Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Vsak hej .. som to daval tak trochu na odlahcenie medvedej kauzy /hlavne to v zatvorke /. S jelenmi nie je sranda, par pripadov uz bolo, ako sa tu popisovalo, ze len tak-tak nesundal cyklistu. Ale teda co sa tyka toho videa, vsimol som si, ze panuje presvedcenie, ze medved nahanal cyklistu, ale ja mam skor pocit, ze bezal smerom cez trail a cyklisti ho zmiatli a nasledne vyplasili, ze s nimi nepocital (vsak urcite pomaly nesli).
som to na predoslej strane popisoval post1238843.html#p1238843
inac jelen alebo kludne aj lan su celkom pekne hovada co sa velkosti tyka - velmi nerad by som stym zazil priamy stret - a par krat sa mi to uz skoro stalo - ani robenie hluku nepomohlo - asi bol jelen hluchy
Si z jeleňov robíte srandu, ale tu jeden zrazil cyklistu a toho brala sanitka do nemocnice
Nerobim si .. videl som na vlastne oci pred vyse 10 rokmi, ako statny jelen preskocil cez zvaznicu a kopytom minul o par cm hlavu kamos, co zjazdoval dole. Bolo to v noci na svetlach tusim na zvaznici z Maleho Slavina dole.
@Per malo v tom byt trosku vtipu - ale - vysoka to ma v pazi - tu vidavam aj s rolnickou - aj ked sa mi zda ze to pocuje skor ako keby som bol bez toho a zacne utekat. obcas stretnem svinu ta tiez uteka - ale uteka aj ked som bez rolnicky. nic ine nestretam. ci to niekedy odplasilo nieco o com neviem netusim. ma to ale dobry placebo efekt. idem aj tam kde som sa bez nej bal. a uplne super je to na turistov. deturence z toho maju navyse radost - mamííí a kde je ta ovecka?
Už pár rokov chodím s foťákom do prírody, no za tie roky sa mi líšku podarilo ako-tak odfotiť 2 krát: vo štvrtok, a včera : D Asi sa na mňa konečne usmialo šťastie
Pôvodne som sa potichu blížil k jelenej zveri, no zrazu som pred sebou v tráve uvidel nejaký pohyb. Bola to líška, ktorá ležala v tráve a odpočívala. Tak som položil statív tam, kde som sa zastavil a čakal.. Lenže líška si lebedila, a ja som chcel fotku, na ktorej bude vidieť viac ako pravé ucho. Z mobilu som skúsil pustiť "myškovanie", ale na to vôbec nereagovala. Slnko už zachádzalo za stromy a vedel som, že potom už nič neodfotím. Tak som na ňu skúsil zacmukať a na to sa zdvihla. Bohužiaľ som stál tak nešťastne, že keď sa zdvihla, priamo pred hlavou mala konárik :/ Potom zase zaľahla, ale už ma s prižmúrenými očami pozorovala. Skúsil som si trochu upraviť polohu statívu, ale keď som znova zacmukal, už zdrhla preč copyrightdrive.google.com drive.google.com
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
edit: a pre pobavenie http://brno.idnes.cz/bobr-cyklostezka-pamlsky-brno-straznici-fpf-/brno-zpravy.aspx?c=A170503_095030_brno-zpravy_krut
https://www.rtlnieuws.nl/opmerkelijk/fietser-gewond-door-botsing-met-hert-in-duinen
inac jelen alebo kludne aj lan su celkom pekne hovada co sa velkosti tyka - velmi nerad by som stym zazil priamy stret - a par krat sa mi to uz skoro stalo - ani robenie hluku nepomohlo - asi bol jelen hluchy
https://www.youtube.com/watch?v=Qqjb98c3nRY
Nerobim si .. videl som na vlastne oci pred vyse 10 rokmi, ako statny jelen preskocil cez zvaznicu a kopytom minul o par cm hlavu kamos, co zjazdoval dole. Bolo to v noci na svetlach tusim na zvaznici z Maleho Slavina dole.
ale ked to uz bolo aj na pinkbike, tak to islo rychlo
Nepovedal by som. Vynimocne je skor vidiet ju za nocnej tmy.
Ten na tom videu pri FEIke co som sem minule dal, tak to je iny level.
edit: hlavne sa tej svini nepozerat do oci
Už pár rokov chodím s foťákom do prírody, no za tie roky sa mi líšku podarilo ako-tak odfotiť 2 krát: vo štvrtok, a včera : D Asi sa na mňa konečne usmialo šťastie
Pôvodne som sa potichu blížil k jelenej zveri, no zrazu som pred sebou v tráve uvidel nejaký pohyb. Bola to líška, ktorá ležala v tráve a odpočívala. Tak som položil statív tam, kde som sa zastavil a čakal.. Lenže líška si lebedila, a ja som chcel fotku, na ktorej bude vidieť viac ako pravé ucho. Z mobilu som skúsil pustiť "myškovanie", ale na to vôbec nereagovala. Slnko už zachádzalo za stromy a vedel som, že potom už nič neodfotím. Tak som na ňu skúsil zacmukať a na to sa zdvihla. Bohužiaľ som stál tak nešťastne, že keď sa zdvihla, priamo pred hlavou mala konárik :/ Potom zase zaľahla, ale už ma s prižmúrenými očami pozorovala. Skúsil som si trochu upraviť polohu statívu, ale keď som znova zacmukal, už zdrhla preč