lto v mojom ponimani to bolo len poukazanie na to, ze menu androidu je nezmyselne rozhadzane a urcite nastavenia niesu tam, kde by ich clovek logicky hladal, ja sa priznam ze androidy nepoznam ako svoje "boty" ale ked to porovnam head to head s jablkom tak sa snazia mat to menu rovnake ako iphone, ale je omnoho menej ergonomicke a intuitivne (napr. aj preklad menu do slovenciny ma velke medzery, a to je vec, ktora by mala byt spravena na 100% a nie ako z translatora) takze ked pominiem itunes a ine veci pomimo samotnych zariadeni, je iphone prijemnejsi na pouzivanie ako android :)
11.10.2017 - 11:30:58
00
PhilJ : mne sa viac paci Oruxmaps , ktory alternativa Locusu je :) .. ale pokial ti vadi MOBAC a preferujes online, tak prave na iPhone alternativy su. Jednu som videl , pouziva prave osm. Co sa tyka odkazu, tak tym android nevymenis. Lebo odkazujes prave na android :)

robo96: vsak prave preto co vyrobca, to vlastny ekosystem .. myslim ale, ze to o com pises sa da suhlasit :) .. v kazdom pripade, jablcne vyrobky pre mna napr. nie su. Okrem jablcneho vina :)

Naposledy upravil lto dňa 11.10.2017 - 11:37:29, celkovo upravené 1 krát.

11.10.2017 - 11:33:12
00
zbezne som vygooglil ten Locus, aby som zistil co to vobec je, ze nic podobne na jablku nieje. a ako outdoorova alternativa na jablku je mimo ine aj Viewranger. ktory ma rovnake funkcie vratane Skyline, namieris telefon na horizont a ukaze nazvy vrcholov v zabere.. Je na Locuse nieco specialne?
11.10.2017 - 11:36:07
00
Ano, je to Locus :lol:
11.10.2017 - 11:38:05
02
napr. si do toho nedáš vlastnú mapu - myslím hocijakú vlastnú, trebárs aj naskenovanú a skalibrovanú, ale je toho podstatne viac - na to by už ale bolo potrebné viac, ako zbežné pozretie, podobne ako v prípade Androidu...
11.10.2017 - 11:38:54
01
Kto uz by dnes, v case internetov a OSMka, robil vlastne mapy a nebodaj ich kalibroval :x .. usetreny cas treba venovat kresleniu dalsich tras do OSM, nie sukromnicit a vyrabat si vlastne mapy :!:

Naposledy upravil lto dňa 11.10.2017 - 11:41:43, celkovo upravené 1 krát.

11.10.2017 - 11:41:06
01
lto aj ja som pouzival Orux, kym som si vyrabal tie rastrove mapy niekedy pred 30timi rokmi....aspon sa mi mari ze vtedy som to nahraval cez dierne stitky tusim... hmm, ked tak nad tym rozmyslal, tak tusim som sa vtedy este hral na pieskovisku... :D

Ja nepreferujem online mapy - ved kde uz v lese je signal ? Ja preferujem vektorove mapy ktore sa mi kazdy piatok aktualizuju, zaberaju nejakych 200MB a zahrnaju vsetky "zoom levely" pre cele Slovensko. A vdaka kayle-ovej teme vyzeraju paradne.

...a ten odkaz bol na zdrojaky - ked sa ti nieco nepaci, tak si to uprav ;)
11.10.2017 - 11:41:43
01
PhilJ : vektorove mapy mas ale aj v Oruxmaps, tak preco pises, ze nemas alternativu ? A to iste mas pre iPhone. A nie je len jedna appka :) A ano, offline. Btw, nie je to 30 rokov, ale asi tak 3 a nie vsetko poriesis vektorom.

A co sa tyka zdrojakov, tak si nepochopil /nemusis mi pisat, ze ide o zdrojaky ;) / . Ja hovorim o NAHRADE androidu. Nie o jeho modifikacii :) .. napisal som, ze sa mi nepaci android, takze asi je logicke, ze nebudem upravovat nieco, co sa mi nepaci. To mas ako keby som povedal, ze sa mi nepaci Skoda Octavia RS a preto si v nej vymenim sedacky a tlmice a bude to ine auto. No nebude, ze ano :)

Naposledy upravil lto dňa 11.10.2017 - 11:48:10, celkovo upravené 1 krát.

11.10.2017 - 11:44:56
00
Pokrytie OSM je (aspoň tu na okolí) celkom dobré, to však neznamená, že sa niekedy nemôže hodiť nejaká alternatívna mapa (trebárs ruská vojenská :) ) - a Locus v tomto človeka nijako neobmedzuje. To je ale len jedna z jeho funkcií, rozdielov by sa našlo viac. Kvôli Locusu som kupoval svoje prvé Androidy aj keď som vtedy bežal takmer výhradne na iOS-e (vlastne ešte stále mám 3 iPhony a 1 iPad, len už nie sú "hlavné").
11.10.2017 - 11:47:17
00
bedo: mimo Slovenska si odkazany uz prakticky len na OSM. Ruska vojenska mapa je tiez online, ale hodi sa, to je pravda. Ale postacilo ju vyrobit v MOBACu.
11.10.2017 - 11:49:52
00
PhilJ : vektorove mapy mas ale aj v Oruxmaps, tak preco pises, ze nemas alternativu ? A to iste mas pre iPhone. A nie je len jedna appka :) A ano, offline. Btw, nie je to 30 rokov, ale asi tak 3 a nie vsetko poriesis vektorom.

A co sa tyka zdrojakov, tak si nepochopil /nemusis mi pisat, ze ide o zdrojaky ;) / . Ja hovorim o NAHRADE androidu. Nie o jeho modifikacii :) .. napisal som, ze sa mi nepaci android, takze asi je logicke, ze nebudem upravovat nieco, co sa mi nepaci. To mas ako keby som povedal, ze sa mi nepaci Skoda Octavia RS a preto si v nej vymenim sedacky a tlmice a bude to ine auto. No nebude, ze ano :)

Orux nema niektore featury ktore pouzivam. A okrem toho ani Orux nie je na iOS.
Ono je celkom rozdiel ci nejaka nativna iOS outdoor navigacia ti vektorovu mapu len otvori, alebo ci pre tuto appku existuje aj tema ktora tuto mapu zobrazi tak ako ma.

Ok, takze mam ti dat link na kernel.org ? Ci aj jadro chces nahradit a nie upravovat ? Nuz, textovy editor snad mas, kompilery su volne dostupne, mozes sa realizovat. Naozaj netusim ako ta v tomto Android obmedzuje.
11.10.2017 - 11:53:18
00
PhilJ

Napisal si, ze Locus nema alternativu. Uviedol som ti, ze ma.
Napisal si ako upresnenie, ze pouzivas vektorove mapy a teda preto Locus a nie iPhone. Napisal som ti, ze alternativa je .. a dokonca aj pri iPhone.
Teraz pises, ze ide o "nejake" features". Cize menis uplne pointu zaciatku debaty. Ok. Niet o com dalej debatovat. Rozne features je uz ves kazdeho pes.

Co sa tyka vektorovych mapiek, neviem, na to musi reagovat niekto, co ma iPhone. Ja som jednu videl , pozdavala sa mi, ci je pouzitelna pre teba to neviem, ale to nie je podstatne. Ja som ti len vyvratil to, co si tvrdil. Vysledkom je, ze si upravil podstatne svoje tvrdenia. Nic z toho nevyvodzujem, len som chcel vyvratit pretrvavajuci mytus ohladne Locus a Android. Dnes to uz neplati. A to prosim pekne som odporca nahryznuteho ovocia. Rychlo zhnije totiz :lol: .. a taktiez zdoraznujem aj to co si napisal, ze za 150e kupim spickovy cinsky android telefon, ktory mi poskytne v zasade to iste ako 600e iPhone, ktorym si niektore iOvce potrebuju kompenzovat nieco.

Co sa tyka kernel.org, neurazaj ma. V tejto debate som ta nicim neurazil, tak to nerob ani ty. Pokial si neprispel do jadra svojim kodom, tak to ako argument nepouzivaj, pretoze to vyzera dost biedne :). Dalsia vec je, ze ja som nenapisal, ze ma android obmedzuje. Prekrutil si kompletne co som napisal. Napisal som, znovu to zopakujem, ze sa mi nepaci.
Dalsia vec, ze sa sice ohanas linkami na git a pokusas sa ma zastrasit kernelom (pobavilo ma to :lol:), ale stale si nepochopil pointu. Android nie je kernel.org . Ak vies, co je podstata androidu, tak mozno prides na jeden podstatny dovod, preco sa mi nepaci. Ono su tu potom dalsie samozrejme, ale to uz je ves kazdeho pes.
11.10.2017 - 12:11:43
00
To ze nieco je pre teba dostatocna alternativa neznamena, ze musi nutne vyhovovat kazdemu. Je to rovnake ako ked open source fanusikovia oznacuju Gimp za alternativu Photoshopu. No ano, obidva programy su graficke editory, a tam ich podobnost konci. Uviedol som ti ze prave z Oruxu som presiel na Locus. Tj Orux uz dnes nie je uplne idealna nahrada pre mna - keby bola, asi by som ostal pri nom, nie ? Dovod preco je Orux irelevantny je ale iny - Orux a Locus su jedine appky pre ktore existuje freemap.sk tema pomocou ktorej sa tato vektorova mapa zobrazi tak, ako ma. (S tym ze to Orux zobrazenie nie je uplne na 100%, kedze nepodporuje vsetky tagy ako Locus). A ani ten Orux nebezi na iOS. Tj, ked len pre tieto dve appky existuje tema a ziadna z nich nebezi na iOS, tak logicky freemap.sk vektorova mapa nemoze byt v iOS zobrazena spravne ;)

Prepac ak ta kernel.org urazil. Ohurit ta nemal. Ale ked niekto vstupi do diskusie o tom, ako Android ponuka vacsie moznosti prisposobenia ako iOS s tym, ze
"Na androide si viem zmenit vselico, ale zakladny problem je, ze si neviem zmenit samotny Android"
nicim inym ako linkom na zdrojaky sa na toto neda odpovedat. Naco si zase ty zaradil spiatocku s tvrdenim ze uz nechces Android modifikovat, ale nahradzovat. Nuz, tak si kup telefon s Tizenom alebo s akymkolvek inym OS ktory ti bude vyhovovat.

Neviem o tom ze by si na iPhonoch mohol rozbehat nejaky open source OS, takze toto nijak nesuvisi s povodnou diskusiou o iOS vs Android.
11.10.2017 - 12:36:50
00
ludia ako prenasate udaje stareho telefonu na novy? najjednoducjsi sposob? pozeral som na nete na win appku wondershare mobiletrans, vyzera to jednoducho, len v neplatenej verzii neviem ci sa prenesie vsetko

EDIT: adnroid to android (respekt. sony to samsung)
a inak samsung vyhral, sef bol rychlejsi v objednavani ako moje rozhodovanie, tak mi ulahcil:-)
11.10.2017 - 12:53:04
00
smart switch alebo posledne sme skúšali NFC a pri prvotnej inicializácii androidu kladne odpovedať na otázku že chceme preniesť kontá
a samsung a5 2017 je dobrá voľba, neboj sa jej ... aj keď samozrejme ajfon x je určite oveľa lepší :P
11.10.2017 - 13:13:50
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Cyklopočítače)
keyboard_arrow_up