nie myslel som ten rám, núdzovo som tak raz riešil prasknutú drevennú rúčku na rýle, a nakonec to vydržalo 2 roky. a tam sú tiež páky. ale tiež by som to na biku neriskoval.
Hovorime tu o silach pri ktorych praska hlinnik. Nie je sanca aby izolacka udrzala nieco take. Na nudzovy dojazd sa da vzdy nieco vymysliet, ale toto uz je naozaj extrem.
Jop vdaka za radu chcem v sobotu behnut za predajcom co na to povie on. A ked nist tak sa mu skusim ozvat...
A ked nie skusim dat zvarit a dako to poriesit no aktivne uz ram zrejme trapit nebudem predsa len v zjazdoch by som uz tomu neveril...
Dnes si idem ako vzdy veselo do prace a zrazu tocim na prazdno. Pozeram ze je zhodena retaz, tak zastanem ze ju napravim a zrazu mi odpadne prava kluka Rozbite cesty a zamkova dlazba asi 40 rocnemu cestnemu bicyklu nerobia dobre a niekde som stratil poistnu maticu na stvorhran... Vzdy ked som tu kluku nasadil a nahodil retaz tak po par desiatkach metroch sa to zase zosuvalo. Otocil som to teda domov, lavou nohou slapal a pravou kopal z boku do stredu aby kluka nevypadla, cize 15-20km/h sa dalo ist Zobral som MTB a futasoval do roboty...
Myslite si ze nebude problem zajst do servisu nech tu kluku poriadne nasadia a dotiahnu nejakou maticou. Kluky su Shimano 600, stvorhran.
So 40 ročným bicyklom či cestami to nič nemá. Je to klasická zanedbaná údržba. Pretože spoje treba občas kontrolovať, či sa z nejakého dôvodu neuvoľnili. Toto som riešil pred rokom na bicykloch, čo majú synovci. Zničené štvorhrany - lebo ich nedoťahovali. Štvorhran sa stále používa... Ak nemáš poškodený štvorhran v kľuke, tak stačí skrutkou kľuku pritiahnuť. A potom občas skontrolovať, lebo uvoľnená sa otlačí = zničí a potom treba novú kľuku.
"Pozeram ze je zhodena retaz, tak zastanem ze ju napravim a zrazu mi odpadne prava kluka" uz, uz som cakal, ze to bude mat pokracovanie ako "pozeram na odpadnutu kluku a zrazu sssss, defekt. Polozim bike na travu a zrazu odpadne sedlovka" .. proste nieco v tom style .. sorry, nedalo mi, zacalo to dobre
Alebo tam daj závitové lepidlo a už sa ti to nepovolí. Len to potom pôjde trocha horšie povoliť.
Dokonca som raz skúšal dať tam aj pérovku ale to sa moc neosvedčilo.
ja neviem čo s tým robil predchádzajúci majiteľ ale ten pedál nejde ani za hovno povoliť, ani tlačením ani búchaním ani nič nepomáha, musím si zajtra na to vyrobiť špeciálny kľúč
ja neviem čo s tým robil predchádzajúci majiteľ ale ten pedál nejde ani za hovno povoliť, ani tlačením ani búchaním ani nič nepomáha, musím si zajtra na to vyrobiť špeciálny kľúč
práveže robil som to v zveráku inak by som ten klúč asi neohol, nejde to ničím povoliť, zajtra ešte skúsim metódu nahriatia a keď ani to nepomôže tak si musím vyrobiť klúč z hrubej pásoviny a s tým to už pôjde
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak,tak .. na to sa pouziva duck tape
Dema by mala mať na ten rám 5 ročnú záruku, skús kontaktovať Ravera, možno sa s tým bude dať niečo robiť.
A ked nie skusim dat zvarit a dako to poriesit no aktivne uz ram zrejme trapit nebudem predsa len v zjazdoch by som uz tomu neveril...
Myslite si ze nebude problem zajst do servisu nech tu kluku poriadne nasadia a dotiahnu nejakou maticou. Kluky su Shimano 600, stvorhran.
Hmm, tak clovek sa stale nieco uci
Dokonca som raz skúšal dať tam aj pérovku ale to sa moc neosvedčilo.
tak snad sa to podari. pouzi na tu kluku tan maly sikovny horak
pomaha nahriat