napriklad aj na tomto fore (ak nebude mat "vedenie" nič proti tomu)
zriadiť verejnu FOTO galeriu "uspechov ochráncov lesa"
kde, za určitých pravidiel, bude môct prispievat dokumentáciou každý, kto tieto pravidlá splní
a následne raz .... napr. mesačne ...bude odosielaný LINK napríklad na:
primátora KE, riaditeľa mestských lesov, obvodnému úradu životného prostredia, strane zelených, dobre naSMERovaného predkladateľh anibajkerského zákona do NR SR, predsedu Národnej rady ... ved je tiež košičan a má dokonca bajk,
vždy len s jednou otázočkou: ČO VY NA TO páni ??
iste by sa našlo ešte niekolko zaujimavých miest ako:
verejnoprávné ale aj komerčné media... prokuratúra, ak zjavne dôjde k porušeniu zákona ...atd,
to len tak na začiatok, istý tlak sa dá vytvorit aj týmto spôsobom...
Malo by sa sem prispievat s fotodokumentaciou skodlivych zasahov v nasich lesoch, ako je nepremyslena tazba, zdevastovany teren tazobnymi mechanizmami, neporiadok...
poprosim k fotkam pridavajte aj miesto a datum
posledný komentár: 25. 10. 2022 o 14:17
ono ta tazba urcite nejaky ten neporiadok narobi, ale aj po tazbe sa upratuje, aj ked to mozno nie je hned vidiet, a dajme tomu v lete ked je sucho tak tie cesty ani nie su tak "znicene" ale ked zaprsi alebo pride mokra jesen je to horsie... ale zasa nemozeme chciet aby cast nasich spoluobcanov a danovych poplatnikov pracovala len ked je sucho... neviem si dost dobre predstavit ako by sa ta rozryta cesta dala v piatok na fajront upratat, uvalcovat, ususit aby bola na vikend pre cyklistov tip-top s tym ze v pondelok sa to zasa pochopitelne rozryje...
ak mate niekto nejake napady ako by sa situacia dala riesit, alebo ako by sa mohlo prepravovat drevo z lesneho terenu aspon po najblizsiu spevnenu lesnu cestu (zvaznicu) tak aby sa nikde nic neposkodilo a vsetci boli spokojni dajte vediet mozeme to posunut na najblizsiu lesnu spravu alebo GR Lesov SR pripadne sa tym moze zaoberat aj parlament ked uz sa vela krat zaoberali aj menej dolezitymi vecami... staci len prislusny lobing z nasej strane (aspon taky ako vyvijaju polovnici) a razom sa moze vsetko zmenit
P.S. Ak by tu niekto z nejakeho lesovlkomedvedoneviemakeho zdruzenia navrhoval tazbu zrusit, lesne cesty zasypat a zaorat do povodneho stavu som bezvyhradne za s tym ze za kazde 2 zrusene cesty sa urobi 1 trail a som spokojny.
a normy nepustia....neni drevo-neni vyplata...
ak mate niekto nejake napady ako by sa situacia dala riesit, alebo ako by sa mohlo prepravovat drevo z lesneho terenu aspon po najblizsiu spevnenu lesnu cestu (zvaznicu) tak aby sa nikde nic neposkodilo a vsetci boli spokojni dajte vediet mozeme to posunut na najblizsiu lesnu spravu alebo GR Lesov SR pripadne sa tym moze zaoberat aj parlament ked uz sa vela krat zaoberali aj menej dolezitymi vecami... staci len prislusny lobing z nasej strane (aspon taky ako vyvijaju polovnici) a razom sa moze vsetko zmenit
napr by sa tazba resp dobprava dala riesit aj takto:
..napr v kanade to funguje bez problemov...
..ano ja viem.. cena by sa pri takejto tazbe pohybovala niekde inde... ale v principe ide o to ze su aj ine riesenia...
..s traktorom sa jednoducho vznasat nemoze.. ked sa take 5 tonove vozidlo prezenie po chodniku 5 a viac krat za den .. tak ani v lete ten chodnik nezostane pohromade
ked to takto pojde tak co ostane z lesa?
Tym by som si nebol az taky isty, pocas polovacky tusim mozu zakazat vstup na iste uzemie, mam dojem, ze to okrem ineho nahlasuju obecnemu uradu. Treba to overit v zakone.
tu nejde len o cyklistov.. tým že to ro*****ajú tak ako to ro*****ajú robia problémy úplne všetkým, snáď aj zvieratám v niektorých extrémoch
zvieratam najviac!, culy traktorovy a pilcicky hluk vystresovane vyzenie velmi daleko....
niekedy staci malo (s mojho pohladu) a cesta moze byt zjazdna
ale ak ich maju v sprave X km, tak rozhoduju priority (kde ma riaditel chatu...)
na druhej strane, tam kde uz nemaju zaujmy, cesty postupne miznu:
Niekto tu spominal tu polovacku, necital som este tu stat o tom ale predpokladam ze tam bude urcite napise ze organizator polovacky je povinny zabezpecit ochranu zucastnenych aj nezucastnenych osob atd. Mozno nema pravo ta z lesa vykazat ale aj tak je to bezpredmetne ved sa staci riadit zdravym sedliackym rozumom, ked je polovacka tak vo vlastnom zaujme do toho konkretneho lesa nepoleziem predsa... kazdu chvilu sa stane ze ti majstri postrielaju samych seba nazvajom... okrem toho treba to vidiet aj z druhej strany, my ked mame zavody, preteky a neviem co, tiez nam nikto nechodi obmedzovat nasu cinnost. (dufam) v
zatial tu ale nepadol ziaden konstruktivny napad ako riesit situaciu vzniknutu pocas tazby alebo po tazbe na lesnych cestach... mozno by nebolo zle zistit ci ked bude mat lesna cesta status cyklotrasy to niecomu pomoze...