalej to moze byt upevnenim domceka na vidle. Skus sa pozriet ci mas medzi dostickami kotuc rovnomerne vzdialeny po celej dlzke. Ak nie tak musis uvolnit domcek, roztocit koleso a podla zvuku zistis kedy ho mas dotiahnut.
A osobne ? Aj mne na prednej obcas suchne kotuc, no neriesim to a jadzim. (sice mam 203kotuc a nove dosticky, cize je to viacmenej pochopitelne)
inak dik za rady teda
Takze...na zadnej brzde je lava platnicka (ta blizsie k vypletu) akoby nacapena na kotuc, resp neni medzi nou a kotucom ziadna vyditelna medzera, zatial co druha platnicka medzeru ma. Ked zatiahnem brzdu tak mam pocit ze sa kotuc mierne vyhne, a brzda potom vydava dost neprijemny a hlasity zvuk, na com sa mozno podiela aj vyhnuty kotuc. Pride mi to akoby sa ta lava platnicka (pri pohlade od riditok) nevracala uplne s5, lebo medzera medzi pravou platnickou a kotucom neni nejak extra velka.
Ale predsa som skusal centrovat prasa tak, ze som uvolnil skrutky, stlacil packu, dotiahol skrutky (z toho co som vycital). Rucne som ho neskusal stelovat.
Je mozne ze platnicky je treba hrubou silou viac roztiahnut, hlavne tu pravu, ci moze byt chyba aj inde a lepsie to zobrat do servisu ?
A shifty, 4ty riadok od spodu som pisal, ze som skusal centrovat prasa, iba nie rucne ale to aj preto, lebo ta medzera sa mi zda primala na to, aby som ju delil este medzi 2 platnicky.
A to piskanie zadnej brzdy je az na takej urovni, ze to splasi aj lesnu zver na pol kilometra
Predpokladam, ze sa jedna o nove brzdy. Tvoje brzdy su naplnene brzdovou kvapalinou (ako motorka a auto). V pripade, ze by si to chcel rozchodit tak nestriekaj medzi piestik oleje ale striekackou kvapni na vysunuty piestik brzdovu kvap. a zatlac ho dovnutra. Niektore prisady v sprejoch mozu sposobit, ze tesniaci kruzok nabopna alebo stvrdne.
Co sa tyka nastavenia, dolezite je aby sa piestiky vracali od kotuca po uvolneni packy. Absolutnu symetriu nedosiahnes.
http://www.youtube.com/watch?v=H5zjUaTAQmY
Brzdý sú úplne nové ale kotúč je pôvodný, takže to bude pravdepodobne kotúčom.
Šuchnutie je najcitelnejšie pri stočení do ľava.