Rada by som si kupila trekovy bycikel a citam si na internete recenzie, no vsade citam len o nekvalitnych znackach, ako napriklad Mayo alebo Kellys. Ktore su teda tie kvalitne?
Ani Mayo nemusí byť zlá voľba, ak sa teda nájde nejaký výhodný model. Zameriavajú sa skôr na lacnejšie bicykle a preto v očiach niekoho sa môže jednať o niečo podradné. Tie úplne najlacnejšie sú dosť zlé, to je ale jasné, žiadna značka v tej cene niečo lepšie neponúkne (ak vôbec ponúkajú niečo veľmi lacné).
Kellys určite nie je zlá značka ako celok, opäť ale treba pozerať na konkrétne modely - niektoré sa oplatia, niektoré nie. Niektoré zaostávajú za konkurenciou, niektoré sú porovnateľné, niektoré sú lepšie.
Najlepšie sa bude dať odporúčať konkrétny model ak sa uvedú nejaké bližšie informácie: výška, hmotnosť, cenový limit, kde a čo sa bude jazdiť, aké sú špeciálne požiadavky, aký je predchádzajúci bicykel a čo na
ňom vadí (ak nejaký je) alebo čo už bolo odskúšané a páčilo/nepáčilo sa.
Bycikel ktory som doteraz mala je tak akurat uz len do srotu. Toho roku sa chystam bicyklovat Slovenskom, cize niekedy aj na viac dni, a to tak po ceste ako aj po terene. Co mi na mojom vadilo je, ze bol pomaly a tazky, nakolko bol z ocele. Dnes som bola v jednom shope, kde mi odporucili Mayo XR Tour Trek. No kym ho kupim - predsa len, 330 eur je 330 eur - chcela som sa popozerat po recenziach. Cenovy limit je ca 400 eur, no nakolko chcem este dost doplnkov, ako kapsicky, nosic, velka kapsa na nosic atd...tak samotny bycikel by mal byt asi v cene 300 eur. Viete mi nieco konkretne odporucit?
V podstate čo znamená kvalitná značka? Značka je "len" rám a geometria a voľba akými komponentami iných značiek bicykel výrobca vybaví. Presne ako povedal tu chalan treba sa zamerať na konkrétny model ale posledne som mala možnosť skúsiť CTM Elite lady 2.0 bola som viac ako milo prekvapená no je cez rozpočet ale ich CTM Bora lady 1.0 je tiež na zamyslenie.
Tak je jasné že bicykel na takéto určenie vyžaduje trochu väčšie zamyslenie sa pri výbere
O tento model sa jedná http://www.mayo.eu.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=151&Itemid=155&lang=sk ? Na prvý pohľad nevyzerá zle. Výbava je vzhľadom na cenu dosť dobrá, prevedie jednotlivých častí (nejaké tie štandardy) sú tiež OK a nič sa tam nezdá byť vyslovene problematické. Len pozor na tú geometriu... V tejto cenovej hladine sa nedá očakávať nič lepšie (nové). Hlavný problém bude hmotnosť - tá bude ozaj vysoká v základe.
20% zľavu by tu naň mohli dať: http://bicyklik.sk/ . Možno aj v tom spomínanom shope kde ho odporúčali dajú bez problémov zo 10% dole a zľavu aj na nejaké doplnky.
Geometria - stačí dať do googlu výraz: geometria bicykla
Jednoducho aby nebol príliš krátky, alebo príliš dlhý. Aby nebol príliš vysoký, alebo príliš nízky. Aby nevadila obratnosť... Treba správnu veľkosť pozerať a potom tak trochu aspoň zhodnotiť či sa niečím nevymyká zo štandardov do takej miery že by to mohlo vadiť.
Ten Kellys je presne príklad toho, čomu sa treba vyvarovať v oblasti štandardov. Starší a horší systém hlavového zloženia a zadného náboja, tomu sa treba vyhnúť.
jj majo aj ked hliníkova pevná vidlica by tam bola lepšia, uspora hmotnosti a funkcia rovnaka, to odpruženie je len poriadne závažie.. osobne by som tvoj strop zvýšil kusok aprípadne zohnal lacný výpredajový rám a skusil niečo poskladať.. akú maš výšku?
trekingáče v tej cene budu v zakladnej výbave čo je len na občasne výlety a bude dosť ťažký
nepíšem že si to ma skladať, ale ak ma niekoho šikovneho v okolí, tak sa dá na rám niečo navešať, prípadne použiť zo starého a zložia presne na mieru.. tak aby to nemalo 17kg
chce chodiť na cyklotúry, takže bike musí byť aj spolahlivý a nie moc ťažký
Ak by mal clovek niekoho sikovneho v okoli, co mu poradi a este aj vysklada custom bajk, tak sa asi nepride pytat na forum zakladne otazky, nie? Holka potrebuje poradit, ktory bajk ma kupit. Nepotrebuje radu, co by spravil skuseny bajker...
Tak ale sú to určité možnosti, aj keď skladanie sa aj mne zdá byť už riešenie mimo reality... Skôr úprava nejakého kompletu, len ak by sa tlačilo na hmotnosť tak s pevnou vidlicou by to v teréne mohlo citeľne utrpieť (aj taká zlá crossová môže pár cm pružiť čo pomôže). To by bolo prijateľné keby je toho terénu ozaj minimum.
V KE, údajne dostupný: http://www.cyklocentrum.eu/sk/produkt/felt-qx65-2012-vypredaj/982#.U4bysviYX0o . Len má asi 7 rýchlostí a nemá kazetový náboj, podľa popisu na stránke výrobcu. Cena by sa vyšplhala na nejakých 400€ aby to bolo plne použiteľné. Tá hmotnosť by bola oproti tomu Mayo bicyklu o dosť nižšia, nechcem trepnúť nejakú hlúposť ale mám taký pocit že minimálne 2 kilá rozdielu by to mali byť. Výber veľkostí je obmedzený, inde by mohli byť ešte aj iné.
Uz v tej cene oproti tomu Mayo za 339 € chybaju "len" blatniky, Al nosic, stojan, predne a zadne led svetlo, postovne, cena za poskladanie (co bude peknych par desiatok €) a samozrejme treba mysliet aj minimalne na 2 tyzdne straty (dorucenie tovaru a poskladanie v obchode).
Skusim porozmyslat:
339 € za kompletny bajk na pockanie od lokalneho predajcu so zarukou a garancnym servisom bez starosti
alebo
450-480 € za starosti s objednavanim jednotlivych suciastok zo zahranicia + starosti s riesenim kto a za kolko to posklada + starosti pri pripadnej reklamacii niektorej suciastky atd.
Hmm, tazke rozhodovanie pre neskuseneho cloveka, ktory ma cenovy strop pre bajk na urovni 330 €...
Ahojte, možno už tu táto téma je ale chcel by som Vás poprosiť o pomoc pri výbere bicykla. Som potencionálny cyklista chcel by som investovať cca 400€ mal by to byť trekový bicykel, nie som rozhodnutý pre žiadnu značku. Čo by ste mi odporučili za túto cenu? Ďakujem.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Kellys určite nie je zlá značka ako celok, opäť ale treba pozerať na konkrétne modely - niektoré sa oplatia, niektoré nie. Niektoré zaostávajú za konkurenciou, niektoré sú porovnateľné, niektoré sú lepšie.
Najlepšie sa bude dať odporúčať konkrétny model ak sa uvedú nejaké bližšie informácie: výška, hmotnosť, cenový limit, kde a čo sa bude jazdiť, aké sú špeciálne požiadavky, aký je predchádzajúci bicykel a čo na
ňom vadí (ak nejaký je) alebo čo už bolo odskúšané a páčilo/nepáčilo sa.
Dakujem
Zuzka
O tento model sa jedná http://www.mayo.eu.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=151&Itemid=155&lang=sk ? Na prvý pohľad nevyzerá zle. Výbava je vzhľadom na cenu dosť dobrá, prevedie jednotlivých častí (nejaké tie štandardy) sú tiež OK a nič sa tam nezdá byť vyslovene problematické. Len pozor na tú geometriu... V tejto cenovej hladine sa nedá očakávať nič lepšie (nové). Hlavný problém bude hmotnosť - tá bude ozaj vysoká v základe.
20% zľavu by tu naň mohli dať: http://bicyklik.sk/ . Možno aj v tom spomínanom shope kde ho odporúčali dajú bez problémov zo 10% dole a zľavu aj na nejaké doplnky.
Konkurencia: http://www.trekbikesbb.sk/crosove-a-trekingove-atb-bicykle/ctm-bora-1.0-trek-2013+1717/ alebo nejaký crossový bez tých nosičov a pod. a to dokúpiť samostatne...
Jednoducho aby nebol príliš krátky, alebo príliš dlhý. Aby nebol príliš vysoký, alebo príliš nízky. Aby nevadila obratnosť... Treba správnu veľkosť pozerať a potom tak trochu aspoň zhodnotiť či sa niečím nevymyká zo štandardov do takej miery že by to mohlo vadiť.
Čiže z týchto dvoch jednoznačne Mayo.
trekingáče v tej cene budu v zakladnej výbave čo je len na občasne výlety a bude dosť ťažký
Ten Mayo je uplne v pohode, bez obav by som ho kupil.
chce chodiť na cyklotúry, takže bike musí byť aj spolahlivý a nie moc ťažký
V KE, údajne dostupný: http://www.cyklocentrum.eu/sk/produkt/felt-qx65-2012-vypredaj/982#.U4bysviYX0o . Len má asi 7 rýchlostí a nemá kazetový náboj, podľa popisu na stránke výrobcu. Cena by sa vyšplhala na nejakých 400€ aby to bolo plne použiteľné. Tá hmotnosť by bola oproti tomu Mayo bicyklu o dosť nižšia, nechcem trepnúť nejakú hlúposť ale mám taký pocit že minimálne 2 kilá rozdielu by to mali byť. Výber veľkostí je obmedzený, inde by mohli byť ešte aj iné.
Skusim porozmyslat:
339 € za kompletny bajk na pockanie od lokalneho predajcu so zarukou a garancnym servisom bez starosti
alebo
450-480 € za starosti s objednavanim jednotlivych suciastok zo zahranicia + starosti s riesenim kto a za kolko to posklada + starosti pri pripadnej reklamacii niektorej suciastky atd.
Hmm, tazke rozhodovanie pre neskuseneho cloveka, ktory ma cenovy strop pre bajk na urovni 330 €...