Deore nekúpiš s 34z prevodníkom. Tieto kľuky sú overené (cca 300 hodnotení), vážia 742g, 175mm dĺžka, 34z prevodník. Stredové je celkom ťažítko (96g). Dokopy majú 836g, oproti pôvodne osadenými kľukami, ktorými bol bicykel osadený, je úspora 410g.
Myslím že to riešil na 11 sp., v odkaze na Suncycle sú 12 sp. Obdobne som to riešil aj ja priateľke. Akurát kľuky som kúpil za facku na hollow tech 3 provednik, na ktorý som hodil NW prevodník z Aliho. S tými kľukami by sa to dalo aj lepšie vyriešiť len by to chcelo pozrieť po bazáre a doladiť k tomu vhodný prevodník.
Bolo tu dosť hejtu a posmeškov na dané kľuky, ale asi len skrz nejakú "china" averziu, alebo neviem čo...nahodil som ich, otestoval...oproti OEM "Specialized" hyper turbo Stout 3x kľukám majú váhový benefit 410g štvorhran (vrátane stredu), vyššiu tuhosť pri zábere. Vôľa žiadna, nahodenie bezproblémové, závity stredového uloženia, závity na kľukách pre pedále bez zaváhania. Spracovanie na danú cenu nadštandardné. Uchytenie prevodníka alá moje XX1, zaisťovanie pravej kľuky alá Shimano. V rámci dodávky bol aj "sersam" na plastovú poistnú maticu. Priznám sa, že som nikdy nejazdil Deore kľuky, vždy XT a vyššie, ale už napohľad/na pocit im nemám čo vytknúť, a to som človek, čo sa denno-denne pohybuje v prostredí strojnej výroby. Odporúčam vyskúšať a až potom hodnotiť. Napríklad už tretí rok na svojom biku jazdím carbon china 115g sedlo, predtým 100+€ sedlá od ergon, selle italia, specialized etc...svete div se stále drží, je pre mňa pohodlné a stálo 25€. Nebudem tvrdiť, že všetko z čajny je super, ale keď si človek vyberie ten pravý produkt, môže to byť zaujímavé cena/výkon. Napríklad obaly a ochranné sklá kupujem už jedine z Ali... P.S.: ak by sa na kľukách niečo vysralo, určite budem informovať v demoláciách
Hlavný problém Číny je chýbajúca výstupná kontrola. Čiže tam vieš kúpiť aj veci ala tvoje sedlo, ale nikdy nevieš či si si práve nekúpil napríklad riaditká ako ten chudáčisko, čo mu pri dopade praskli a celkom sa polámal.
Samozrejme že ti prajem len to dobré ale za seba viem, prečo niektoré veci z Číny ani s dobrými hodnoteniami
Karbónové rajdy z Ali plne súhlasím, to keď sa ti zlomí v zjazde amen tma. Na druhej strane ruku na srdce, kto tu v našej krajine mení značkové karbónové rajdy, prilby atď po každom páde...pokiaľ nie je zjavné poškodenie, jazdí sa to "domŕtva"
Ja osobne som ti to nehejtoval. Len je tam na moj vkus maly rozdiel cina vs. original Shimano aby som to bral ze sa to oplati. Tie cinske kluky nemusia byt zle, ale nemusia byt ani dobre. Tak nech sluzia ?
Keď si to zrátaš, tak rozdiel je dokopy x*2, ale o to prioritne nešlo. Bola vôľa vyskúšať niečo nové. Najhoršie je, keď ti polovička povie, že boh ťa chráň, keď jej privezieš drahší bike ako má auto...snažil som sa, hľadal, dopadlo to tak ako dopadlo
Nemyslim, ze tu slo o hejt. Mne len proste nestoji tych par eur o rozbity ksicht (uz toboz nie priatelky). Ako tu niekto spomina, vystupna kontrola je na usmiatie, tj z ciny je to vzdy risk. Hodnotenia nevypovedaju o nicom. Kluky su kriticky komponent, na pohlad mozu byt ok. Ja by som si radsej dosetril, podporil miestny trh a zaspaval v klude s tym, ze sa mi nezrakvi priatelka. Ale to je moj nazor, to je cele.
Dosli rukavice a kapsicka, tak som siel hned vyskusat
zrovna dnes som tie rukavice obzeral tu na mtbiker shope, mohol by si napisat ako dopadol test? mne sa dost potia ruky a potom mi mrznu prsty v obycajnych zimnych force rukaviciach, hladam nieco lepsie. Aku velkost si bral a aky mas obvod ruky? Dik.
Fuha, no skusil som odmerat ze cca 23 cm a mam L velkost a sadli ako uliate. Teplotu som mal okolo nuly a boli konfortne skor teple. Nechal som ich aj nejaky cas dolu aby vychladli a zase sa zohriali za zhruba 5 minut nizkej intenzity. Na bike budu pre mna asi stacit aj na zimu ale napr na skialp budu asi priteple a na lyzovanie prichladne
Pri tak nizkych teplotach je dobre priliat aj Sanytol, kvoli bakteriam.
Však nebláznite ešte dezinfikovať aj oblečenie. Však ak nemáš v r.i.t.i salmonelu, tak sú to tvoje tebe vlastné baktérie, ktorými si obsiaty zvonka aj z vnútra
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
su o cosi drahsie, ale kupis https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-kluky-shimano-deore-fc-mt510-1x12sp-34z/12004
Po zmene 276 namiesto 267 gramov.
S-ko ja mam tvoju vyšku a váhu a S je ako ritka na šerbel.
Samozrejme že ti prajem len to dobré ale za seba viem, prečo niektoré veci z Číny ani s dobrými hodnoteniami
zrovna dnes som tie rukavice obzeral tu na mtbiker shope, mohol by si napisat ako dopadol test? mne sa dost potia ruky a potom mi mrznu prsty v obycajnych zimnych force rukaviciach, hladam nieco lepsie. Aku velkost si bral a aky mas obvod ruky? Dik.
Však nebláznite ešte dezinfikovať aj oblečenie. Však ak nemáš v r.i.t.i salmonelu, tak sú to tvoje tebe vlastné baktérie, ktorými si obsiaty zvonka aj z vnútra