Som predčasne ukončil výjazd … Pichol ma sršen ?ku koncu výjazdu pred Bankovom v zjazde z Kamenného hrbu... našťastie som zistil , že by som to mal dať bez anafylaktickej reakcii ?. Pre istotu som , ale radšej privolal manželku a napichal sa liekmi . Aj žilu som si sám pichol ? ... ale štipe to brutálne ešte aj teraz . Obrovská výhoda mať doma resuscitačný batoh a plné ampularium . No ak sa to stane alergikovi na jed z bodavého hmyzu niekde hlboko v lese , nedajbože bez signálu gsm , mohlo by to nemdopadnuť dobre ?.
Samozrejme som mu hneď obranne jednu jbol po gebuli … je po smrti ☠️. No trebalo mu to ?! … a to som ešte jedného presiel predným kolesom o 15 km skôr za rázcestim Diana na Findorakovu . Nejak je ich velo 🐝 .
pocuj Ramon1, mna raz kkusol jeden na bedli pocas KE maratonu pred 3 rokmi, obislo sa to len zacervenanim a pardnovym stipanim, ale dochtor v cielovej sanitke spominal cosi take ze druhe a dalsie kusnutie uz nemusi byt take bezproblemove ... to fakt abo som len dačo neporozumel ?
Dnes na juhu parádnych 26°C, takže hajde/horsa/hurá k vode dole k Dunaju.
Voda už taká skvelá nebola, aj teplomer sa mi dosť scvrkol...
lepšie jak na balatoone Ramon1 kua ty maš ale šťastie, jak ja v chorvatsku na dovolenke, prvý výjazd a hned ma je..la osa do jazyka, ked sme prechádzali okolo smetiska
Vlasoch v opakovaniach to nemá súvis. Raz dostaneš aj štyri a nič a raz stačí jedno a máš problém. Sú dni kedy dostanem aj 30 od včiel a nič a niekedy jedna do obočia ,alebo ucha a končím a to som včelár. Je to individuálne jednak koľko jedu dostaneš a od ako silného jedinca a ci sa jedna o letného alebo zimnevo srsna
Poväčšine čím viac jedu a častejšie telo dostane , mal by byť priebeh podľa mojich zistení ľahší … niektorí “ zaklínači hadov “ včelári prišli opakovane do styku s jedom . Jeden blázon sa aktívne imunizoval kobrím jedom ktorý si pichal subkutanne . Doteraz vraj žije … kto ma mat problem ma ho už pri prvom bodnutí , kusnuti . Preto alergici o tom už vedia a vozia Epipen so sebou . No žiaľ z nedávnej služby kolega referoval tragicky prípad , kedy pacient prišiel po vlastných nohách do nemocnice po bodnutí včelou / osou / srsnom do úst pri pití redbullu z plechovky … exitoval na Cpo . Takze bacha 👨⚕️ .
Nie je celkom pravda, ze kto ma mat problem, ma ho uz pri prvom bodnuti. Dedo bol vcelar, mal pri dome cca 14 ulov. Bezne sme do ula hadzali zhnite marhule a pod. a roznymi inymi sposobmi sme sa s nimi "hrali". Logicky nas neraz vcely postipali. Vzdy bez problemov, az jeden rok chytil brat po ustipnuti jedinou vcelou taku alergicku reakciu, ze ostal opuchnuty ako jellyfish na susi. Odvtedy sa to iba zhorsovalo. Par rokov dozadu stupil pri kupani na osu a dopadol tak, ze mu museli rychlo volat sanitku. Odvtedy nosi adrenalinovu injekciu/pero. Ale kedysi nas stipali jedna radost a v pohode. Takze nikdy nevies ako dopadnes v konkretnom pripade.
Len pre info, dedo pri vyberani ramikov dostal aj vyse 50 stipancov a bez problemov.
pred par tyzdnami ma nejaky podobny sajrajt "kusol" do brucha, 5 dni som tam mal peknu cervenu mapu a zvysok po chraste tam mam este aj po 3 tyznoch (ci kolko to uz je)...nevidel som co to bolo, v zjazdne pod dresom som zacitil, hned brzdy a recitacie Meliska kym to nejako opadlo...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lepšie jak na balatoone
Ramon1 kua ty maš ale šťastie, jak ja v chorvatsku na dovolenke, prvý výjazd a hned ma je..la osa do jazyka, ked sme prechádzali okolo smetiska
Len pre info, dedo pri vyberani ramikov dostal aj vyse 50 stipancov a bez problemov.
Dnes to bolo aj s dažďom