Mohol by mi niekto vytlačiť jednoduchú 3D súčiastku? Prípadne napísať kontakt na niekoho kto to dokáže? Súčiastku nemám nakreslenú v potrebnom softvéri. Zaplatím.
Toto som vytlacil z PLA ako model len tak, potom reku, ze sak skusim co to spravi, 50km v suchom prostredi a zatial vyzera ok. Mazem ale squirtom. Lozisko prehodene zo zodratej kladky a len spodna kladka. Tak uvidim, kolko vydrzi. Cielovo nylon a bez tych dier, len to si asi budem musiet nakreslit, hento je z internetu stiahnute. Z hladiska ceny je to zaujimave kvoli starej SRAM 9 prehazke, kde nove kladky stoja 20-30e .
petrik: sak ked na to posvieti slniecko pekne v lete, hned z toho bude aj 43ka
Cakal som, ze sa to rozpadne po 20km, tak teraz musim pockat , som zvedavy, kolko to vydrzi (ale konarik do toho otvoru to nerozdycha imho). Robil som aj speci uchyt kvoli nestandardnemu tlmicu LRS na Meridu (aby slo uchytit klasicky tlmic) a tam to prekvapivo drzi tiez. Na PETG som bol lenivy prehadzovat strunu.
Nasiel som na nete patku, co mi pasuje na bajk, tak skusmo som ju namontoval, ale ma to taky flex do strany , ze tade cesta nevedie. Predozadny smer by bol tiez chatrny , ale to by slo poriesit inym materialom, len na ten bocny flex neviem ci daco tlacitelne je (okrem kovu ). Niekedy skusim daco s primesou karbonu, ze co to spravi. Este by pomohla hrubsia patka, 4mm je velmi malo. Len to zase budu komplikacie s montazou. Inak je o 10g lahsia ako origo
Viem si predstaviť, že by to mohlo fungovať, ale ako materiál použiť minimálne PC blend od Prusy. Prípadne nejaký Nylon. Na CF modifikované PETG/PLA by som sa nespoliehal (častokrát pevnostne horšie od klasických). Na druhej strane sú super použiteľné na matné veci, prípadne na nejaké pohľadové diely, kde ich použitím zanikajú jednotlivé vrstvy.
Nejaký čas som ale vozil chain guide tlačený z PM CFjet petg a držal veľmi dobre, ale tam je namáhanie v ideálnom smere a ani nie tak veľké.
tomtom7: existuje nylon modifikovany carbonovymi vlaknami, a este nejake smakocinky, ale pri 4mm hrubke nic z toho nebude drzat.
marseluspp: fusion360 by mohol byt fajn, neviem teraz ci tento, ale je nejaky aj v browseri
petrik: nejde o kreslenie
Aj taký titán alebo 304ku môžeš vytlačiť v 4mm hrúbke a bude to OK, ako si písal. Ide o materiál a proces. Spomínaný nylon s cf, konkrétne napríklad Polymaker PA6-CF je celkom zaujímavý materiál, ktorý sa dá tlačiť aj doma. Ten má cca 3x väčšiu pevnosť v ohybe ako bežný PETG a modul pružnosti v ohybe asi aj 5x vyšší (cca 2x vyšší ako PLA). Z hlavy si nepamätám presné čísla. A je to popravde asi jediný materiál pre domácu tlač, na ktorý si spomínam, že by mohol byť vhodný. Myslím, že by pätka vytlačená z neho by mohla fungovať aspoň ako núdzová na dojazd.
Ano, ten polymaker je zaujimavy. Na nylon sa chystam uz dlhsie, tak uvidime. Ta patka co ma zaujima je ale myslim kusok hrubsia v kritickom mieste, len ju nakrelist bude vyzva Ak by to fungovalo, tak by konecne mohla patka fungovat ako ma. Teda ze jej deskrukciou sa chrani ram a nie opacne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Toto som vytlacil z PLA ako model len tak, potom reku, ze sak skusim co to spravi, 50km v suchom prostredi a zatial vyzera ok. Mazem ale squirtom. Lozisko prehodene zo zodratej kladky a len spodna kladka. Tak uvidim, kolko vydrzi. Cielovo nylon a bez tych dier, len to si asi budem musiet nakreslit, hento je z internetu stiahnute. Z hladiska ceny je to zaujimave kvoli starej SRAM 9 prehazke, kde nove kladky stoja 20-30e .
petrik: sak ked na to posvieti slniecko pekne v lete, hned z toho bude aj 43ka
Nejaký čas som ale vozil chain guide tlačený z PM CFjet petg a držal veľmi dobre, ale tam je namáhanie v ideálnom smere a ani nie tak veľké.
marseluspp ja osobne používam Fusion360
Teraz ma napadlo že by som synovi mohol vytlačiť kryt reťaze na prevodník. Stále sa hnevá že má kerky od reťaze na nohe...
marseluspp: fusion360 by mohol byt fajn, neviem teraz ci tento, ale je nejaky aj v browseri
petrik: nejde o kreslenie
Na modelovanie v prehliadači je dobrý Tinkercad.
fusion 360