Guličky sú namazané vazelínou
Lepidlo tam dám preto, lebo tam bolo aj ked som odlisoval pôvodné ložiská = taký oranžový povlak na vonkajších šálkach ložiska, ale hlavne na mieste odkiaľ som ložisko vytlačil. A z diskusií vyplynulo že lepidlo preto, aby fixovalo pevne ložisko. Aby sa nestalo že vplyvom výmeny - vybratie+nasadenie , keď sa malinko zväčší otvor na ložisko - aby som eliminoval eventuelný pohyb vonkajšej šálky ložiska akýmkoľvek smerom.
Musí to byť ale presne tento typ lepidla = na ložiská, ale čo je najdôležitejšie DEMONTOVATEĽNÉ lepidlo. Nepoužívať bežné lepidlo na závity!!
+ odmasťovač (na úložné miesto ložiska) ktorý neodsahuje "ťažko odbúrateľné" rozpúšťadlá - takto už po minúte po odmastení môžem aplikovať lepidlo. Čiže netreba ako pri použití bežného čističa bŕzd a pod. ešte vyfukovať zvyšky rozpúštadla z ložiska a všetkých použitých priestorov a čakať kým sa vyparia všetky časti rozpúštadla, ak sa vôbec všetky odparia. Vraj ostávajú drobné čiastočky ktoré môžu narušiť lepidlo alebo vazelínu atp..
Aha,tak to by ma nenapadlo to tam dávaj,ale je to logicke,pri lisovaný sa isto nejaký ten kusok diera zväčši. Ten odmasnovač použivam aj ja,akurat mi prišli 3ks,a hned som objednal aj lepidlo na závity. Tak ja doma nebudem lisovať ložiská,možno
Mne dnes zo slniecka, kedze jezisko doniesol tretry tak by sa patrilo na ne aj nove kufre, svetlo som si doprial ako bonus, a nelutujem ze som si pockal prave na toto infini turbo, je to najlepsie spracovane zadne svetlo co som kedy mal a funkcionalita je uplne super. (chytre vymyslena indikacia kapacity baterie, staci dvojklik, ak zasvieti 100%-50%, ak zablika 49%-25%, a rychle blikanie pod 24%, a pocas prevadzky ak klesne pod 24% sa prepne na blikanie a ak kriticka uroven tak zacne pulzovat.)
mne nedoniesla nič, ráno sms aj mail ako mi budú doručovať dnes zásielku, teraz na obed ďalšie ako som nebol zastihnuteľný, pritom som celý čas doma a nik ma nekontaktoval... nestojím síce pri okne ale som presvedčený, že tu absolútne nikto nebol. ešte ako bonus to nenechali na obecnej pošte ale v NM. to som si ani nemusel platiť za také služby.
ja som cakal zasielku z HU, adresu som dal svoje meno a firmu kde pracujem a to tupelo postarske prislo, precitalo len moje meno (ktore na schranke nie je, len firma) a zasielku zaslalo spat do HU ako nedorucitelnu...ked som to vcera riesil s Postou, tak tetka ma este skusala zdrbat, ze preco to riesim takto neskoro...zly sen
hlavne že má služobný mobil.. viem, že u súkromných kuriérskych spoločností ich aj kontrolujú či volal s tým čo mu má zásielku odovzdať, preto volajú aj keď ide na miesto kde bol sto krát a vie že tam je stále niekto doma... napíšem nejakú oficiálnu sťažnosť, kľudne im aj dodám záznam z bezpečnostnej kamery, že tu nikto nebol a výpis z hovorov, že nik nevolal
slovenska posta a ich kurieri to je len take na oko dorucovatelska firma...tam kazdy na to iebe. ked nieco objednavam a pri doruceni je ina moznost ako posta tak vzdy vyberiem ine ako postu, aj ked je to drahsie. lebo tie dve az tri eura mi nestoja za taketo patalie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Hoď link
Lepidlo tam dám preto, lebo tam bolo aj ked som odlisoval pôvodné ložiská = taký oranžový povlak na vonkajších šálkach ložiska, ale hlavne na mieste odkiaľ som ložisko vytlačil. A z diskusií vyplynulo že lepidlo preto, aby fixovalo pevne ložisko. Aby sa nestalo že vplyvom výmeny - vybratie+nasadenie , keď sa malinko zväčší otvor na ložisko - aby som eliminoval eventuelný pohyb vonkajšej šálky ložiska akýmkoľvek smerom.
Musí to byť ale presne tento typ lepidla = na ložiská, ale čo je najdôležitejšie DEMONTOVATEĽNÉ lepidlo. Nepoužívať bežné lepidlo na závity!!
+ odmasťovač (na úložné miesto ložiska) ktorý neodsahuje "ťažko odbúrateľné" rozpúšťadlá - takto už po minúte po odmastení môžem aplikovať lepidlo. Čiže netreba ako pri použití bežného čističa bŕzd a pod. ešte vyfukovať zvyšky rozpúštadla z ložiska a všetkých použitých priestorov a čakať kým sa vyparia všetky časti rozpúštadla, ak sa vôbec všetky odparia. Vraj ostávajú drobné čiastočky ktoré môžu narušiť lepidlo alebo vazelínu atp..
svetla
https://www.ebay.de/itm/2000-Lumen-XM-L-T6-LED-Bicycle-Headlight-Waterpoof-Bike-Light-Cycling-Light-X/292058887535?hash=item440010f56f:g:M60AAOSw6DtYXgGg
powerbanka black friday nay za 8€
https://www.alza.sk/gp-rc10-10400mah-cierny-d4593598.htm
Pre tych co nevedia tak anime naruto