dnes som si doprial nove rpi 2 + daku mini klavesnicu + display od cinana co by tam mal pasovat , uz to len pospajat ci to pojde a nieco ako notebook bude na svete
Ja mam doma cubieboard2, na prvy boot som si pripravil instalacku ArchLinuxu cez microSD (Default tam bol nahrany nejaky android), vtedy som mal pripojenu klavesnicu + monitor, po instalacii a rozbehani siete, uz len zapojim napajanie + siet a pripajam sa cez ssh, kodim z pohodlia svojho notebooku Akurat som zatial na to nemal moc casu, len som sa hral s ovladanim I/O portov a spravil maly program, ktory pomalicky pulzuje LEDkou pomocou PWM
Povodne Raspberry model B trci asi 2 roky v sufliku. Vykonnostne absolutne nestacilo na moje pouzitie a tak som ho nahradil odroidom u2, ktory je vykonnostne uplne inde
- quad core ARM Cortex-A9 1.7Ghz, 2GB RAM - pricom idle spotrebu ma podstatne nizsiu ako Raspberry.
Ak tym myslis HTPC, tak na to nema dostatocny vykon. Samotne prehravanie filmov zvladne vdaka akcelerovanej grafike bez problemov, ale odozvy systemu na povely z dialkoveho boli veeelmi spomalene - porovnavam to s mojim HTPC postavenom na Atome.
Ako "poor man's solution" sa to bude dat pouzit, ale zabudni na youtube videa a hocico ine co pouziva flash/html5, a musis sa zmierit s tym, ze kazda operacia trosku narocnejsia na CPU (parsovanie zoznamu filmov a pod) nebude vykonana uplne plynulo. Ak uz Raspberry mas, vyskusat si to mozes uplne jednoducho - staci stiahnut hotovy imidz pre OpenELEC, Raspbmc pripadne XBian.
Idealne riesenie pre HTPC su dnes Intelacke NUC krabicky s Celeronom, Atomom pripadne i3/i5 (ak to ma sluzit aj ako herna PC konzola). Samozrejme cena potom nie je 30 eur, ale 200-300
PhilJ tak ako pises, primarny ciel je urobit z obycajnej TV "chytru". Takze videa a hudbu z NASu a videa z Youtube, som radsej ked ich mala pozera na TV nez na tablete.
Raspberry este nemam, plan je kupit R2 , k nej nejaky DAC ( asi Hifiberry ) a to cele aj s IR cidlom supnut pod TV do skrinky. TV je obstarozna plazma Samsung, myslim ze dokonca ani nie Full HD, takze BlueRay ripy ani 3D nehrozia.
Nuuc vnimam a paci sa, ale mam zatial pocit, ze potencial mevyuzijem. Prinajhorsom ak by to ta Malina nezvladala, moze zostat len na audio s Volumiom.
Mam RPi B+,skusal som Openelec a je to skutocne velmi pomale,odozvy aj nacitavanie.2ka rpi ma vyrazne vyssi vykon,tam by to uz mohlo byt pouzitelne.
Ja tu srandicku pouzivam ako headless audio player,nahodene RuneAudio,pripojene Hifiberry DAC+ a som maximalne spokojny,postacujeme mi to funkcne aj vykonovo( prehravanie 44/16 FLAC - 3% CPU, 192/24 - 19% CPU), ovladanie z tabletu alebo PC je dostatocne aj ked to IR by bolo este komfortnejsie.
konecne som rozbehal ten display, zvlada to max nejak 24MHz potom zacnu blbnut farby, takze cca len 10fps pri 480x320 RPi 2 + 320x480 LCDOtvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
- quad core ARM Cortex-A9 1.7Ghz, 2GB RAM - pricom idle spotrebu ma podstatne nizsiu ako Raspberry.
Ak tym myslis HTPC, tak na to nema dostatocny vykon. Samotne prehravanie filmov zvladne vdaka akcelerovanej grafike bez problemov, ale odozvy systemu na povely z dialkoveho boli veeelmi spomalene - porovnavam to s mojim HTPC postavenom na Atome.
Ako "poor man's solution" sa to bude dat pouzit, ale zabudni na youtube videa a hocico ine co pouziva flash/html5, a musis sa zmierit s tym, ze kazda operacia trosku narocnejsia na CPU (parsovanie zoznamu filmov a pod) nebude vykonana uplne plynulo. Ak uz Raspberry mas, vyskusat si to mozes uplne jednoducho - staci stiahnut hotovy imidz pre OpenELEC, Raspbmc pripadne XBian.
Idealne riesenie pre HTPC su dnes Intelacke NUC krabicky s Celeronom, Atomom pripadne i3/i5 (ak to ma sluzit aj ako herna PC konzola). Samozrejme cena potom nie je 30 eur, ale 200-300
Raspberry este nemam, plan je kupit R2 , k nej nejaky DAC ( asi Hifiberry ) a to cele aj s IR cidlom supnut pod TV do skrinky. TV je obstarozna plazma Samsung, myslim ze dokonca ani nie Full HD, takze BlueRay ripy ani 3D nehrozia.
Nuuc vnimam a paci sa, ale mam zatial pocit, ze potencial mevyuzijem. Prinajhorsom ak by to ta Malina nezvladala, moze zostat len na audio s Volumiom.
Kazdopadne dik za realnu skusenost.
Ja tu srandicku pouzivam ako headless audio player,nahodene RuneAudio,pripojene Hifiberry DAC+ a som maximalne spokojny,postacujeme mi to funkcne aj vykonovo( prehravanie 44/16 FLAC - 3% CPU, 192/24 - 19% CPU), ovladanie z tabletu alebo PC je dostatocne aj ked to IR by bolo este komfortnejsie.
RPi 2 + 320x480 LCDOtvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
potom o dosť drahší e-ink displej https://www.kickstarter.com/projects/pisupply/papirus-the-epaper-screen-hat-for-your-raspberry-p?