Čaute,

stalo sa vám niekedy, že na Vás pri bajkovaní zaútočil roj nas*&ných včiel? Nie? Ani mne, teda až do včera. V pohode si šlapem polňačkou ponad Považské strojárne, že si dám zjazd ponad Milochov do Cerova.
A zrazu za mnou stará Lada Niva. Okej, pomyslím si, pohni trochu, nech nemusím za ním potom čuchať tie smrady. Po chvíli ma predsa len dobehol a na lúke som ho pustil pred seba. Pozerám do auta, dvaja týpci oblečení ako poľovníci. Fajn. Za autom vlečka, ktorá pekne poskakovala. OK. A na vlečke dva drevené včelie úle, ktoré poskakovali tiež. What? Ešte mi tak napadlo: "Hm, asi budu pekne protivné, keď ich takto prepravuje". Samozrejme, zakryté sieťkou neboli, šak načo.
Asi 2m za vlečkou ma bodla prvá včela do ksichtu. Po sekunde druhá. Asi 5s mi trvalo, čo sa deje, tie mrchy sa proste do mňa pustili, akoby som im med bral. Najskôr som zišiel z cesty na lúku, potom zoskočil z biku, zhodil batoh, zatiaľ čo som inkasoval žihadlo za žihadlom. Hodil som sa na zem a váľal sudy ako zmyslov zbavený a kričal na ne: "Vy svine, ja som vám nič neurobil" a pobehoval po lúke hore dole a plieskal sa všade po tele ako zmyslov zbavený. Keby ma niekto vtedy natočil, určite by to bol úspech na youtube. Po čase to ustalo, išiel som späť po batoh a bike, ale tie včely boli roztrúsené a nasrané všade naokolo a každú chvílu ma nejaká ešte našla a pichla si. Výlet bol teda u konca, vracal som sa rovnakou cestou, lenže včeličky boli roztrúsené po pozdĺž celej cesty, tí dvaja experti, čo ich viezli ich strácali postupne, a milý hmyz bol furt nasratý, tak aj cestou späť do mňa pichali, čo to šlo.
Až keď som zišiel z trasy, ktorú lemovala Niva, som sa ich zbavil. Bolo mi všeliak. Tak trochu zle, akoby ma niekto priotrávil. Alergik nie som, a komáre a pod zvládam celkom dobre. Došiel som domov, žena vyľakaná mi hneď dala alerid, pre istotu. V pichov som narátal cca 15, niektoré väčšie, niektoré menšie. Z rodiny mi povedali, že môžem byť rád, že žijem, lebo alergik, alebo nejaká slabšia nátura, by to nemusela dať tak ľahko. Na pohotovosť som nešiel, len mi bolo divne a spal som 10h.
Dámy a páni, nemusí len defekt, počasie alebo zatarasená cesta pokaziť bike výjazd. Očividne to zvládnu aj včely. Pozor teda na frajerov v Nive, čo za sebou niečo vezú na vlečke...
24.09.2015 - 20:31:08
011
Stalo sa niekomu niečo podobné, alebo som fakt taký "special"?
24.09.2015 - 20:37:39
00
Za istých okolností by to zaváňalo ublížením na zdraví...ŠPZ si nepamätáš?
Mňa raz poštípala včela do pery na cestnom bicykli, inak nič
24.09.2015 - 20:50:46
00
Ja som to tento rok schytal na bicykli do nosa. idem, idem a zrazu prásk :punch: taká šupa rovno do nosnej dierky. Ako prvé ma napadlo či niekto po mne nestrieľa z brokovnice :o no ukrutná bolesť čo ti poviem dobre to poznáš :lol: potom som dostal jemný panický záchvat či som ju nevdýchol :sweat: v očiach sa mi reflexívne navalili slzy nič som nevidel ;( mal som jedno šťastie že som išiel po okreske kde nikto nešiel inač by to mohlo nedobre dopadnúť. Akosi po slepiačky som zastavil a potom už bol nedobrý pohľad na mňa :D z úst, nosa, očí sa valilo čo len nechceš :lol:
( Ešte v detstve sa mi v lese pri hľadaní húb podarilo stúpiť do osieho hniezda v zemi :D ja že čo tak nahlas počujem bzučať háveď aaaa kua veď ja im stojím rovno v spálni :D šak mi to pekne zrátali som ich vyťahoval z vlasov beštie.
24.09.2015 - 21:10:27
00
ŠPZ si nepamätám, tých 5-10s čo som šiel za ním som to neriešil a potom som už len riešil seba ako prežiť...
No sranda s týmto hmyzom, raz mi na bajku vbehla osa pod hodinky, valil som dole kopcom, kým som zastavil a dostal ju odtiaľ, tak ma riadne doštípala, odvtedy hodinky na bike nenosím. Ale to bolo pohoda oproti včerajšku. Bacha na rozzúrené včely a úle, nikomu by som neprial zažiť to čo ja včera.
24.09.2015 - 21:17:17
00
Tak klasika je zaseknuta a stipajuca vcela ci osa pod prilbou. Mne sa to stalo uz dvakrat. Dobre je mat preto sietku, ale vacsina prilieb ju nema.
24.09.2015 - 21:20:49
00
ja mam jediny stret s rojom vciel na dialnici. klasika, tempomat tak 130 a zrazu neskutocny buchot. a vsade nejake cierne lietajuce bodky. potom mi doslo co sa stalo, na skle som mal 43 machul a kapote dalsie.
no minuly rok som isiel na hriby, ako kazdorocne niekolko krat, a nasli sme fajn les, dubovy, na zemi taky miniporast ze nevidis do coho slapnes. ale pri kazdom kmeni mach a v tom machu ako namalovane nadherne zdrave velke masliaciky. tak som skakal od stromu k stromu a vytesoval sa z tych hribov. som tak klasicky zohnuty, zbieram predsa hriby, hlava dole, zadok hore. hubarsky standard, ked zrazu pocujem hukot. fakt to silnelo a hovorim co tu nejaky debil na motorke?
ups, zrazu neskutocne bolest do zadku. a pred tvarou srsen. pochopil som. nechal som tam vsetko a rozbehol som sa prec. druhy srsen do bicepsu, bolest jak svina.
nejako som asi slapol do hniezda a tie svine ma napadli. tak som potom chodil po hore s opuchnutou ritou, co sa este dalo. no kedze som bol na hribach cca 120 km od BA, tak si viete predstavit ako som soferoval domov? sedel som na jednej polke zadku a rukou som ledva tocil. vyspal som sa a na druhy den v praci som uz ani nemal co ukazat. zostali mi len dost velke dierky, takze uz viem ze srsen kua boli. ale vcely viac opuchaju.
24.09.2015 - 21:35:30
00
Pod prilbou som mal aj ja, a hlava mi dosť napuchla, musel som ísť k lekarke, aby mi supla injekciu...
24.09.2015 - 21:42:59
00
Roj včiel som teda nezažil, ani nechcem.
Pod prilbou s následným poštípaním už viackrát.
Ale tento rok som prvýkrát dostal štípanec do jazyka (za jazdy netreba kecať, viem) Asi osa, hneď som ju vypľul a ešte ma stihla poštípať do stehna. Bál som sa opuchnutia, ale jazyk iba trochu stŕpol.
25.09.2015 - 07:11:25
00
Mne nastastie cez prilbu len preletela ale vir vzduchu ju vcucol zozadu pod tricko. Ludia v dedine museli mat zo mna dobru srandu, ked som sa zrazu vyzliekol a trepal trickom vsade okolo :D
25.09.2015 - 07:26:09
00
Rojom som preletel pri Mochovciach, myslel som ze je amen, ale nic sa nestalo, len sa tak pasivne odomna odrazali. Za to za jazdy, specialne co si pametam 3x v zjazde (do obce Badan z obce Pocuvadlo) pri 55 a viac ma supli, zhruba raz za dva roky. DVa krat do ramena a raz sa ta oska dostala dnu do rukavice, do bola pasia. Pichla, ok hovorim si, nebudem zastavovat, pichla zas, do kelu, staci... potvora, zastal som a skuste si ju vybrat.. kym som dal dole rukavicu dostal som dalsie zasahy. Vsetko ale bez problemov, iba je to neprijemne. Asi mam tiez stastie a nie som alergik, hoci ako maly som par krat pekne spuchol. Asi zalezi aj od davky, mozno mali skratka prazdne gule.
25.09.2015 - 07:56:14
00
Ale ti obcania toho auta s privesom su podla mna uplni idioti a nie vcelari.
25.09.2015 - 07:56:59
00
mozno tie ule kradli, to je ze vraj dnes celkom bezne...
25.09.2015 - 09:42:19
00
no, ja som nikdy nebol alergicky na postipanie co sa ale zmenilo cca pred 3-4 rokmi.... byva mi nevolno, cele telo svrbi..... preto nosim na bajk vzdy antialergika a uz mi 2x pomohli..... raz som dostal zihadlo asi v 40kmh do ohryzka/krku..... krv rozpumpovana.... bracho mi vytrhol zihadlo, na planovanu kofolu sme to mali asi kilometer, hovorim si, dam si lieky az tam.....chyba.... kym sme tam dosli, uz mi bolo vselijako ale nastastie kombinacia 2 liekov zabrala....
druhykrat mi vletela pod okuliare a dobla do obocia..... okamzite som zastavil, supol overene 2 lieky ale z vyjazdu som to radsej otocil.... toto bodnutie este malo speci prichut, kedze som KYKLOP a na jedno oko mam protezu, nebolo mi vsetko jedno lebo ta vcela ma bodla nad zdrave oko :-) ..... ak by opuchlo, lezim niekde v lese mozno este dnes :-D
kazdopadne to sranda nieje a netreba sa spoliehat nato ze nieste alergici.... ani ja som nebol 35 rokov .... a vec urcite zhorsuje aj to ze vcely lietaju po kvetoch plodin ktore su striekane kadejakym svinstvom a verim tomu ze to maju v sebe/na sebe :-(


Naposledy upravil Tesak dňa 25.09.2015 - 11:23:38, celkovo upravené 1 krát.

25.09.2015 - 11:21:38
02
mas apiterapiu, takze pohoda
25.09.2015 - 11:22:18
00
keyboard_arrow_up