Zacal by som gramatikou (tvoj nick, prispevok..) zjavne si sa inspiroval Saganom skus nieco vygooglit, KE maju svoje kluby...mimochodom jedna sa o cestnu ci horsku cyklistiku?
Určite nie si jediný koho Sagan inšpiroval, musím povedať že aj mňa Saganové úspechy dosť "navnadili a povzbudili". Ak si úplný začiatočník postačí ak si nájdeš pár kamarátov a čo to pojazdíte, aby si zistil či ťa to bude baviť.
Zacni jazdit a sam zistis co zvladnes. Ked som si ja davnejsie spomenul, ze mi v garazi stoji bicykel, som dal za rok 400km. A taky som bol na seba hrdy (viac som nevladal), o 3 roky na to som tolko jazdil (a aj viac) za tyzden.
Vsetko zavisi od toho co si doteraz robil (sportoval alebo sedel na zadku?). Ak sedel, tak sa postupne vzdaluj od domu (rozumne, aby si sa aj vratil). Ak sportoval, tak poznas ako ti funguje telo, tak si to vies odkontrolovat.
Cele co tymto romanom chcem povedat je, ze ked ti povieme kolko mas jazdit (hodiny, km), tak to moze byt uplne zbytocna informacia. Jednoducho, jazdi
tak mam 16 pred troma rokmi som sa zacal tomu trochu viac venovat na den som robil tak 5 max 10 km minuleho roku som uz zacal chodit na jeden kopec na ktory este ani dnes nevitiahnem bez prestavky ale zato dole som sa rozbehol aj 60kmh a spravil som tak asi kazdy druhy treti den okolo 10 az 15km na den no toho roku uz je premna 10km skoro nic od jari spravym skoro kazdy den minymalne 10 km niekedy si dam taky moj 32 kilometrovy okruh uz som presiel aj 40km za den no moj osobny akoze rekord je okolo 45-50km na den TAZE TAK a bajk nemam ziadny luxus (pozri foto ) taze si myslim ze celkom v poho to zvladam nato aky mam bajk semtam si skocim do lesa ale ne casto hoci bajk onicom ale velke problemy mi neroby az na male vynimky ktore sa mozu stat aj na drahsich bajkoch asi pred tyzdnom som rozbyl cely naboj na zadnom kolese sam neviem jak . a inac uz len malickosti semtam doladit brzdy a tie otravne defekty
Neuzer Hurricane, tusim uz vtedy mal okolo 7 rokov. Dnes uz na nom nespravim ani meter (ma odzite). Takze asi podobne ako ty.
Ale ked budes uvazovat o novom, tak nesprav podobnu chybu ako ja: nepochybuj ci ta to bude bavit. Ja som si isty nebol, kupil som lacny. Zbytocne, bavi ma to.
no taze este aj znacku sme mali taku istu diky za radu ...teraz nemyslim tym teba ale moj nazor na niektorych ktorych aj ostobne poznam neznamena ze ked mas bajk za 200eur a vysie prilbu za 40 a viac si hned cyklista a este ked im to zazobany rodicia kupia ... vytiahnu ho raz za rok a tvaria sa jaky su oni cyklisti
no taze este aj znacku sme mali taku istu diky za radu ...teraz nemyslim tym teba ale moj nazor na niektorych ktorych aj ostobne poznam neznamena ze ked mas bajk za 200eur a vysie prilbu za 40 a viac si hned cyklista a este ked im to zazobany rodicia kupia ... vytiahnu ho raz za rok a tvaria sa jaky su oni cyklisti
pozri sa kazdy ti tu chce poradit to ze sa mas na cely cyklo-klub vyprdnut aspon na tento rok... ak chces skutocne jazdit (nie len po rozky do obchodu) tak sa chod pravidelne dakde previest napr. 2-3 krat za tyzden a na konci roka uvidis ci ta to bavi alebo nie... proste si urci ciel a skus sa ho drzat a postupne sa moze steba stat druhy Sagan.
neviem co od toho klubu ocakavas....nie kazdy klub ma trenera....niektore su tvorene skupinov cyklistov ktory chcu ma rovnake dresy atd......aby sa ich skupinka lisila od ostatnych bajkerov....ten dres si budes musiet zacvakat z vlastneho vrecka.... vravis ze jazdis cestu....tak si najdi nejaky taky okruh do 40 km to na cestaku zvladnes v poho za max 3 hodiny( ak si zacinajuci cyklista) jazdi ten okruk pravidelne a pokus sa pokazde zlepsit si cas idealny by bol nejaky taky kde je rovina aj nejaky ten kopec nasledne zjazd....proste aby to bolo rozmanitejsie.....dole kopcom si oddychnes(zlepsis techniku zjazdu)pokus sa pritom zostat vo svojom pruhu kvoli vlastnej bezpecnosti zatial co do kopca makas a zvysujes kondicku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vsetko zavisi od toho co si doteraz robil (sportoval alebo sedel na zadku?). Ak sedel, tak sa postupne vzdaluj od domu (rozumne, aby si sa aj vratil). Ak sportoval, tak poznas ako ti funguje telo, tak si to vies odkontrolovat.
Cele co tymto romanom chcem povedat je, ze ked ti povieme kolko mas jazdit (hodiny, km), tak to moze byt uplne zbytocna informacia. Jednoducho, jazdi
Ale ked budes uvazovat o novom, tak nesprav podobnu chybu ako ja: nepochybuj ci ta to bude bavit. Ja som si isty nebol, kupil som lacny. Zbytocne, bavi ma to.