scr@tch: Nikon 1J1- síce trošku väčší kompakt, ale rýchly a plne ovládateľný (síce veľa vecí treba ísť cez menu, ale to je skoro u všetkých lacnejších). Fotky z RAW použiteľné do ISO3200, JPEGy tak do ISO800. Výmenné objektívy ako bonus (základný dodávaný s telom je nadpriemernej kvality, teleobjektív 30-110 ešte lepší). Prípadne Olympus E-PL3, ak by sa objavil v nejakej akcii za 200€.
Vďaka za rady, obidve som už pozeral , vyzerali fajn. Ešte som natrafil na Olympus XZ-1, na fórach ho chválili za kvalitu obrazu, spracovanie , atď. tak pokiaľ by si ich vedel nejak zhodnotiť, bol by som rád
Mesto: Bublina Založený: 09.08.2009 Príspevky: 28 494 Bicykle: XC | AM | BC | WT Odjazdené '22:
3 159 km
Ak chces UZ tak Lumix FZ200,FZ150,FZ48,FZ38,FZ28 (to uz je stary kusok) ale 16mpix urcite nie. Ak nepotrebujes dlhy dosah . tak XZ-1, Lumix LX5, Canon S100 .. alebo ak sa da zohnat starsi MFT fotak ako E-PL1, GF1, E-PL3 /to bude este o 2 rady lepsie nez kompakt/ .. este mozes pozriet aj Nikon 1 (ten s 12mpix) vo vypredaji. E-PL3 som inak niekde videl za 418e s objektivom 14-150mm (28-300 prepocitane).
scr@tch: XZ-1 som v ruke nemal, takže sa nevyjadrím, recenzie si vieš prečítať aj sám... lto: staršie Nikony 1 sú 10MPix, ale stačí to v pohode, tie objektívy, čo s nimi dodávajú, sú výrazne nadpriemerné
10 Mpx Nikony 1 majú lepší obraz ako 16 Mpx. Na 16 Mpx chipe odstranili Low pass filter a asi sa ho snažia nahradiť softwarovo a lezu z toho neostre jpeg-y. Tak nejako som to čital. Skusenost s tym nemam.
Otazka k outdoorovym fotakom: Pozeral som znacky Panasonic, Olympus, Canon a Nikon. Je este nejaky osvedceny vyrobca co ma v ponuke outdoorovy kompakt?
Alebo co tak Nikon D90 s univerzalnym objektivom napr. 18-105 alebo 18-200 z druhej ruky? Vsetko je to o kompromisoch. Ale ten spominany "profesionalny kompakt" Nikon Coolpix P7100 za tu cenu je super masinka.
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.