nie je to síce demolácia , ale taký test čím mazať reťaz aby nebola v demolátnom stave , čítam tu na fóre vaše skúsenosti , ja používam na reťaz Tf-2 už 4 roky , na všetko ostatné WD-40 , a teraz som kúpil od známeho NANOPROTECH Bicycle vraj to najlepšia vec čo existuje cenovo je to dosť drahé za 150 ml 13,55 € , mazacie vlastnosti "opotrebenie" som nevedel odskúšať , ale to čo zaručuje v návode antikorozné účinky na 1 rok som to porovnal na starom reťazi , dlhšie články sú Shimano CN-HG40 , kratšie Shimano CN-HG53 , všetky články som dôkladne odmastil technickým benzínom a potom ešte s čističom brzd , spreje som nastriekal nechal pôsobiť 15 minút ( kde nie je nápis to je odmastene a neošetrené sprejom ), poutieral som všetky utierkou, každý článok novou , a poukladal na navlhčenú utierku a zabalil potravinárskou fóliou , 6 dni to bolo zabalené na izbovej teplote a 1 deň otvorené , po týždni tak to vyzerá . posúďte samy .
TF-2 teflon 450 ml - cca 8-10 €
WD-40 400 ml - cca 5-7 €
NANOPROTECH Bicycle 150 ml - cca 11-13 €
Prečo práve NANOPROTECH Bicycle ?
- Dlouhodobo chrání pred koróziou a výborne maže
- Antikorozne účinky pôsobia až po dobu jedného roku
- Minimálne lepí nečistoty
- Je nezmývatelný vodou
Z toho mi vychadza, ze WD40 chrani pred vlhkostou lepsie a pri podstatne nizsej cene ako ten nano vyrobok. A ze TF 2 nie je ziadna slava. Ale samozrejme sa z tohto neda hodnotit mazacia schopnost jenotlivych vyrobkov.
presne tak nedá sa hodnotit mazacia schopnosť , ale ochrana pred vlhkosťou WD-40 za tu cenu prekvapila , a TF-2 oxidovala podobne ako keby reťaz nebola ošetrená
Mne z toho vychádza, že je dobre, že používam reťaz Campa a nie Shimano... Kedysi dávno mi Shimano chytala hnedastú farbu za dva dni pri mori, s Campou sa mi to ešte nestalo. A mažem pritom všelibárčím...
aplikacia v spreji mi pride trochu neefektivna...Odkedy použivam Yarroline Lubrichain Racing Wax 75ml nemam problém. Umňa je to tak, že skor ako retaž začne chytať hrdzu ju vyťahám a je zrela na výmenu .
Ono vlastne nie je podstatne ci je retaz na povrchu hrdzava.. To o funkcii oleja nic nepovie. Ja ju urcite nemazem preto aby nezhrdzavela ale aby bola mazana zvnutra. To ze chyti hrdzu na povrchu ma nezaujima, ajtak sa to jazdenim ocisti...
Pre jazdenie za bežných podmienok sa reťaz po namazaní utiera dosucha. (aby nelepila prach) Mazivo v takom prípade ostáva len dnu v pohyblivých častiach.
V extrémnych podmienkach robíme s mazaním to čo sa dá. Nanesieme slušnú vrstvu na celú reťaz. Neutierame! Prach nehrozí a na mastná reťaz určitý čas odpudzuje vodu a blato. Poniektorí si vozia sebou mazivo a premažú reťaz aj počas MTB mokrého preteku.
Po mokrom výjazde treba reťaz dobre opláchnuť a nechať vyschnúť. Do rána je hrdzavá jak líška. To nevadí, ak sa reťaz hneď po usušení ošetrí. Je to len tenučká vrstva a tá sa dá zotrieť aj suchou handrou.
Načo mať na reťazi ochranný film? Jedine tak na lepenie špiny. Inak význam žiaden. Ja reťaz po namazaní utieram. Nikdy mi nezhrdzavela a vôbec je to posledná vec čo by som riešil. Väčšiu pozornosť si zaslúžia skôr ložiská..
Ináč TF2 je riadny humus, vyrojili sa mi mravce v dome okolo vodovodnej trubky, nemal som nič iné po ruke, tak som ich zastrekol s tf-kom,
zastavovací účinok bol okamžitý
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Merac kadencie sigma rox 10 (reklamovat sa to asi nebude dat co)
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/snimac-kadencie-sigma-sts/1510
TF-2 teflon 450 ml - cca 8-10 €
WD-40 400 ml - cca 5-7 €
NANOPROTECH Bicycle 150 ml - cca 11-13 €
Prečo práve NANOPROTECH Bicycle ?
- Dlouhodobo chrání pred koróziou a výborne maže
- Antikorozne účinky pôsobia až po dobu jedného roku
- Minimálne lepí nečistoty
- Je nezmývatelný vodou
http://nanoprotech-sk.webnode.sk/products/nanoprotech-bicycle/
žeby pre to, čo má WD40 priamo v názve:
WD-40, abbreviated from the phrase "Water Displacement"
i keď zas upozorním na rozdielne zloženie u nás a v amerike
http://en.wikipedia.org/wiki/WD-40
V extrémnych podmienkach robíme s mazaním to čo sa dá. Nanesieme slušnú vrstvu na celú reťaz. Neutierame! Prach nehrozí a na mastná reťaz určitý čas odpudzuje vodu a blato. Poniektorí si vozia sebou mazivo a premažú reťaz aj počas MTB mokrého preteku.
Po mokrom výjazde treba reťaz dobre opláchnuť a nechať vyschnúť. Do rána je hrdzavá jak líška. To nevadí, ak sa reťaz hneď po usušení ošetrí. Je to len tenučká vrstva a tá sa dá zotrieť aj suchou handrou.
zastavovací účinok bol okamžitý