Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Prejsť na bicykli trikrát za týždeň trasu dlhú 25 kilometrov v podstate spĺňa odporúčania pre dlhý život v zdraví:
https://dennikn.sk/4688304/staci-trikrat-do-tyzdna-bicyklovat-do-prace-ak-chcete-byt-zdravy-treba-este-nieco-pridat/?ref=mwat
Zobraziť komentár 29.06.2025 - 12:36:30
00
arrow_lefttotti7210 napísal:
Prispevok s pridanou hodnotou je ked prilozis akukolvek tabulku :). Nevadi, dojazdovu uzkost treba nejako kompenzovat, trebars na fore v teme, ktora ma celkom zrozumitelny nazov.

toto ma rozsekalo : dojazdová úzkosť :-)
čakám že s tým prídu americkí psychiatrii ako identifikovali nový druh poruchy a hneď v závese farmaceutické firmy prídu s novou tabletkou. Šup do povinnej výbavy e-leňoškov
Zobraziť komentár 29.06.2025 - 12:52:55
01
V garazi sa vznietil akumulator na ebajku

https://www.facebook.com/share/15c4VZm1cv/
Zobraziť komentár 29.06.2025 - 21:39:05
01
Zrejme aliexpres, domáca montáž, repas, dážď, pád, prebíjanie, neoriginalná nabíjačka, nabíjanie hneď po jazde horúcej, zmoknutej, kondenzácia...
Telefón keď vyduje batériu, vymeníte za 10€ a nepoužívate ho na daždi a nie sú tam také prúdy. Ak kúpite televízor v zime a vojdete do vykúrenej miestnosti, treba ho nechať hodinu doma aklimatizovať. Inšpekcia sťahovala čínske nabíjačky, lebo hrozil výbuch. Ja na mobil používam originálnu nabíjačku aj batériu a nabíjam väčšinou len do 85%, ak ju nutne nepotrebujem plne nabitú.
Niekto sa chválil, že kúpil z Číny 2 kolobežky bez záruky za cenu jednej u nás a vymieňal vadné články, toho mať za suseda by ste asi nechceli.
Angličania sú v tom "experti" 90% elektrobicyklov v centre sú u nich kitom prerobené bicykle na elektro a denne jazdia v daždi do práce. Tam im to horí často.
Vysvetlenie prečo tie články horia
https://youtu.be/zKNTDKhQS_4?si=fM_hmJJiJOe3u4vO
Zobraziť komentár 29.06.2025 - 22:33:20
03
Dneskajšia hláška od kolegyne, ktorá teraz chodí do práce na novom ebajku: "Mala som zapnuté turbo, ale musela som spomaliť, lebo by som šla za svoje".
😀
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 10:34:37
311
tato je do hlodov fora, a zaroven do kamena vytesat ... spravil si mi den ;-]
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 10:59:07
00
Vyzera, ze predajcovia predavaju k e-bikom aj aplikaciu, ktora ukazuje vykon e-cyklistu. Ako to funguje? Cisty blud a pohladenie ega e-bikera alebo to ma naozaj merac vykonu?
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 13:04:06
00
A čo im akože bude merať? Veď tam majú pedále iba na to aby im neviseli nohy zo sedla :)
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 13:12:50
05
Merač výkonu na čo i len máličko lepšom pohone je základná vec, podľa ktorej pohon vie koľko pomoci má dávať a ako tú pomoc má upravovať vzhľadom na požiadavku užívateľa. To či výrobca umožní zobrazenie tejto hodnoty na displeji, alebo v aplikácii je už vyslovene na ňom....O hladkanie EGA nejde, pretože aj do Stravy ide len hodnota vstupu - teda to koľko točí užívateľ....porucha tohto zariadenia potom dáva nesprávny chod celého pohonu....Ale verím, že to tu dávate len, aby bola sranda a v skutočnosti viete ako tie pohony fungujú. 😉
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 13:20:26
04
arrow_leftpalo14 napísal:
Vyzera, ze predajcovia predavaju k e-bikom aj aplikaciu, ktora ukazuje vykon e-cyklistu. Ako to funguje? Cisty blud a pohladenie ega e-bikera alebo to ma naozaj merac vykonu?

to je na urovni nakupu nahradnych bubliniek do vodovahy
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 13:23:15
00
Vsak si uzivatel voli uroven pripomoci na riaditkach, pochybujem, ze by tam montovali merac vykonu, tie lacne stoja 400e. A neviem vobec naco by to e-bikerom vobec bolo, vsak sa chcu hlavne povozit :-)
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 14:09:09
00
Vsak si uzivatel voli uroven pripomoci na riaditkach, pochybujem, ze by tam montovali merac vykonu, tie lacne stoja 400e. A neviem vobec naco by to e-bikerom vobec bolo, vsak sa chcu hlavne povozit :-)

Motor od tq to má , ebikerovi je to na to ze ked si porovna svoje jazdy kolko na nich dal "za svoje". Tak si vie podla kadencie a wattow nastavit dopomoc tak aby mu na jeho naplanovane prevysenie a dojazd odhadloa vypocitalo ci mu vystaci bateria alebo nie. Na to som to pouzil ja.
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 14:16:39
00

nikto nič nepredáva. všetky lepšie motory merajú výkon jazdca, aby ho mohli násobiť a niektoré ho zobrazujú na displeji a v štatistikách. samozrejme, podľa vás to nie je to na nič iné, len aby sme si mohli pohladiť ego ako makáme ;) veď vy ani neviete čo hejtujete :D
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 14:19:15
00
Ktovie ci ten palo ma vobec na biobiku pedale, mozno sa iba odraza, ... dole kopcom =)))
Podla toho co tu pise, co pocul, pripadne teta videla, by mal nabehnut do ebike vlakna a studovat =)
Nech aspon trocha vie o com pise.
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 14:56:30
01
Aj môj e-Specialized dokáže merať výkon bez pridanej pomoci motora, takže powermeter určite má. Ak by som mal Favero, tak by som dokázal urobiť priame porovnanie meračov výkonu...takto môžem len odhadovať a porovnávať pomocou powermetra 4iiii v cyklokroske...., ale to je zaujímavé iba pre mňa a netreba tým zaťažovať iné mozgy
?
Zobraziť komentár 30.06.2025 - 14:57:13
00
keyboard_arrow_up