som zvedavy kto bude prvy...
No nemas ten pocit iba ty,ja uz asi zacnem zhanat niekde nejaky AK-47 lebo mam pocit ze ine "argumenty" na nasich tzv. spravcov lesov asi neplatia a robia si "ABSOLUTNE" co chcu!!! a systematicky NICIA co sa DA!!!
Mam uz nejaky ten rok odzity,zazil som casy ked som ako maly chlapec chodieval do lesa s otcom aj uz s nebohym susedom co robil pilcika s taznimy konmi v lese ale to boli ine casy.ludia co tazili sa aj spravali k lesu inac a starali sa napr o cesty,o "spusty" t.z. aby sa vola len ta ledabolo nevalila a nevytvarala kolaje a ine dalsie dolezite veci v lese..ale teraz!!!! system ja chcem co najrychlejsie vytazit!!! co najviac zarobit!!!! a po mne POTOPA!!
Turisticky chodnik od "Umarteho" po modrej smerom na Sninsky kamen....jedno Hovedo z LKTckom si to pustilo rovno po chodnicku po modrej znacke aj ked!!!! a to zdoraznujem..o cca 15m od jeho najazdu je stara svaznica riadna cesta bez kolaji a jam uuuplne v pohode zjazdna..ale to by ta svina asi nemala radost s toho ako znicila roky pouzivany turisticky chodnik,oznaceny a zakresleny uz roky v mapach...
Prepacte mi ze som sa tak rozpisal ale ja uz naozaj nevladzem sa divat na to co u nas robia...
Prepac mi, nechem ta teraz ani urazit,ani nijak inac napadat ale asi pracujes v lesoch alebo mas k nim iny priatelsko-pracovny vztah alebo ja neviem co...ale dost sa ich zastavas a asi dost nechces vidiet ze co sa robi...
Ked si precitas moj starsi prispevok co som tu dal,pisal som ze ja neodsudzujem ze sa tazi a pod...ved to sa robilo aj davnejsie ale??ako? Pisal som ze kedysi sa lesaci snazili aj to co rozbili dat do poriadku aspon tym, ze vodu odviedli tam kde ma ist aby nerobila este vacsie kolaje ako su,a tazilo sa setrnejsie,pouzivali sa koniky a to aj v lese inac vyzeralo.
Nie teraz nabehne vyvozka a to co dokaze pri jednom vyvezeni v premocenom terene to by si mal vydiet!!!ja som na to pozeral jak puk raz s otcom a oci sme si isli vyplakat,jak sa 24m3 nalozenych trepalo do kopca ledva krokom a rylo a rylov tej zemicke az zostali kolaje cez pol metra!!Co povies na toto?Prid sa pozriet a ti poukazujem, kolko novych takychto cesticiek a ciest si u nas narobili a to len na malom useku ktory navsevujem v lese najcastejsie...ja viem tazit treba,prebierky,prerezavky,len by sa mali spravat k lesu tak aby ze nie po nas potopa!!
A tie odpadky???Bol som uz s kadekym na vyjazde po lesoch a mozem ti povedat jedno...ani jeden s bikerov s ktorym som bol na vyjazde nenechal nic v lese co sa neda rozlozit...vsetko ide krasne do ruksaku a doma do kosa..
Takze nehan tu ludi, ktory si myslim ze su tu na MTB-fore zastupeny vo vacsine...teda ludi ktory miliju prirodu,les si vazia a to s uplne praktickeho dovodu..les je miesto ktore miluju lebo im dava chut zit a robit to preco su zanieteny, uzivat si jazdu v prirode a to v cistej prirode, preto si ju nebudu nicit...ale jasne...mozno sa najde jednotlivec ktory toto este nepochopil a prave po takomto si ty nieco v lese nasiel...
Strasne ma nastve ked vidim co sa deje a ako som uz dal inde musim aj tu lebo nechcem aby to dopadlo ako napisal Janda kedisy:
"2005 všechny aleje káceli, 2006 náhle pařezy zmizely.Lesy už jsou nadbytečný, vstávejte z postelí,lidi v noci vystřelí stromy na Mars!
uff..zas som s rozpisal..prepacte mi
Fotky su zase poprehadzovane, nechapem .. co uz. Lokality .. fotokviz
Nemenila by som