Čaute. Včera som bol na svojom obvyklom výjazde a spravil som ho za rekordný čas. Nie preto, že by som chcel makať, ale preto, lebo akonáhle som spomalil (nedajbože zastať) vrhli sa na mňa húfy tých krvilačných ku..ev...proste masaker. Pokazilo mi to polovicu radosti z jazdy. Nemáte nejaký osvedčený recept ako tie špiny odradiť? Nejaký odskúšaný insekticíd, prípravok, hocičo. Snáď by som sa aj hovnom natrel, len aby ma nežrali
Čaute. Včera som bol na svojom obvyklom výjazde a spravil som ho za rekordný čas. Nie preto, že by som chcel makať, ale preto, lebo akonáhle som spomalil (nedajbože zastať) vrhli sa na mňa húfy tých krvilačných ku..ev...proste masaker. Pokazilo mi to polovicu radosti z jazdy. Nemáte nejaký osvedčený recept ako tie špiny odradiť? Nejaký odskúšaný insekticíd, prípravok, hocičo. Snáď by som sa aj hovnom natrel, len aby ma nežrali
tak toto je fakt brutalne ..... ja by som ti poradil nezastavovat, alebo zmenit trasu ..... tie komare nezastavi ani biolit, take su dotierave....
no pomaha repelent ale ten je na biku strasny... natries sa normalne, ale ako sa na biku potis, je nasiaknuty tym repelentom a strasne to citit.. a je to take cele
hmm...na to teda radu nemam, akonahle sa spotis a zastanes, tak si chutny objekt... a ak este bikujes niekde v pozaplavovej oblasti, (napr. v devine vraj ludia strajkuju aby dostali celoplosny postrek, neda sa to tam vydrzat) tak tu je kazda rada draha fakt asi len nezastavovat alebo nastupat si aspon do 1500 m n.m.
makat makat makat nezastavovat za ziadnych okolnosti... raz som takto dostal defekt ... najhorsi den mojho zivota ale pravda je tiez ze som to spravil za 5 minut
Roman01...vdaka za radu. No, nastupat do 1500 mnm sa v okoli Ba asi neda, a zastavit niekedy naozaj musis. Ja som vcera ani nezastavil (skoro som vyplul pluca) ale len ked som siel na najmensej pile, tak ma tie spiny dobehli a zacali odsavat...
Tak som kupil ten Autan, v lekarni mi povedali, ze je to najlepsia vec co maju. Je tam vsak napisane aby sa prostriedok nedostal do styku so syntetickymi materialmi...tak dufam ze mi to nezmrsi dres...
tak takuto situaciu nase mamy ani nepoznaju hehe
to aby clovek isiel na bajk s chemiou za tisice... nehovoriac o tom zlomovom momente ked vymysleli jontove napoje....
sama chemia
inac toto je dost problematicka vec chcem sa ale spitat ze ci nosite teraz vsetci aj okuliare lebo ked som bol v lese minule tak so chitil ale 10 potvor do reflektorov poradte kolko stoja a kde by sa dali kupit take okuliare na toto
Bez chemie a v surnych pripadoch by malo pomoct aj toto: http://www.kvetenacr.cz/detail.asp?IDdetail=85
U nas sa vola vratic obycajny a rastie vsade. Ked sa nim natries budes *****t aj tym komarom. Ale nie, nieje to take strasne ale ucinok nemam odskusany lebo u nas nastastie komarov skoro nula nic.
tak takuto situaciu nase mamy ani nepoznaju hehe
to aby clovek isiel na bajk s chemiou za tisice... nehovoriac o tom zlomovom momente ked vymysleli jontove napoje....
sama chemia
No veď môžeš používať aj alternatívne prípravky založené na prírodne báze - Indiáni tuším praktizujú proti hmyzu natieranie sa popolom a sadzami (alebo sa tak maskujú?)
Pri jednom z vedeckých experimentov vedci metódou pokusov a omylov našli človeka, ktorého komáre nechceli poštípať za žiadnych okolností. Odmietali sať jeho krv dokonca aj vtedy, keď zostal s komárim rojom zatvorený niekoľko hodín v uzavretej miestnosti. Ukázalo sa, že účastník experimentu jedol cesnak. Ľudský čuch to nezachytil, ale pre komáre to bol neprijateľný zápach. Komáre ako skutoční upíri nemajú radi cesnak.
Keď vykántrime všetky komáre, z čoho budeme robiť slony?
No neviem s tym cesnakom...
Na jednej surfistickej vyprave s nami bol chlapik ktory cesnak jedava asi aj s chlebom s lekvarom vo velkych mnozstvach a komare ho dostipali statocne.
2mliecko: tak bez okuliarov by som bol hlavne vcera pri zjazdoch odpisany...len som pocul take ping, ping ako mi tie sracky tukali o skla...ono to moze byt vo vacsej rychlosti aj dost nebezpecne, ked ti nieco vleti do oka-oci. Ja mam Uvex s takymi zltymi sklami-perfektne rozjasnuju v lese a sere. No ale s cim si asi neporadim je to, ze som vcera vdychol aspon 10 kusov hmyzu...nosom som sa pri sialenej ventilacii este nenaucil.
PS: dnes skusim ten AUTAN a dam vediet...inac stal 185.
2mliecko: tak bez okuliarov by som bol hlavne vcera pri zjazdoch odpisany...len som pocul take ping, ping ako mi tie sracky tukali o skla...ono to moze byt vo vacsej rychlosti aj dost nebezpecne, ked ti nieco vleti do oka-oci.
Dobré šupky to dáva do prilby.
S tými očami máš pravdu. Minule mi v plnej rýchlosti nejaká muška tak blbo vletela do pravého chyba, že som hneď musel zavrieť oči (samotné pravé oko nedokážem prižmúriť, iba ľavé) a v zákrute som sa vysypal na štrku. Nič vážne, ale oko som si žmolil pol hodinu a ešte potom som mal kôli slziacemu oku skazený celý výjazd.
No neviem s tym cesnakom...
Na jednej surfistickej vyprave s nami bol chlapik ktory cesnak jedava asi aj s chlebom s lekvarom vo velkych mnozstvach a komare ho dostipali statocne.
Vravi sa, ze aj zvysenim uzivanim B-vitaminu zacne telo produkovat pach odpudzujuci tu haved, ale v praxi je to asi inak. Tym komarom proste niektori ludia chutia, niektori nie. Vacsina vyskumov je zalozena na dohadoch a nahodach, pochybujem ze niekto podla coho si komare vyberaju. Ale poradim este jednu vec. Nos so sebou nejaky sprej a zapalovac, ked budu oklo teba, tak spustis plamenomet 2pointer nauc sa zavriet iba jedno oko, s tymi muchami to moze dopadnut este horsie. Ja som sa uz naucil.
Raz som vletel do roja vciel. Alebo oni do mna? Proste sa vzniesla taka ciernava a boli vsade, pod prilbou na drese atd. Ked som prisiel domov a vyzliekol dres, tak mi spod neho este jedna maja vyletela.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
sama chemia
http://www.kvetenacr.cz/detail.asp?IDdetail=85
U nas sa vola vratic obycajny a rastie vsade. Ked sa nim natries budes *****t aj tym komarom. Ale nie, nieje to take strasne ale ucinok nemam odskusany lebo u nas nastastie komarov skoro nula nic.
sama chemia
No veď môžeš používať aj alternatívne prípravky založené na prírodne báze - Indiáni tuším praktizujú proti hmyzu natieranie sa popolom a sadzami (alebo sa tak maskujú?)
Pri jednom z vedeckých experimentov vedci metódou pokusov a omylov našli človeka, ktorého komáre nechceli poštípať za žiadnych okolností. Odmietali sať jeho krv dokonca aj vtedy, keď zostal s komárim rojom zatvorený niekoľko hodín v uzavretej miestnosti. Ukázalo sa, že účastník experimentu jedol cesnak. Ľudský čuch to nezachytil, ale pre komáre to bol neprijateľný zápach. Komáre ako skutoční upíri nemajú radi cesnak.
Keď vykántrime všetky komáre, z čoho budeme robiť slony?
PS: dnes skusim ten AUTAN a dam vediet...inac stal 185.
Prečítajte si o tom článku v Korzáre: http://www.cassovia.sk/korzar/clanok.php3?sub=10.5.2006/65311O
Dobré šupky to dáva do prilby.
S tými očami máš pravdu. Minule mi v plnej rýchlosti nejaká muška tak blbo vletela do pravého chyba, že som hneď musel zavrieť oči (samotné pravé oko nedokážem prižmúriť, iba ľavé) a v zákrute som sa vysypal na štrku. Nič vážne, ale oko som si žmolil pol hodinu a ešte potom som mal kôli slziacemu oku skazený celý výjazd.
Asi to boli silnejsi komari alebo slabsi cesnak
2pointer nauc sa zavriet iba jedno oko, s tymi muchami to moze dopadnut este horsie. Ja som sa uz naucil.
Raz som vletel do roja vciel. Alebo oni do mna? Proste sa vzniesla taka ciernava a boli vsade, pod prilbou na drese atd. Ked som prisiel domov a vyzliekol dres, tak mi spod neho este jedna maja vyletela.