aj "lepsie" hlinikove zliatiny su stale maksie ako lacna ocel, stredny prevodnik je najlepsi z ocele alebo ako to robi shimano ocel + karbon alebo plast alebo co to je..
kolko km to neviem ale tipnem si ze to bude polovica oproti oceli
na velkej/malej pile je to jedno, tie sa pouzivaju o dost menej ako stredny
Dost to zalezi od terenu v ktorom jazdis a samozrejme od toho ako sa staras o cele prevodove ustrojenstvo..a sem-tam sa nezaskodi pozriet ci uz retaz nie je moc vytahana...lebo to potom dost obrusuje prevodniky
Aby som nebol len OT:
- prevodník Gebhardt Klasik 40z. a 27z. (Al) zatiaľ niečo cez 3600 km, malý prakticky ako nový, veľký je ešte v pohode,
- prevodník Shimano LX 44z. šiel po 17-19 tis. km do preč (zuby ostré a reťaz začala zo dňa na deň neskutočne strieľať).
Reťaze mením pravidelne, pohon čistím +- po každej jazde.
EDIT: Malý a stredný (22, 32) mám stále, dokonca v 2 exemplároch, tie akosi veľa vydržia. Neviem prečo...
noo kluden vydrzi aj 2h..ked naprt zaradis v zabere a ulomis zuby
velky dural cca 15-20 tis\stredny tak do 10tis a maly mi odisiel po blatak-maratonoch po 6ti
Ja som na LX najazdil cca 22tis. km. Vymenil som 2 kazety. Pouzil som system kde som po cca 500km menil retaz, tak som tocil 3 retaze (spolu 6). Uz poslednych cca 8tis. km to bolo na minder, keby ze dam novu retaz tak to bude strielat, tak som to rozslahal uplne a potom kupil komplet nove XTcko.
Inac zalezi hlavne na terene a style jazdy.
aj "lepsie" hlinikove zliatiny su stale maksie ako lacna ocel
To mi ver,ze to tak nie je, jazdil som ocelovy prevodnik Deore a potom rozne hlinikace .. ten ocelovy to bol daleko najhorsi .. v kazdom pripade, zalezi od retazi, jak su vytahane a spinave.
Ozivim prastaru temu, aku mate skusenost so zivotnostou hlinikoveho Sram X-Sync prevodnika? Mne po 1 sezone (~3-4000km) uz ide tak "necisto" ked je retaz skrizena a mam prehodene na najvacsich pastorkoch vzadu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
kolko km to neviem
na velkej/malej pile je to jedno, tie sa pouzivaju o dost menej ako stredny
A na to si ako prišiel?
- prevodník Gebhardt Klasik 40z. a 27z. (Al) zatiaľ niečo cez 3600 km, malý prakticky ako nový, veľký je ešte v pohode,
- prevodník Shimano LX 44z. šiel po 17-19 tis. km do preč (zuby ostré a reťaz začala zo dňa na deň neskutočne strieľať).
Reťaze mením pravidelne, pohon čistím +- po každej jazde.
EDIT: Malý a stredný (22, 32) mám stále, dokonca v 2 exemplároch, tie akosi veľa vydržia. Neviem prečo...
velky dural cca 15-20 tis\stredny tak do 10tis a maly mi odisiel po blatak-maratonoch po 6ti
Inac zalezi hlavne na terene a style jazdy.
To mi ver,ze to tak nie je, jazdil som ocelovy prevodnik Deore a potom rozne hlinikace .. ten ocelovy to bol daleko najhorsi
a kolko ta stál ten prevodník XT 44z?
to je dost drahý špás
ja tam dám asi železný za 10 éčiek
to bol original co je na klukaach od vyroby, aj 32 a 22z. A teraz som tam nahodil vsetky DEOREckove v cene 28e
aj som to chcel kupit, aj mi potvrdil, ze cez vianoce bude doma z UK.....a dalej nic
nejake vypredaje http://www.bikepro.sk/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=131&Itemid=64