je vazne neuveritelne, co dokazu postavit v cechach. keby som narazil na nieco take na slovensku, uveril by som skor tomu, ze som sa prave naucil ohybat cas a priestor
http://www.archiweb.cz/buildings.php?action=show&id=2470
posledný komentár: 5. 1. 2005 o 20:28
Krásny príklad.
take veci sa daju postavit aj z dreva, aj ked to bude mozno nakladnejsie a pracnejsie, ale hlavne to nebude bit tak do oci..
Ste chodili na drevársku priemyslovku keď ste takí zdrevenelí?
Ste chodili na drevársku priemyslovku keď ste takí zdrevenelí?
..ja som zdrevenely
..Pokial by bolo o drevenu konstrukciu starane.. a bola by pravidelne udrziavana tak posluzi bezpecne dlhe roky.. ! Co vsak v nasich koncinach neni mozne.. Tu ked sa nieco z dreva postavi.. uz s tym nikto neurobi nic.. az kym to samo neodhnije a neodpadne..
Pokial ide o ten mostik.. mne to vobec nereze.. do prirody prirodne materialy ... dal by sa poostavit kludne bezpecny mostik s kombinaciou ocel+drevo .. posobilo by to omnoho estetickejsie a prijemnejsie ak ta ocelova raroha prisroubovana o skalu
Stary most sa rozpadava..
Drevo vydrzi dlho.. prakticky kazdy druh... pokial ho osetrujes.. Neustale sriedanie vysokej vlhkosti v lese a potom priameho slnka+casty pohyb po povrchu spravi aj z dubu sparatka
...vsetko je len o pristupe ludi..
pokial ide o financnu stranku.. tak je jasne ze drevena lavka bude konstrukcne omnoho narocnejsia ako ocelova.. tak isto aj praca... zvarat vie kadekto.. ale tesarov je pomenej -z coho vychadza dost velky cenovy rozdiel
by si neveril ,ale existuje drevina s nazvom ipe.je to nejaky exoticky strom z malajzie a na slovensku sa predava pod oznacenim zelezne drevo.je to vraj najtvrdsia drevina na svete a je velmi odolna .bezne sa z nej robia napr. zahradne terasy. len ma jednu obrovsku nevjyhodu-je strasne draha
taký krásny dres som už dávno nevidela
Btw beton koroduje a rozpada sa, tie prve betony nevydrzia dlsie nez 100 rokov, ale dnes uz asi su lepsie. Najlepsi material je zivy strom
Inak z dubu sa u nas robili mostne piliere .. vydrzali desatrocia. Dub tusim vo vode este tvrdne az kamenie. A co sa tyka Stareho mostu, tam je hlavny problem nie to, ze by sa rozpadaval, ale ze ho treba dvihnut kvoli lodnej doprave.
co sa tyka dreva skus si zistit cenu a mozno ta vyjde ocel lacnejsie ....
mna skor zaujima ci tie mrezoviny nebuchaju ked sa tadial ide na biku ,ci je to nejako odhlucnene dakou pryzou, gumou atd ...