ked uz sme pri tom reagoval si na bajk niekoho ineho....(kde ako tak kukam tak to vyzera na klasicku patku prichytenu skrutkami s inbusovou hlavickou) a reagoval si dost vseobecne.....takze co davas? a vobec.. stastne a vesele..podme vsetci jest
Noo, na tú večeru sa už veru teším. posledné dva dni som bol na koláčoch. Takisto aj ja prajem šťastné a veselé, hlavne bez demolácii a úrazov - pozor na kosti.
Presne toto som si povedal ked sa zlomila, ze mozem byt stasny ze stoji ’’iba’’ 7 eur . Teda aspon sa mi zda... je to specialized takze nieje problem ju kupit v kaktuse
napríkla je keď som kúpil rám a vidlu na BMXku tam tom bolo písané, že má doživotnú záruku, ale hneď pod tým bol dodatok, že záruka sa vzťahuje IBA na prvého majiteľa... a o tomto som počul, že to platí aj pri kompletných bikoch, veď v záručáku sa aj vypisuje meno, adresa a číslo na kupujúceho pri predaji biku (aspoň v kamenných predajnaich to tak funguje) a myslím, že je to práve kvôli tomuto...
zaruka na prveho majitela je co za blbost?? zaruka predsa plati na vyrobok!!! nie na to kto ho pouziva...
Jedine blbosti trepeš ty!!! To ze si nepočul (vediet samozrejme nemaš odkial ) ze kopa ramov napr. kellys, napr mobili s orangu, to vsetko ma zaruku iba prvého majitela...to neznamena ze je to blbost!!! Pre chvilou si nechapal v inej teme ako dospely clovek moze nieco take (capulo-bojovy pes) napisat. Ja stale viac a viac menej chapem preco ty pises take veci stylom 13ročneho ze hned je to blbost. A preco vobec pises na to forum stale mi je tiez zahadou
Jedine blbosti trepeš ty!!! To ze si nepočul (vediet samozrejme nemaš odkial ) ze kopa ramov napr. kellys, napr mobili s orangu, to vsetko ma zaruku iba prvého majitela...to neznamena ze je to blbost!!! Pre chvilou si nechapal v inej teme ako dospely clovek moze nieco take (capulo-bojovy pes) napisat. Ja stale viac a viac menej chapem preco ty pises take veci stylom 13ročneho ze hned je to blbost. A preco vobec pises na to forum stale mi je tiez zahadou
Tak mi ukáž zákonné ustanovenie, z ktorého vyplýva, že záruka je na kupujúceho a nie na na predmet kúpy.
Ja som to nenašiel ani v Zákone o ochrane spotrebiteľa ani v Občianskom zákonníku.
tak mi ukaz niejake zakonne ustanovenie ze to tak nemoze byt!! a radsej si precitaj zarucne podmienky kellys ramov abo mobilov s orange.. to ze ty to nevies niekde najst, neznamena ze to tak nieje a obchodnik si nemoze do zarucnych podmienok napisat ze iba prvy majitel!! tak ako pisal FiLus aj na to sa vypisuju tie veci do zarucaku aj na to..To ze to nieje v zakone neznamena ze to tak nefunguje v niektorých dieloch na bajk, ramov, mobilov atd. tak isto ako je to s nahradnymi dielmi. Podla zakona 24mesiacov no mas xxxxx vyrobcov kde je iba 6mesiacov atd atd. viac citaj menej piš..
JAHMANsvk tak síce nie som v danej téme odborník , ale tajto dáme verím ...Tebe nie..
Čo je záručná doba a akú má dĺžku?
Uplatnenie práva zo zodpovednosti za vady (Záručnú dobu) upravuje § 620 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka, ktorý stanovuje túto dobu na 24 mesiacov. Začína plynúť od prevzatia veci v obchodne a končí posledným dňom záručnej doby. Predávajúci môže určiť aj dlhšie záručnú dobu ako ustanovuje zákon. Zákonom stanovená dĺžka je minimálnou dĺžkou záručnej doby a nemôže byť dohodou skrátená. Môže byť len predĺžená. Predávajúci je povinný podľa zákona na požiadanie kupujúcemu vydať záručný list, v ktorom je predávajúci povinní vyznačiť dlhšiu záručnú dobu. Ak doklad o kúpe bude obsahovať všetky náležitosti aj so záručnou dobou, postačí Vám aj tento doklad o kúpe. Dôležité je, aby ste vždy mali doklad o kúpe. V prípade použitých vecí, ako sú napr. autobazár, oblečenie zo second handu, platí záručná doba, ktorú si dohodnete s predávajúcim, ale zákon ustanovuje minimálne 12 mesačnú záručnú dobu. Záručný list musí obsahovať meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov predávajúceho, jeho sídlo alebo miesto podnikania, obsah záruky, jej rozsah a podmienky, dĺžku záručnej doby a údaje potrebné na uplatnenie záruky. Aj keby záručný list tieto údaje neobsahoval nespôsobuje to neplatnosť záruky. Dosť často konzultovaná otázka na verejnosti, či treba pri reklamácii tovar doniesť v originálnom obale? Odpoveď znie Nie, pretože občiansky zákonník a ani žiadny iný právny predpis takéto ustanovenie neobsahuje. Takže sa nenechajte nachytať pri reklamácii tovaru a vždy sa opýtajte nech Vám ukážu, ktorý predpis to ustanovuje. A nezabúdajte, že bdelým patrí právo, tak bdejte so mnou, pretože neznalosť práva škodí každému.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Jedine blbosti trepeš ty!!! To ze si nepočul (vediet samozrejme nemaš odkial
Tak mi ukáž zákonné ustanovenie, z ktorého vyplýva, že záruka je na kupujúceho a nie na na predmet kúpy.
Ja som to nenašiel ani v Zákone o ochrane spotrebiteľa ani v Občianskom zákonníku.
Čo je záručná doba a akú má dĺžku?
Uplatnenie práva zo zodpovednosti za vady (Záručnú dobu) upravuje § 620 zákona č. 40/1964 Zb. Občianskeho zákonníka, ktorý stanovuje túto dobu na 24 mesiacov. Začína plynúť od prevzatia veci v obchodne a končí posledným dňom záručnej doby. Predávajúci môže určiť aj dlhšie záručnú dobu ako ustanovuje zákon. Zákonom stanovená dĺžka je minimálnou dĺžkou záručnej doby a nemôže byť dohodou skrátená. Môže byť len predĺžená. Predávajúci je povinný podľa zákona na požiadanie kupujúcemu vydať záručný list, v ktorom je predávajúci povinní vyznačiť dlhšiu záručnú dobu. Ak doklad o kúpe bude obsahovať všetky náležitosti aj so záručnou dobou, postačí Vám aj tento doklad o kúpe. Dôležité je, aby ste vždy mali doklad o kúpe. V prípade použitých vecí, ako sú napr. autobazár, oblečenie zo second handu, platí záručná doba, ktorú si dohodnete s predávajúcim, ale zákon ustanovuje minimálne 12 mesačnú záručnú dobu. Záručný list musí obsahovať meno a priezvisko, obchodné meno alebo názov predávajúceho, jeho sídlo alebo miesto podnikania, obsah záruky, jej rozsah a podmienky, dĺžku záručnej doby a údaje potrebné na uplatnenie záruky. Aj keby záručný list tieto údaje neobsahoval nespôsobuje to neplatnosť záruky. Dosť často konzultovaná otázka na verejnosti, či treba pri reklamácii tovar doniesť v originálnom obale? Odpoveď znie Nie, pretože občiansky zákonník a ani žiadny iný právny predpis takéto ustanovenie neobsahuje. Takže sa nenechajte nachytať pri reklamácii tovaru a vždy sa opýtajte nech Vám ukážu, ktorý predpis to ustanovuje. A nezabúdajte, že bdelým patrí právo, tak bdejte so mnou, pretože neznalosť práva škodí každému.
JUDr. Ing. Elena Divková, rod. Jurovatá