Blíži sa v poradí 12.ročník Košického MTB maratónu, a 2.krát na novej trati plnej singletrackov...
Tento rok je maraton sučasťou a finalovým pretekom Slovenského pohára, Slovak XCM Tour, aj medzinárodnej Pedal MTB Tour.
čo je ale doležitejšie, trať bude opäť fantastická, hravá a zábavná... takže ideálna na záver sezóny.
Dlžkové a výškové metre ostavaju viacmenej nezmenené . Ani tento rok Vás neminie výzva v podobe "Kopec Pravdy", a pre chrtov pribudne horská prémia na Lajoške . Pre tých čo sa neponáhlaju bude zopár panoramatických výhladov na mesto naviac.
Pre "Scoutov" na krátkej trase je možno dobrá správa, že sme rozšírili počet kategoríí a vynechame prvý zjazd z XCO okruhu, aby tuto trať zvládol naozaj každý v pohode.
Propozície a všetky ostaté doležité informácie nájdete už na aktualizovanej stránke:
http://www.cyklopretekykosice.sk/sk/skoda-mtb-singletrack-maraton-kosice-1992015/aktuality
spustený je už aj prihlasovací systém na sao-tatry:
http://www.cyklo.sao-tatry.sk/2015/preteky/kosice/index.php?l=sk
Prihlasujte sa čim skôr, jeden z prvých 200 prihlásených a zaplatených totiž dostane štartovné spät,
Ak ste nerozhodný prečítajte si reakcie na minulý ročník:
maratony-xc/1-kosicky-bikemaraton-6-9-2014-kosice-jahodna-t34682-30.html
Tešíme sa na každého z vás 19.9.2015 na Jahodnej
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 12. 10. 2021 o 18:27
posledný komentár: 14. 8. 2017 o 13:06
posledný komentár: 3. 3. 2011 o 17:37
Kto hľadá ten nájde. Už som to našiel.
Behávam a chodím cvičiť, tak často ako mi to dovolí práca, bohužiaľ nepravidelne keďže robím na smeny na 12tky, ale k bicyklu som sa vrátil iba pred mesiacom, takže nohy niekedy v lese pri stúpaní nevládzu, ale tak vždy chvíľu bicykel potlačím a potom znova nasadnem a šlapem ďalej. Koľko asi časovo trvá tá 20tka? Aby mi potom nebolo ľúto, že som nešiel tú 50tku, ale to sa už asi preceňujem, plus asi bude hanba, keď tam budem tlačiť často bicykel do kopca...
Choď kľudne na 50-ku.
... ja som začal bicyklovať po 40-ke a hneď po roku som išiel Dubnický maratôn 96 km a 3300 m prevýšenia. Trvalo mi to 8 hodín, ale neoľutoval som. A bol aj zážitok.
Pozor ale, na cca 43 km (cize 7 km pred cielom) je casovy limit 14.00 hod!!! Cize ked je start o 10.00 tak musis zvladat 11 km/h priemernu rychlost co je pre netrenovaneho podla mna problem. Vzhladom na narocne single nielen dole kopcom ale aj hore. Dnes som si presiel podstatnu cast trate (vsetky single) a mozem povedat ze je to narocne na kondiciu. A to mam najazdeneho dost. Nahle zmeny rytmu, brzda-akcelercia, korene. To su kosicke single Hupiky,Bedla, Jahoda po ktorych sa pojde na 50-tke aj 80-tke. Nikoho neodhovaram ani nestrasim len konstatujem.
v KE na maratóne nie je veľmi veľa miesta ani času na oddychovanie a dole kopcom už teda vôbec nie ...
to je trošku "iný" pretek