Vozim kusok obvazu a flaster a slubujem si, ze casom pridam kusok dezinfekcie. BTW toho flastra by trebalo viac - moze to sem tam pomoct pri oprave roztrhaneho oblecenia alebo aj na biku.
Ten vozim aj ja ale nezabudni na zakony cyklistiky - hubu si rozbijes zasadne tam kde nie je signal. S vynimkou krizovatky pri Gombaseku som si (odkedy existuju mobily) ani raz neustlal v dosahu mobilneho signalom, nastastie ani raz nebol potrebny.
ja nenosim, ale kamos si kupil taku malu cervenu v outdoorovom shope, velmi sikovna, len to cvakne na camelbag a hotovo...takze ja to riesim tak, ze berem vzdy kamosa
Načo lekárničku???
Ak si ustelieš len zľahka, tak sa dáš do poriadku doma, na mieste činu stačí flaška s vodou - podľa možnosti nie s ionťákom.
A keď poriadne, tak ti lekárnička nepomôže... Resuscitačný prístroj ani dlaha so sadrovým obrazom sa ti do nej nezmestí.
Bobo, už si to predstavujem, ako ležíš v bezvedomí niekde pod stromom alebo v priekope a kričíš na okoloidúcich: "V batohu mám lekárničku a keď sa ti pri oživovaní hnusím, tak je tam aj resuscitačná rúška...".
Len taká drobná otázka - už si si skúšal niekedy dezinfikovať čerstvú ranu? A ešte jedna - už si si niekedy skúšal skladať obväz (alebo dokonca leukoplast) priložený na čerstvú ranu?
Ja nie, ale urobili mi to. Odvtedy jedine čistá voda a čím skôr domov alebo k najbližšiemu doktorovi.
Odvážnym doporučujem nosiť so sebou na tržné rany aj ihlu a niť, však aj Rambo sa sám poštopkal.
JoKo-To by dopadlo keby ze sa mam sam zastopkat,asi by som to uz nerozchodil:)
Ta lekarnicka je urcite potrebna nielen ked sa stane nieco mne,ale aj inim.Co az bude dakde v jarku lezat biker zaliaty krvov,alebo sa par metrov odo mna stane nehoda:STo radsej nikdy!!!!!
JoKo-To by dopadlo keby ze sa mam sam zastopkat,asi by som to uz nerozchodil:)
Ta lekarnicka je urcite potrebna nielen ked sa stane nieco mne,ale aj inim.Co az bude dakde v jarku lezat biker zaliaty krvov,alebo sa par metrov odo mna stane nehoda:S To radsej nikdy!!!!!
to joko: lekárnička je určiťe dobrá vec, len my čo mju nenosíme sme sa snažili o nejaké blbosti, ale nepopierame ju. neviem prečo ty hej. použil si exrémny prípad na ukážku. BOBO spomenul asi najčastejšie potrebné veci v teréne. najčastejšie sa ľudia oškrú (možno o niečo počom by sa zišla dezinfekcia) udrú, narazia ... a nie až tak často:" ležíš v bezvedomí niekde pod stromom alebo v priekope a kričíš na okoloidúcich: "V batohu mám lekárničku a keď sa ti pri oživovaní hnusím, tak je tam aj resuscitačná rúška..."". tak preto sa snažia zobrať aspom to najbežnejšie. môžu byť aj na celodennej túre a nechcú chodiť krvou polepený ako z hororu a pod.. kebyže už mám lekárničku tak to tam určite je + živočíšne uhlie
nemám rád takéto hrdinské drísty ako načo toto a načo toto..
PS: keď budeš písať o vidlách napíšemti toto: načo odpruženú vidlu, keď sa neudržíš na cestičke a padneš do priepasti tak ti ajtak nepomôže a neabsorbuje náraz.
joko dovolim si s tebou nesuhlasit dezinfekcia cerstvej rany mi problem naozaj nerobi, takisto ako prilozenie vaty na cerstvu ranu a jej previazanie obvazom, tak sa to totiz robi ak nechces ten obvaz strhavat aj s kozou jasne ze kvoli prkotinam ju ani neotvaram, som nejaky drsnak, ale rozkrikovat sa tu ze naco hento toto (pokial nie si vestec a nevyvestis si vzdy dopredu co sa ti stane, samozrejme), tak to uz je aj na moju drsnacku povahu dost. Ale mozno si o triedu vacsi drsnak.
Ak si ustelieš na dráhe (cyklistický štadión, Bratislava), si odraný ako koza rohatá a potom keď ti doktor naleje na odrané stehno nejakú dezinfekciu - tak asi si začneš myslieť o dezinfekcii rany to isté čo ja. Ak by ma dvaja kamoši nedržali, tak si tú dezinfekciu sťahujem z rany rukami. A na rev sa zobudili malé deti v kočíkoch tak 2 km okolo.
Ak drbneš do autobusu, preberieš sa na druhý deň v nemocnici a poležíš si 6 týždňov v sádrovom lôžku s prasknutými krčnými stavcami - tak si tiež budeš myslieť to isté o lekárničke.
Ak niekoho uvidíš ležať na zemi s ranou na ruke a striekajúcou krvou, tak nebudeš hľadať lekárničku, ale strčíš špinavé prsty do rany, aby si podchytil tepnu a budeš sa modliť, aby odborná pomoc prišla čo najskôr.
Ak niekoho uvidíš ležať na zemi v bezvedomí, tak sa ho budeš snažiť dať do stabilizovanej polohy a v prípade, že má ešte pulz ale nedýcha, tak nebudeš hľadať resuscitačnú rúšku, ale budeš mu dávať čím skôr umelé dýchanie. A potom pôjdeš preventívne na test, či náhodou nebol HIV pozitív.
Pri bicyklovaní sú najčastejším poranením odreniny a zlomenina kľúčnej kosti. So zlomeninou si neporadíš. Na odreninu je najlepšie čím skôr opláchnuť, osušiť, natrieť zelenidlo a potom sucho a čo najviac slnka. Môžeš si ranu schovávať pod obväzmi, ale vtedy nedýcha, kvasí sa a hojí najmenej o týždeň dlhšie.
Ja som sa vytrel tak nanjvys za bytovkou alebo pred ked som isiel z garaze.a bolelo to az az.ja som proti tym dezinfekciam staci voda.v lese keby som sa strel tak prve co ma napadne je makat domov.kym by si si ocistil tu ranu tak ta porazi od bolesti a potom by si este slapal tych 10-20Km presne ako ja.Tolko moj nazor.ale nemam nic proti lekarnicke.
sakra ale nemôže sa brať príklad s extrémov. bože chráň od takých zranení, ale lekárničkou to nikto nemôže pokaziť. viete aké sú najčastejšie zranenia pri autonehode. a predsa je predpísaná lekárnička - ktorá prd pomôže pri takých nehodách, ktoré sú pravdepodobnejšie ako na biku. zo zákona si ajtak robíme srandu, ale niekto ju tam predsa podľa niečoho presadil.
podľa vaších tvrdení by tam vôbec nemala byť. je to aj dosť málo pravdepodobné že by pomohla. na biku sú ale rozsahy zranenia oveľa menšie, takže pravdepodobnosť slabších zranení je vyššia.
záver: keďže je predpísaná lekárnička na auto (kde asi ťažko pomôže), prečo by nemohla byť na biku, kde pomôže z istotou vo viac prípadoch ako v aute(navyše je človek viac zraniťeľný aj pri maličkostiach na biku ako v aute). ???
nemôžte písať iba o extrémoch je to zavádzajúce. dovolím si opäť na tému iba extrémov, že v dvojičkách tiež nikomu lekárnička nepomohla, ani v černobiľe... na základe takýchto tvrdení to tu môžme zavrieť
nikomu neberiem, že sa zranil tak že mu nepomohla lekárnička. je mi to ľúto.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak si ustelieš len zľahka, tak sa dáš do poriadku doma, na mieste činu stačí flaška s vodou - podľa možnosti nie s ionťákom.
A keď poriadne, tak ti lekárnička nepomôže... Resuscitačný prístroj ani dlaha so sadrovým obrazom sa ti do nej nezmestí.
Len taká drobná otázka - už si si skúšal niekedy dezinfikovať čerstvú ranu? A ešte jedna - už si si niekedy skúšal skladať obväz (alebo dokonca leukoplast) priložený na čerstvú ranu?
Ja nie, ale urobili mi to. Odvtedy jedine čistá voda a čím skôr domov alebo k najbližšiemu doktorovi.
Odvážnym doporučujem nosiť so sebou na tržné rany aj ihlu a niť, však aj Rambo sa sám poštopkal.
Ta lekarnicka je urcite potrebna nielen ked sa stane nieco mne,ale aj inim.Co az bude dakde v jarku lezat biker zaliaty krvov,alebo sa par metrov odo mna stane nehoda:STo radsej nikdy!!!!!
Ta lekarnicka je urcite potrebna nielen ked sa stane nieco mne,ale aj inim.Co az bude dakde v jarku lezat biker zaliaty krvov,alebo sa par metrov odo mna stane nehoda:S To radsej nikdy!!!!!
nemám rád takéto hrdinské drísty ako načo toto a načo toto..
PS: keď budeš písať o vidlách napíšemti toto: načo odpruženú vidlu, keď sa neudržíš na cestičke a padneš do priepasti tak ti ajtak nepomôže a neabsorbuje náraz.
Ak drbneš do autobusu, preberieš sa na druhý deň v nemocnici a poležíš si 6 týždňov v sádrovom lôžku s prasknutými krčnými stavcami - tak si tiež budeš myslieť to isté o lekárničke.
Ak niekoho uvidíš ležať na zemi s ranou na ruke a striekajúcou krvou, tak nebudeš hľadať lekárničku, ale strčíš špinavé prsty do rany, aby si podchytil tepnu a budeš sa modliť, aby odborná pomoc prišla čo najskôr.
Ak niekoho uvidíš ležať na zemi v bezvedomí, tak sa ho budeš snažiť dať do stabilizovanej polohy a v prípade, že má ešte pulz ale nedýcha, tak nebudeš hľadať resuscitačnú rúšku, ale budeš mu dávať čím skôr umelé dýchanie. A potom pôjdeš preventívne na test, či náhodou nebol HIV pozitív.
Pri bicyklovaní sú najčastejším poranením odreniny a zlomenina kľúčnej kosti. So zlomeninou si neporadíš. Na odreninu je najlepšie čím skôr opláchnuť, osušiť, natrieť zelenidlo a potom sucho a čo najviac slnka. Môžeš si ranu schovávať pod obväzmi, ale vtedy nedýcha, kvasí sa a hojí najmenej o týždeň dlhšie.
podľa vaších tvrdení by tam vôbec nemala byť. je to aj dosť málo pravdepodobné že by pomohla. na biku sú ale rozsahy zranenia oveľa menšie, takže pravdepodobnosť slabších zranení je vyššia.
záver: keďže je predpísaná lekárnička na auto (kde asi ťažko pomôže), prečo by nemohla byť na biku, kde pomôže z istotou vo viac prípadoch ako v aute(navyše je človek viac zraniťeľný aj pri maličkostiach na biku ako v aute). ???
nemôžte písať iba o extrémoch je to zavádzajúce. dovolím si opäť na tému iba extrémov, že v dvojičkách tiež nikomu lekárnička nepomohla, ani v černobiľe... na základe takýchto tvrdení to tu môžme zavrieť
nikomu neberiem, že sa zranil tak že mu nepomohla lekárnička. je mi to ľúto.
sorry, som podráždený, tak vypisujem...