BRATISLAVA 3. januára (SITA) - Medzinárodná cyklistická únia (UCI) pridelila organizáciu majstrovstiev Európy v roku 2011 v horskej cyklistike v kategórii cross country slovenskému klubu CK MTB Dohňany. Podujatie sa uskutoční v jazdeckom areáli v Dohňanoch pri Púchove, kde sa každoročne konajú aj preteky Grand Prix Dohňany v krose. Tie sa od sezóny 2008 dostali v klasifikácii UCI z druhej kategórie do prvej, čo sľubuje kvalitnejšie obsadenie jazdcov z celého sveta.
Ked som videl toto podujatie v telke som priam neveril !! Jadilo sa trocha hore trocha dole,krasne upravene cesty,singlace ...
Toto podla mna nebol poriadny zavod.Maraton ako poznam JA.Ziadne poriadne technicke zjazdy nic,prilis dokonale na horsku cyklistyku.Keby sli poriadny maraton ako je napr dubnicky maraton,neviem co by robili,urcite by tie extra lahucke galusky a plastiky nemali.
Mna to osobne velmi sklamalo.
To s tým porovnaním náročnosti medzi cestou a MTB nevidím prvýkrát, ale doteraz som sa nikdy nedozvedel kto a podľa čoho dokáže tento "problém" objektívne rozsúdiť ...
Inak, čo sa týka toho "ide vám", možno sa to týkalo len toho, že trať pre XCO a XCM je v drvivej väčšine prípadov úplne odlišná, takisto ako je úplne odlišné zameranie týchto disciplín - aj keď pravdepodobnejšie to súviselo s TUFO galuskami, ktoré by síce na takom dobre podmočenom Dubničáku veľmi neobstáli, ale nejaké tie poriadne maratóny so skutočne technickými zjazdami v pohode zvládajú ...
Cibo, ja som bohuzial neni z tych o ktorych pises. osobne som si vyskusal cestne preteky, kriterium, casovku, MTB XC, MTB maratony a dokonca aj nejaku tu MTB casovku do vrchu...a nikdy by som tu netvrdil ze ktory z tychto pretekov je tazsi...az casom zistis, ze pretek je tak tazky ako ho urobia tvoji superi...teda ak chces bojovat o popredne umiestnenie
a co sa tyka napr galusiek, jazdil som na MTB aj tie a nikdy s nimi nebol ziaden problem. napr iba Tufo robi viacero dezenov a nie je problem si vybrat vhodnu galusku do akehokolvek terenu ( a mozem ta ubezpecit, ze taky Dubnicak by im problemy vobec nerobil...technicky je to jeden z tych lahsich maratonov )
Cibo, ja som bohuzial neni z tych o ktorych pises. osobne som si vyskusal cestne preteky, kriterium, casovku, MTB XC, MTB maratony a dokonca aj nejaku tu MTB casovku do vrchu...a nikdy by som tu netvrdil ze ktory z tychto pretekov je tazsi...az casom zistis, ze pretek je tak tazky ako ho urobia tvoji superi...teda ak chces bojovat o popredne umiestnenie
a co sa tyka napr galusiek, jazdil som na MTB aj tie a nikdy s nimi nebol ziaden problem. napr iba Tufo robi viacero dezenov a nie je problem si vybrat vhodnu galusku do akehokolvek terenu ( a mozem ta ubezpecit, ze taky Dubnicak by im problemy vobec nerobil...technicky je to jeden z tych lahsich maratonov )
mne islo predovsekym o tu trat,ktora mi pripada az smiesne lahka.Hladka,crossova,...
mnoo neviem odkial si zobral ze dubnicky maraton je jeden z tych lahsich ale nevadi.
Podla mna tie zavody boli dost inicom,keby boli riadne v horach,tak to by bolo zaujimavejsie,nielen po vykonovej stranke ale aj technickosti jazdcov...,
Cibo9: Serieš si do papuľky. Ideš sa tu hádať z ľuďmi, ktorí majú odjazdené desaťtisíce kilometrov, desiatky pretekov rôzneho druhu a boli aj výkonnostne medzi najlepšími. Matt dokonca prevádzkuje podľa mňa najlepší slovenský cyklo eshop suncycle.sk takže asi vie čo robí a hovorí...
Keď si taký odborník, tak kľudne môžeš zorganizovať XC "riadne v horách" ako to ty píšeš. LOL
skor ako technicke problemy je to zrkadlo financovania sportu a celkoveho zaujmu statu o sport...od malych deti az po dospelych. ale myslim ze Miso Lami a rovnako aj Milan Barenyi zajazdili celkom pekne preteky ked si zoberieme ze sutazili so svetovou spickou
Určite im patrí obdiv to ano, len som si tajne myslel že by to mohlo byť vyššie. A to nehovorím o minuloročnom majstrovi na ceste , ale šak si napravý chuť na najbližšom podujatí
Neviem či si osoba ktorá tu vraví niečo o crosovej trati v Dohňanoch tú trať aj prešla na biku. Po absolvovaní aj len jedného kola by ťa reči rýchlo prešli, porovnanie s Dubničákom je dobrý vtip. Nastúpané metre nemajú na XC tratiach obdobu, dať tam ešte nejakú rockgarden by bolo skôr naškodu
ja som dnes prišiel o hlasivky, jednoznačný vrchol sezóny, všetko bolo tip-top, náročná trať, divácky atraktívna, pivo na trati, krásne súboje, plač v očiach v poslednom kole...ďakujeme organizátori a pretekári
Marian, si toho Jardu ani nechcel pustiť, tak dlho ste sa fotili
ako vidim slovenskych hrdinov typu,seres si do huby,on ma najazdene viac a bla bla bla si nehajte pre seba.Zato ze ma viac km najazdenych a pritom mna ani nepoznas tak si myslis ze co ?, 1000 ludi 1000 nazorov. Uz ti to niekto povedal ? ... ASI NIE
ad1 aj také sú trate. naopak choď sa pozrieť aké ukrutnosti sú postavené na europsky pohár o týždeň v susedných čechách. Dohňany sú úplne o nieočom inom. O rýchlosti a technike jazdy ako takej kedy každé zle preradenie a zle zvolený prevod rozhoduje.
ad2 už v utorok na trati trénovali prví pretekári a do nedele po nej prešlo min 10 000 bikov . som domáci, poznám ju podrobne. vyjazdila sa, vyhladila. štvrtková štafeta a juniori/ky to mali v piatok daleko naročnejšie.
ad3 prejdi ju za 13 minút a začnem tvoj názor rešpektovať, lebo v tom je tá neuveritelná náročnosť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto podla mna nebol poriadny zavod.Maraton ako poznam JA.Ziadne poriadne technicke zjazdy nic,prilis dokonale na horsku cyklistyku.Keby sli poriadny maraton ako je napr dubnicky maraton,neviem co by robili,urcite by tie extra lahucke galusky a plastiky nemali.
Mna to osobne velmi sklamalo.
hmm myslis tym mna ? asi si z tych co si myslia ze cestna cyklistika je tazsia ako horska
Inak, čo sa týka toho "ide vám", možno sa to týkalo len toho, že trať pre XCO a XCM je v drvivej väčšine prípadov úplne odlišná, takisto ako je úplne odlišné zameranie týchto disciplín - aj keď pravdepodobnejšie to súviselo s TUFO galuskami, ktoré by síce na takom dobre podmočenom Dubničáku veľmi neobstáli, ale nejaké tie poriadne maratóny so skutočne technickými zjazdami v pohode zvládajú ...
a co sa tyka napr galusiek, jazdil som na MTB aj tie a nikdy s nimi nebol ziaden problem. napr iba Tufo robi viacero dezenov a nie je problem si vybrat vhodnu galusku do akehokolvek terenu ( a mozem ta ubezpecit, ze taky Dubnicak by im problemy vobec nerobil...technicky je to jeden z tych lahsich maratonov
a co sa tyka napr galusiek, jazdil som na MTB aj tie a nikdy s nimi nebol ziaden problem. napr iba Tufo robi viacero dezenov a nie je problem si vybrat vhodnu galusku do akehokolvek terenu ( a mozem ta ubezpecit, ze taky Dubnicak by im problemy vobec nerobil...technicky je to jeden z tych lahsich maratonov
mne islo predovsekym o tu trat,ktora mi pripada az smiesne lahka.Hladka,crossova,...
mnoo neviem odkial si zobral ze dubnicky maraton je jeden z tych lahsich ale nevadi.
Podla mna tie zavody boli dost inicom,keby boli riadne v horach,tak to by bolo zaujimavejsie,nielen po vykonovej stranke ale aj technickosti jazdcov...,
na taketo podujatie treba mat aj zazemie a splnit urcite podmienky, inak by sa tam nemol konat ten pretek
Keď si taký odborník, tak kľudne môžeš zorganizovať XC "riadne v horách" ako to ty píšeš. LOL
Marian, si toho Jardu ani nechcel pustiť, tak dlho ste sa fotili
http://www.dailymotion.com/video/xkesiy_european-mtb-xc-championships-2011-dohyany-slovakia_sport
ad1 aj také sú trate. naopak choď sa pozrieť aké ukrutnosti sú postavené na europsky pohár o týždeň v susedných čechách. Dohňany sú úplne o nieočom inom. O rýchlosti a technike jazdy ako takej kedy každé zle preradenie a zle zvolený prevod rozhoduje.
ad2 už v utorok na trati trénovali prví pretekári a do nedele po nej prešlo min 10 000 bikov . som domáci, poznám ju podrobne. vyjazdila sa, vyhladila. štvrtková štafeta a juniori/ky to mali v piatok daleko naročnejšie.
ad3 prejdi ju za 13 minút a začnem tvoj názor rešpektovať, lebo v tom je tá neuveritelná náročnosť.