Chcel by som sa spytat ci sa da nejakym sposobom opravit ohnuty rafik alebo budem musiet kupit novy.Ohol sa mi od obrubnika.Nieje ohnuty cely ale len plocha asi 1 cm tak som myslel ze by sa s tym dalo nieco urobit.
Ja som si opravoval celkom úspešne ešte na Večkach vyzul som ho vypodložil plastovými podložkami z vonka aj dnu aby som nepoškodil povrch jemne ale pevne stlačil francúzákom a postupne od krajov ku stredu narovnal. Malú nerovnosť aby nepulzovali brzdy som dorovnal šmirglom a bolo OK, ale ak je príliš tvrdy môže prasknúť. Synovi som tiež tak opravoval a v pohode. Ak máš kotúče o to ľahšie
Zalezi od toho kde si to ohol, ako si to ohol, a co je to za rafik. Inak sa to da rovnat ako popisal Scorpi. Tiez som tak rafik narovnal a dodnes zije a najazdene ma odvtedy hadam cez 10, mozno 15tisic. Potom mam dalsi rafik, co bol podobne skriveny, narovnavany (asi), teraz ho jazdim ja, a tiez uz ma peknych par km za sebou a drzi. V prvom pripade Mavic, v druhom AC. Slo o pokriveny bok od narazu priamo na tvrdu hranu. Skor vykriveny, ale nie nejak brutalne. Vsetko sa narovnat neda, lebo praskne (aj pri nahriati) .. daj foto
Nechcem zakladat novu temu, pripojim to sem.
Nema prosim niekto skusenost s takto ohnutym rafikom? Je to rafik na kotucove brzdy, asi nejaka alu zliatina.
Ked ho skusim ohnut naspat, nezlomi sa?
Potrebujem ho aspon kusok, aby som mal istotu, ze je plast zachyteny. Inak osmina tam nie je, iba male vajco. Doteraz som jazdil a ani som nevedel, ze to je, pokial som nezhodil plast.
ale nesnaz sa to vyrovnat uplne do rovna to ani nepojde ..ja som skusal aj nahriat zapalovacom z dx s 1000stup plamenom ale nemozem povedat ze by isiel lahsie vyrovnat..(na starom nepouzivanom)
Ahojte, stala sa mi podobná vec ako kolegovi vyššie, asi som ja niekde pri niečom ohol ráfik, vzduch mi neunikal a plášť držal pekne a ani by som si to nevšimol, keby som nemenil plášte. V prílohe posielam ako moc to mám ohnuté. Dalo by sa tiež aplikovať ohnutie späť bez nejakých závažných následkov alebo ohrozenia pri používaní?
Pozdravujem. Kúpil som si nové rafiky Remerx 2027, ktoré mi boli dovezené kuriérom zo ZA do BA a s potešením som zistil, že jeden ráfik je zboku ohnutý. Je toto podľa Vás možné kliešťami bez ujmy narovnať? V opačnom prípade ma čaká strašne otravná reklamácia, balenie, zasielanie kuriérom, samozrejme na moje náklady...Vopred vďaka za odpoveď
toto je poskodenie pri transporte a predavajuci a kurier to musia mat poriesene cez poistku, nebude treba posielat ak je solidny predajca bude stacit foto, pripadne to ries cez kuriera ako poskodenie.
Nastve to, ale pokial by som to mal posielat zasa postou a cakat, tak by som to radsej vyrovnal. Kliestami cez handru, alebo francuzskym klucom, tak aby sa rovna hrana opierala o vonkajsiu stranu rafika. Hlavne pomaly po kuskoch aby si kontroloval co robis. Nie je to moc.
Ale minimalne by som im to oznamil, nech vedia, ze to maju lepsie zabalit, skontrolovat pred odoslanim a mozno dostanes aspon nejaku zlavu na dalsi nakup.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Nema prosim niekto skusenost s takto ohnutym rafikom? Je to rafik na kotucove brzdy, asi nejaka alu zliatina.
Ked ho skusim ohnut naspat, nezlomi sa?
Potrebujem ho aspon kusok, aby som mal istotu, ze je plast zachyteny. Inak osmina tam nie je, iba male vajco. Doteraz som jazdil a ani som nevedel, ze to je, pokial som nezhodil plast.
Dikes.
btw. uz som vygooglil aj typ, je to RIGIDA TAURUS 2000 a pri nazoroch ludi je pisane, ze je to v pohode rafik za tu cenu, akurat, ze ma slabsie boky.
Hej, hej. Poprípade ak by bol ráfik na Včka tak jemne prebrúsiť a skontrolovať či a aká prasklina sa na vyrovnávanom mieste urobila.
Dikes.
Jedná sa o ráfiky KELLYS Grind Disc 622x17.
Pre inšpiráciu pridávam na čom sa niekedy musí jazdiť EWSko.. https://www.pinkbike.com/news/keep-it-rolling-at-all-costs.html
Ale minimalne by som im to oznamil, nech vedia, ze to maju lepsie zabalit, skontrolovat pred odoslanim a mozno dostanes aspon nejaku zlavu na dalsi nakup.