Pre niekoho zorientovaneho mozno lamerska otazka, ale o to skor mi mozno bude vediet odpovedat. Chcel by som si zacat archivovat vsetky outdoor aktivity zaznamenane cez GPS na nejakej free webovej sluzbe, ale neviem, ktora je na to najvhodnejsia. Poznam len nazvy ako Strava, Endomondo, Runtastic a pod., ale nikdy som ziadnu tu sluzbu v praxi netestoval, len videl nejake vyjazdy znamych.

Ktora z tychto web sluzieb je teda najvhodnejsia na archivaciu a jednoduchy sumar / prehlad aktivit, pripadne statistiky? Plus by mala mat co najkvalitnejsie mapove podklady a moznost nastavenia sukromia. Dik.
20.10.2017 - 12:54:40
00
Väčšina má nejaké pokročilejšie štatistiky platené, zadarmo asi len Garmin Connect. Fajn mapové podklady sú na Strave, lebo vďaka add-onu do Chrome tam nemáš len ich klasickú OSM ale aj napr. mapy.cz. Používal som súbežne Strava, Endomondo, Runkeeper a Garmin Connect (automaticky sa synchronizovali cez tapiirik), ostal som pri kombinácií Strava + Garmin Connect. Strava kvôli sociálnej stránke + mapám. GC preto, že sa mi cezeň automaticky synchronizujú ako hodinky tak bike navigácia, má tvorbu tréningov pre obe tie zariadenia a pár ďalších vecí čo využívam. Obe sú prepojené, tak po nahratí na GC sa Strava automaticky synchronizuje.

Nastavenie súkromia ide rovnako asi v oboch. Nastavíš, čo sa zverejňuje, čo nie. Strava má aj funkciu, kde si skryješ adresu kde bývaš a ostatní síce trasu vidia ale chýba tam asi 2 km okruh okolo tejto zadanej adresy. Základné štatistiky (počet km, výškových metrov, aktivít) a podobne mi príde podobný, archivácia pravdepodobne tiež. Oboje sú to dosť veľké a využívané portály.

To je asi všetko, čo ma teraz tak narýchlo napadlo. Ak by si chcel ešte niečo konkrétnejšie, tak sa pýtaj. Ak budem vedieť tak odpoviem. Ak nie, tak niekto iný sa isto nájde.
20.10.2017 - 13:05:23
04
dovoľuje niektorá služba uložiť budúcu (naklikanú) trasu? teda nejako jednoducho, bez falšovania gpx.ka?
chcel som zobraziť plánovaný výjazd v Relive, ale tam sa dajú použiť (ak som správne pochopil) iba záznamy zo štyroch týchto aplikácií, mňa by asi táto možnosť ovplyvnila pri výbere. či už niektoré priamo podporujú takúto prezentáciu?
20.10.2017 - 13:20:45
00
Dakujem za komplexnu odpoved. :y: Aj som si myslel, ze to bude smerovat k tej Strave. :) Registraciu tam mam, tak sa len pohram s nastaveniami a ked je tam moznost cez add-on zobrazit aj mapy.cz, tak viac mi asi ani ku stastiu nechyba.

Toto je ten add on? https://chrome.google.com/webstore/detail/strava-map-switcher/djcheclpmmkcdkjcenfamalobdenmici

Len teda este jedna otazka: Garmin Connect funguje rovnako ako ine webove sluzby a teda ho je mozne pouzivat aj ked nemam Garmin zariadenie? A ak ano, ma ho pre mna vyznam vyuzivat subezne so Stravou napr. kvoli lepsim statistikam alebo niecomu inemu? Lebo ide mi vyslovene o archivaciu a statistiky, planovanie treningov vyuzivat nebudem. Matne si spominam, ze Garmin mal strasne mapy ked som videl vyjazdy kamosov. Nieco ako Google maps, cize v terene takmer ziadne cesty a chodniky.
20.10.2017 - 13:21:51
00
lukas6s8p v obidvoch si dokážeš vyklikať route, uložiť a prípadne ich poslať do zariadenia, ktoré používaš. Nemáš ho medzi výjazdami, ale v osobitnej kategórií. Či ti ho umožní ale dať do Relive to neviem, nepoužívam ho.

Jezus áno, to je ten add-on. GC ide používať aj bez Garmin zariadení, gpx importuješ ručne. Mapy sa mi tam tiež moc nepáčia. Podľa mňa používať ho popri Strave bez Garmin zariadení je asi zbytočné. Až také extra tie štatistiky nie sú a bežné sú aj na Strave. Platené sú skôr nejaké čo sa týkajú výkonu, tepových zón a ďalších vecí. Poriadne tiež neviem, lebo tepák aj tak na 90% aktivít nenosím.
20.10.2017 - 13:27:24
02
Jezus: a potom objavis KOMy a bude vybavene :lol: .. inak do gogle maps sa da importovat tiez, ale neviem ci vie a ako historizovat zaznamy. Archivacia caka aj mna, ale zatial to ma malu prioritu.
20.10.2017 - 14:13:38
00
Akurát pozerám, že momentálne Strava ponúka mesačný Premium zdarma, tak môžete pozrieť čo je v platenej verzií navyše.
21.10.2017 - 08:43:24
00
volodaj, daju sa nejak k aktivitam co som nahral do Stravy aj pridat fotky? Mozno zle hladam, ale nenasiel som taku funkciu.
03.12.2017 - 18:22:44
00
Neviem prečo to majú tak blbo spravené, ale tiež som to v PC nenašiel. Iba v mobilnej appke.
03.12.2017 - 18:26:59
01
www.gpsies.com je tiež celkom OK

Edit: ako archív asi nie ideálne riešenie


Naposledy upravil RobbD dňa 03.12.2017 - 18:40:43, celkovo upravené 1 krát.

03.12.2017 - 18:34:23
00
Jezus Primárne využívam Runkeeper, keďže zaznamenávam výjazdy aj turistiku cez iGPSport, tento server zvláda .fit súbory bez potreby konverzie. Základné štatistiky to má, zatiaľ som sa na platené služby nedal presvedčiť, nejaké veľké ňúranie sa v číslach ma až tak neoslovuje. Trasy do navigácie si naklikávam väčšinou v Cmaps, prípadne na hiking.sk, kde si najzaujímavejšie trasy ukladám, keď ich chcem zdieľať s niekým, koho nemám medzi Runkeeper priateľmi.

Fotky sa dajú pridávať len cez mobilnú appku.
03.12.2017 - 18:39:22
00
Som na tom podobne ako volodaj, hodinky garmin sa mi synchronizujú s garmin connect a ten je prepojený so strava.com. Kedysi som tiež viacero služieb synchronizoval cez androidovskú SyncMyTracks appku, ale zakotvil som u týchto dvoch. Odporúča sa byť aspon na dvoch službách, keby náhodou jedna zo dňa na deň skapala, nech má človek zálohu aktivít. Ešte malé poznámky k službám:
runkeeper mi kedysi ukazoval odveci vzdialenosti
free strava mi neukazuje graf tepu na bike ale na beh áno
Na strave sa dá stiahnuť celá moja história výjazdov naraz
Strava odrátava zastavenia z celkového času výjazdu, pokiaľ nie je označený ako pretek..
Ešte dodám, že milovníci grafov a štatistík často vychvaľujú stránku fetcheveryone.com Mám ju prepojenú so stravou, či garminom, ale osobne nevyužívam..
03.12.2017 - 19:25:29
00
keyboard_arrow_up