sava pani viem ze podobne veci sa tu uz riesili ale zaujimalo by ma ci niekto balansuje medzi tymito dvoma velkostami ramu... ja mam momentalne 19,5 ale je to tak na hrane niekedy mam pocit ze je to malo niekedy nie... (mam 185 centi)
21 sa mi zda nemotorna a zeby tazie ovladatelna...
neviem sa rozhodnut ktoru velkost...
mam taku istu vysku a 21tku by som nechcel....jazdim 18" tku, ktora je mi sice podla vsetkeho mala, ale nijak to neregistrujem, je to taky sikovny hravy mastodont ..takze 19,5
hehe, chapem jasne, ale chodim aj na vacsie trasy, v poslednej dobe ani do mesta nechodim, a taky rozdiel necitim, sice nohy nemam uplne vyrovnane, ale nie je to nic strasne. samozrejme nekupil som naschval mensi ram, jednoducho nemali, a kvoli zlave som to neriesil moc.
21 sa mi zda nemotorna a zeby tazie ovladatelna...
mam podobny problem, ale 21tky sa bat nemusis, ona nie je o tolko dlhsia ako je vyssia, takze ked mas dlhe nohy, kludne chod do 21... ale urcite zalezi na tvare kostry...
ak mas mat na 19,5 prilis dlhy predstavec a sedlo prilis vzadu, resp. vytiahnute na max, tak je ten bajk este nemotornejsi...
teraz vazne, samozrejme zalezi aj na tvare bajku, dlzke noh, sposobe sedenia atd...
ja som tiez roky jazdil na 17,5 (ale s extra dlhou sedlovkou a predstavcom), potom som vymenil za 21, teraz mam 19,5... kazdy bajk uplne iny, ja mam stale 183...
ako tak pozeram vacsinou to vyhrava mensi ram...
momentalne (19,5) mam sedlovku vytiahnutu asi centi nad tou ciarkou za ktoru sa nema ist lebo to nie je safe
teoreticky je aj taka moznost ze kupit 21 a keby bol problem mensi predstavec?
problem je taky ze ja potrebujem na tom urobit aspon sto kilakov aby som vedel co mi vadi a co potrebujem zmenit... v predajni sa mi oba bajky zdaju uplne v pohode...
ja mam 194 jazdim 19" ale ked budem menit kostru chcem taku 20 - 21 max 19" mi je mala sedlovku mam na max. ale to som vedel kedze som kupoval bike v zlave ine velkosti neboli ale pri tvojej vyske myslim ze o 10 menej ako ja by som nechal 19 popr. 19,5 a myslim ze napr. merida robi 18" 20" a 22" takze mas tam aj 20
najlepšie by bolo najsť si tech. parametre ( geometriu ) rámu ktorého máš teraz a parametre toho čo by si chcel kúpiť lebo nie je 19 ako 19, rozdiely su tam aj v cm. Stačí si porovnať napr. 17,5 GF a 17,5 AUTHOR
momentalne (19,5) mam sedlovku vytiahnutu asi centi nad tou ciarkou za ktoru sa nema ist lebo to nie je safe
Ak chces kupovat novy ram len kvoli tomu, ze jazdis 1 cm nad ciarou, tak si zozen dlhsiu sedlovku. Napr. PELL'S robi sedlovky v takmer vsetkych priemeroch aj v dlzke 400 mm a stoja par sto korun. A keby nestacilo 400 mm, tak ROOX robi aj 430 mm, ale za trochu ine peniaze ako PELL'S.
Ak chces kupovat novy ram z inych dovodov, tak zavisi od urcenia. Ak ho chces cisto na XC, tak je vhodnejsi natiahnutejsi posed a teda by sa dal prezit aj 21" ram, ale univerzalnejsi pri Tvojej vyske by bol ten 19.5". A ako tu uz padlo - vyrabaju sa aj 20" a 20,5" ramy a aj tak nezavisi len na velkosti ramu, ale aj na geometrii a Tvojich proporciach (dlzka noh, ruk, ohybnost, styl posedu, styl slapania...).
P.S. Ja mam 189 cm a jazdim 19" so 400 mm sedlovkou.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
aky mas dlhy predstavec?
lenze niekto chce na tom biku aj seriozne jazdit, nie len sa vozit po meste so sedlovkou proklate nizko
no offense, hodnotim podla fotky
mam podobny problem, ale 21tky sa bat nemusis, ona nie je o tolko dlhsia ako je vyssia, takze ked mas dlhe nohy, kludne chod do 21... ale urcite zalezi na tvare kostry...
ak mas mat na 19,5 prilis dlhy predstavec a sedlo prilis vzadu, resp. vytiahnute na max, tak je ten bajk este nemotornejsi...
teraz vazne, samozrejme zalezi aj na tvare bajku, dlzke noh, sposobe sedenia atd...
ja som tiez roky jazdil na 17,5 (ale s extra dlhou sedlovkou a predstavcom), potom som vymenil za 21, teraz mam 19,5... kazdy bajk uplne iny, ja mam stale 183...
dvacinku by som aj ja uvital ale malo vyrobcov ju robi...
teoreticky je aj taka moznost ze kupit 21 a keby bol problem mensi predstavec?
problem je taky ze ja potrebujem na tom urobit aspon sto kilakov aby som vedel co mi vadi a co potrebujem zmenit... v predajni sa mi oba bajky zdaju uplne v pohode...
neviem o akom rame je rec, ale este raz: vacsi ram neznamena, ze je o rovnako dlhsi ako vyssi...
tzn. napr. bude vyssi o 5 cm ale dlhsi len o 2 cm...
Ak chces kupovat novy ram len kvoli tomu, ze jazdis 1 cm nad ciarou, tak si zozen dlhsiu sedlovku.
Ak chces kupovat novy ram z inych dovodov, tak zavisi od urcenia. Ak ho chces cisto na XC, tak je vhodnejsi natiahnutejsi posed a teda by sa dal prezit aj 21" ram, ale univerzalnejsi pri Tvojej vyske by bol ten 19.5". A ako tu uz padlo - vyrabaju sa aj 20" a 20,5" ramy a aj tak nezavisi len na velkosti ramu, ale aj na geometrii a Tvojich proporciach (dlzka noh, ruk, ohybnost, styl posedu, styl slapania...).
P.S. Ja mam 189 cm a jazdim 19" so 400 mm sedlovkou.