Čaute, prosím vás o radu:Mám 14 rokov a chcel by som začať jazdiť-súťažne.Cyklistika ma velmi baví, či už cestná, horská, alebo taký veľmi ľahkí DH.No a teraz chcem vedieť kde a ako by som mal začať. Vopred všetkým díky
Treba prísť na preteky MTB ,záleží či chceč robiť DH, alebo XC, príp XCM . vyskušaj, ked budeš vedieť či to je to pravé, rodičia musia do toho zainvestovať ,jak do biku, výbavy, tak do cestovania po pretekoch. Tam získaš skusenosti, pokiaľ chceš ísť smerom výkonnostnej cyklistiky a smer repre a viac, je to ťažká a tťŕnista cesta. Hlavne na financie a cas.
Následne to bude chcieť aj cestné kolo, kôli príprave aobjemom, rýchlosti ,lebo MTB je aj o príprave na ceste. Vo svojom okolí si nájdi nejakých bikerov, potrénuj, vyskúšaj.
keď je chuť, to je dobre.
Čaute, prosím vás o radu:Mám 14 rokov a chcel by som začať jazdiť-súťažne.
Nerob to! Cyklistika bolííí. Veľmi. Najmä keď chceš byť dobrý. A po 4-5 rokoch trápenia sa na bicykli zistíš, že z teba druhý Sagan nebude, mladosť a všetky radovánky s ňou spojené sú v prdeli.
Na druhej strane - ak sa máš zrážať niekde po krčmách, diskotékach. slopať a fetovať - to radšej bicykluj!
Sagan z teba asi nebude, ale ked budes trenovat, tak mozes byt v slovenskej elite, to je uspech co ? maratony plechove pohare a mozno ak nenajdes robotu, tak aj Dukla Trencin
jeden múdry a druhý chytrý, len tak ďalej raďte chlapcovi,
v tvojom okololí je dost cykloklubov, skús "pogugliť" a vyber si niektorý,
tam sa určite dozvieš viac ...
(ak tu od "majstrov sveta na predčasnom dôchodku")
a o tom, čo z Teba bude, určite nerozhodne nejaký "expert" na tomto fóre
presne, pozorne si precítaj vsetko, a ked ťa to baví a dá sa cosi z casu a financii obetovať, treba do toho ísť na 1000 % . ci to prinesie ovocie,alebo nie, podstatné nieje, ale ked budes spokojný zo sebou a stým co robíš, to je základ, chod do toho.
nájdi si sparing partnera a ide sa .
Ja som napríklad začínal na NCS-ke a ešte v ten rok som šiel takú okresnú XC ligu kúsok od nášho domu. O rok nato som šiel prvý maratón. A o sezónu nato som sa prihlásil do BIKE-TEAMU a už sa to rozbehlo. Tiež peňazí nemám nazvyš, no štartovné sa dá riešiť brigádami a odvoz po kamarátoch, alebo raz za čas teamový výjazd. Ja to riešim takto. a ročne miniem okolo 250 - 300€ na sezónu. Jedlo na pretekoch, nafta atď. Je to cca 36 pretekov.
Zaujímavé odpovede V každom prípade díky za radu, pôjdem svojou cestou!
Ja by som ti na zaciatok poradil jedno, 28.9. je v BB zelena stopa http://www.mtbiker.sk/kalendar/2012/1340/merida-zelena-stopa-snp-.html . Potrenuj do vtedy, uvidis ci sa ti bude chciet kazdy den sediet na biku a chod si vyskusat pretek. pozoruj pretekarov, ako jazdia, spoznavaj sam seba co ti sedi, kedy sa citis dobre, kedy sa zlepsujes, nasavaj info a hlavne makaj. Vsetko je to beh na dlhe trate, necakaj ze prve preteky vyhras aj ked konkurencia na slovensku je mizerna. Vzdy maj len tie najvyssie ciele. Neviem ci je v BB nejaky MTB klub ale vacsinou si to ludia riesia po svojej osi, za rok za dva ziskas priatelov, spoznas ludi na maratonoch atd. Ale hlavne zacni tym prvym krokom....
Priživím sa troška na téme...
Začal som trošku viac bajkovať (trošku že viac) a rozmýšľam nad nejakým pretekom. Pol roka dozadu som bol na tom so športom ako priemerný slovák, behal som len na bus a na pivo Potom si povedal že so sebou musím niečo urobiť a začal som behať a bajkovať. Momentálne chodím na bajku do práce (denne 24km), sem tam pobehám 6km+ a zabijem to airsoftom (by ste neverili aký je to zaberák). Tá zelená stopa čo spomínal Andobiker by nebol na mňa overkill? Mám 20 rokov mimochodom.
Na biku som každý deň aj tak Aj keď nie dlho, možno tak 120-180 minút, snažím sa čím ďalej tým viac
A vačšinou chodím s kamošmi na 3 kopce (asi 800m)a dole.Oni vždy tlačia, ja tam vyšlapem na biku viacmenej bez problémov.A na konic si dáme závod, na ktorom nemám konkureciu
A mimochodom, všetci sú odomňa starší.
A to najdôležitejšie, hrooozne ma to baví!!!
Priživím sa troška na téme...
Začal som trošku viac bajkovať (trošku že viac) a rozmýšľam nad nejakým pretekom. Pol roka dozadu som bol na tom so športom ako priemerný slovák, behal som len na bus a na pivo Potom si povedal že so sebou musím niečo urobiť a začal som behať a bajkovať. Momentálne chodím na bajku do práce (denne 24km), sem tam pobehám 6km+ a zabijem to airsoftom (by ste neverili aký je to zaberák). Tá zelená stopa čo spomínal Andobiker by nebol na mňa overkill? Mám 20 rokov mimochodom.
zvladnes to urcite, len treba chciet!!! popripade je tam aj hobby kategoria ale to trochu lepsie kusi stretnes az na strednej.
Na biku som každý deň aj tak Aj keď nie dlho, možno tak 120-180 minút, snažím sa čím ďalej tým viac
A vačšinou chodím s kamošmi na 3 kopce (asi 800m)a dole.Oni vždy tlačia, ja tam vyšlapem na biku viacmenej bez problémov.A na konic si dáme závod, na ktorom nemám konkureciu
tak to neni co riesit, 2-3 hodky denne je dost aj ked ja tvrdim pre xco a xcm (cca.50km) neni ani nutne viacej jazdit, dolezitejsia je intenzita (1-2 tazke treningy vrcharske za tyzden, ostatok je "vozenie sa". Ale ty by si asi radsej jazdil v nejakom teame, teraz ma napadlo ze v BB je predsa http://www.ckbb.sk tak sa s nimi skontaktuj, netusim ako to maju s mladezou
Tak čo saláma, ideme sa zmeridovať na tú zelenú stopu?
S mojím tréningom je to teraz všelijaké, lebo chodím 100% cestu na záložnom authore MEMPHIS a vyzerá to nasledovne: do práce idem aspoň trocha civilizovane, robím kancelársku krysu.. no a keď po robote sadnem na bajk tak je to štýlom zo sedla a bomby až domov. A tam môžem žmýkať oblečenie
BTW čo by som mal vlastne jesť? Doma zožerem všetko čo vyzerá ako jedlo Asi to má svoj účinok, nohy mi tak zhrubli že polka gatí sú mi už úzke!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Následne to bude chcieť aj cestné kolo, kôli príprave aobjemom, rýchlosti ,lebo MTB je aj o príprave na ceste. Vo svojom okolí si nájdi nejakých bikerov, potrénuj, vyskúšaj.
keď je chuť, to je dobre.
Na druhej strane - ak sa máš zrážať niekde po krčmách, diskotékach. slopať a fetovať - to radšej bicykluj!
v tvojom okololí je dost cykloklubov, skús "pogugliť" a vyber si niektorý,
tam sa určite dozvieš viac ...
(ak tu od "majstrov sveta na predčasnom dôchodku")
a o tom, čo z Teba bude, určite nerozhodne nejaký "expert" na tomto fóre
nájdi si sparing partnera a ide sa .
Ja by som ti na zaciatok poradil jedno, 28.9. je v BB zelena stopa http://www.mtbiker.sk/kalendar/2012/1340/merida-zelena-stopa-snp-.html . Potrenuj do vtedy, uvidis ci sa ti bude chciet kazdy den sediet na biku a chod si vyskusat pretek. pozoruj pretekarov, ako jazdia, spoznavaj sam seba co ti sedi, kedy sa citis dobre, kedy sa zlepsujes, nasavaj info a hlavne makaj. Vsetko je to beh na dlhe trate, necakaj ze prve preteky vyhras aj ked konkurencia na slovensku je mizerna. Vzdy maj len tie najvyssie ciele. Neviem ci je v BB nejaky MTB klub ale vacsinou si to ludia riesia po svojej osi, za rok za dva ziskas priatelov, spoznas ludi na maratonoch atd. Ale hlavne zacni tym prvym krokom....
Začal som trošku viac bajkovať (trošku že viac) a rozmýšľam nad nejakým pretekom. Pol roka dozadu som bol na tom so športom ako priemerný slovák, behal som len na bus a na pivo
Začal som trošku viac bajkovať (trošku že viac) a rozmýšľam nad nejakým pretekom. Pol roka dozadu som bol na tom so športom ako priemerný slovák, behal som len na bus a na pivo
zvladnes to urcite, len treba chciet!!! popripade je tam aj hobby kategoria ale to trochu lepsie kusi stretnes az na strednej.
tak to neni co riesit, 2-3 hodky denne je dost aj ked ja tvrdim pre xco a xcm (cca.50km) neni ani nutne viacej jazdit, dolezitejsia je intenzita (1-2 tazke treningy vrcharske za tyzden, ostatok je "vozenie sa". Ale ty by si asi radsej jazdil v nejakom teame, teraz ma napadlo ze v BB je predsa http://www.ckbb.sk tak sa s nimi skontaktuj, netusim ako to maju s mladezou
S mojím tréningom je to teraz všelijaké, lebo chodím 100% cestu na záložnom authore MEMPHIS
BTW čo by som mal vlastne jesť? Doma zožerem všetko čo vyzerá ako jedlo
Ale na Málinec idem na 90 percent