Naivne som si myslel ze s tenkou buffkou som v pohode a vydrzim ju mat na hube aj ked je takto teplo. No hov no, pri slapani do kopca sa to vazne neda. A to je este len okolo 20 :/
Ak tam dačo vložíš, co neviem ako by som na kednovrstvovy trojuholník prichytila, tak to bude zas hrubé a to zas ruší efekt, že cez tenké sa lepsie dýcha.
mne zasa od ruska zacali neprijemne zarastat chlpy na brade
ostava dufat ze sa situacia s vychadzkarmi ukludni, normalne si dam v meste rusko a za mestom dam dolu a do dresu - lebo mam v plane aj dlhsie cesty a cely den pri tych teplotach co budu si koledujem akurat tak o problemy s krkom
Nepomoze to, na to aby sa ti teply vzduch vydychovany 2-3x za sekundu nedostaval na okuliare by si musel mat tak tesne spojenie pod ocami ze to dosiahnea tak mozno okuliarmi na plavanie. Mam aj ruska s plieskom vytvarovanym na nos ale ked by som v tom bezal do kopca tak som hned slepy.
Je jedno co sa ti ometa okolo ksichtu, firt ta to oskrie, ako keď mas nadchu, si nonstrop smrkas nos a môžeš mať aj látkové, jednorazové aj 4vrstvove superbalzam vreckovky a cele zle.... A hlavne, to neuchytís na trojuholnik, už toto mi padá ak to chcem mať tak voľnejšie , že ma to netlačí a mam miesto pred ustami na dychanie a chápeš že si to dám na 5 sekúnd na ksicht, obidem ľudí dam dole a takto dookola.... To by som musela nalepiť tu vreckovku a to ked uz tak naozaj nema vyznam ju ešte prekryvat satkou, však sa to z dvojí a je ti v tom teplejšie
Za mňa super, 2-vrstvové látkové rúško s drótikom na nose, žiadne muchy, dýcham v pohode ústami... dnes 23 °C akurát gumička okolo hlavy, tie za uši mi vadia...
Ale keď bude teplejšie, snáď sa to už zruší... si to neviem predstaviť pri 35 °C
Ja bufku vyťahujem na tvár len keď stretávam cyklistov a bežcov(či už v mojom smere alebo protismere).
Tiež som tak robil, len treba prihliadať na to, že za zdatným cyklistom ostáva až 20 metrová stopa, mrak, ktorý môže byť aj kontaminovaný - tak podľa odborníkov (za bežcom cca 10m).
Hovorím to aj preto, že som sa dnes míňal s týpkom, ktorý išiel oproti mňa a bufku si nasádzal keď sme sa míňali, na mojej úrovni. Alebo taký scénar, že predbieham a až pri predchádzaní si všimnem, že predbiehaný borec dýcha bez ochrany, takže celý čas, čo som šiel za ním, som dýchal ním vydýchnutý vzduch.
Z týchto dôvodov mám rúšku celý čas na držke - neviem kto ma ofúkne zo zadu.
heca tiež ma to napadlo a začal som pri obiehaní alebo konfrontacii v protismere vyťahovať bufku v predstihu.A dosť často sa obzerám,takže vidím rýchlejšieho bikera a tiež vyťahujem.A celé sviatky som sa bikoval po cestách 1 triedy,ktoré boli ale že fakt prázdne: ani cyklisti ani autá len ja😉
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ostava dufat ze sa situacia s vychadzkarmi ukludni, normalne si dam v meste rusko a za mestom dam dolu a do dresu - lebo mam v plane aj dlhsie cesty a cely den pri tych teplotach co budu si koledujem akurat tak o problemy s krkom
To iž dávno využívam. 1/3 okolo krku . Nefúka mi tak za krk v chladnejšom počasí...čo je u mna od 0 do 20 st....
A teraz to používam ako rúško ak stretávam cyklo alebo chodcov alebo hliadku....alebo prechod cez mesto.
Ale keď bude teplejšie, snáď sa to už zruší... si to neviem predstaviť pri 35 °C
Základ je robiť hlboké nádychy a výdychy...
Tiež som tak robil, len treba prihliadať na to, že za zdatným cyklistom ostáva až 20 metrová stopa, mrak, ktorý môže byť aj kontaminovaný - tak podľa odborníkov (za bežcom cca 10m).
Hovorím to aj preto, že som sa dnes míňal s týpkom, ktorý išiel oproti mňa a bufku si nasádzal keď sme sa míňali, na mojej úrovni. Alebo taký scénar, že predbieham a až pri predchádzaní si všimnem, že predbiehaný borec dýcha bez ochrany, takže celý čas, čo som šiel za ním, som dýchal ním vydýchnutý vzduch.
Z týchto dôvodov mám rúšku celý čas na držke - neviem kto ma ofúkne zo zadu.