Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
to, ze ti citanie vedeckych studii velmi nejde, je jedna vec, to, ze nevies rozdiel medzi interpunkciou a diakritikou je vec druha… ako som ti pisal minule, ticho sediet a suchat nohami 😉
Lenze netreba zabudat, ze ti proti medvedom su spravidla presne ti isti, co boli aj proti ockovaniu, migrantom, ukrajine, caputovej, sorosovi, zdravemu rozumu...
!
Nie, medveď má oveľa väčší funclub. Ináč čo je so Sorosom teraz? Nejak o ňom nepočuť
@triki No toto bolo zaujímavé čítanie, aj tá celá oponentská práca.
Čiže metóda je fajn, ale zber exkrementov bol nanič, a aj výsledné dáta sú diskutabilné.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
proste celý odber vzoriek odfláknutý.taká klasická budajovčina.robte to tak,aby sme im mohli zavrieť huby.zlá metóda,zlý zber,málo vzoriek,nekvalitné vzorky....normálna sabotáž za naše dane.
Jasné triki, klasická budajovčina za naše prachy… veď my tu všetci vieme, že Fico by tie hovná vyzbieral systematickejšie, len by museli mať podobu eurobankoviek.
Jasné triki, klasická budajovčina za naše prachy… veď my tu všetci vieme, že Fico by tie hovná vyzbieral systematickejšie, len by museli mať podobu eurobankoviek.
Pri Ficovi by sa nezodvihlo ani jedno hovno, tam by stačilo jeho čestné prehlásenie, že ich počítal osobne...
Celá medvedia záležitosť je šaškáreň a ďalší produkt j*bnutých sociálnych sietí a sprostých médií typu topky, kde preberú nejakú správu a spravia z toho tému číslo 1. Medvede tu boli, sú a pokiaľ ich nevystrielame, tak aj budú. To len zloba na Slovensku si zase našla tému... Ja si pamätám aj z detstva ako kde kto stretol medveďa a nikto nerobil paniku, a za týždeň to nikto neriešil. Ale teraz sa tri strety z celého Slovenska omieľajú mesiac.....
Nemas pravdu. Ten trend narastu stretov s medvedmi je ocividny. A problem je, ze stat nechcel pocuvat ludi a este klamal. Ta studia nie je dobra a vysledky nie su spravne. Cital som si oponenturu a davam za pravdu tej.
Teraz sa to prevalilo pri este navyse pri predvolebnej kampani. Takze je to zosilnene. Ale je to dosledok niekolkorocneho trendu a naozaj klamania zo strany zastupcov ministerstva zivotneho prostredia.
Medved je selma a pokial mu nejde o zivot, tak co ho odradi od pristupu k lahkej potrave ? Iba znalost, ze clovek je pre neho nebezpecny. Nic ine. A tu znalost si vie odovzdavat, ale musi sa aj obnovovat.
Do vnadisk na dive svine sa nosila potrava aj v minulosti. Tento argument ako dovod zvyseneho vyskytu medvedov pri obydliach je nespravny. A verim tomu, ze ludia na ministerstve to vedia.
Pozri, mne je to jedno. U nás boli medvede vždy a neriešim to. Pokiaľ niekto klame, nech je vyvodená zodpovednosť. Ale to, že sa z toho robí úplne zbytočný ošiaľ, tak za tým si stojím. Človek má pocit ako keby toto bol najväčší problém Slovenska a počet medveďov sa hádam za tri roky strojnásobil. Som za to, aby sa to riešilo k spokojnosti aj ľudí aj ochrany prírody...
Vsak aj ja - prirodu mam rad a chcem ju chranit. Nechcem aby sa zbytocne zabijali zvierata - hocijake. A v horach, kde ziju medvede, sa pohybujem dlho
Ale vidim, ze stretov narasta - nielen z novin, ale aj realne z okolia. Polana, okolie Prievidze aj Ziliny.
Kedysi sa zrazil moj otec v hore s medvedom a bolo to dedinske halo na roky. Roky bol jediny z dediny, kto sa chytil ziveho medveda. Teraz boli len v okoli tej dediny dvaja ludia zraneni za posledne 3 roky. Dalej mas v okoli Prievidze asi 2 utoky. Ten dohryze y bezec z Valce bol s otcom v nemocnici. Ma trvale nasledky. V okoli Hrinovej a Detvy behaju medvede do zahrad uplne bezne.
V tych horach sa pohybujem desiatky rokov a nebyvalo to. Medvedich hovien vidavam ovela viac ako v minulosti.
Ludia sa medvedov bali aj v minulosti a boli tam aj prehnane veci. Ale nemozeme teraz tvrdit, ze sa nic nemeni a zakryvat si oci. To je zlyhanie.
Prave tohoto sa chytili ludia, ktorych v parlamente nechcem a zial, asi sa vyvezu na tejto teme az do parlamentu. Ale to je ich sikovnost a nase zlyhanie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
!
Nie, medveď má oveľa väčší funclub. Ináč čo je so Sorosom teraz? Nejak o ňom nepočuť
https://www.postoj.sk/134628/je-plna-nezrovnalosti-a-nepresnosti-pisu-oponenti
Čiže metóda je fajn, ale zber exkrementov bol nanič, a aj výsledné dáta sú diskutabilné.
Pri Ficovi by sa nezodvihlo ani jedno hovno, tam by stačilo jeho čestné prehlásenie, že ich počítal osobne...
Nemas pravdu. Ten trend narastu stretov s medvedmi je ocividny. A problem je, ze stat nechcel pocuvat ludi a este klamal. Ta studia nie je dobra a vysledky nie su spravne. Cital som si oponenturu a davam za pravdu tej.
Teraz sa to prevalilo pri este navyse pri predvolebnej kampani. Takze je to zosilnene. Ale je to dosledok niekolkorocneho trendu a naozaj klamania zo strany zastupcov ministerstva zivotneho prostredia.
Medved je selma a pokial mu nejde o zivot, tak co ho odradi od pristupu k lahkej potrave ? Iba znalost, ze clovek je pre neho nebezpecny. Nic ine. A tu znalost si vie odovzdavat, ale musi sa aj obnovovat.
Do vnadisk na dive svine sa nosila potrava aj v minulosti. Tento argument ako dovod zvyseneho vyskytu medvedov pri obydliach je nespravny. A verim tomu, ze ludia na ministerstve to vedia.
Ten oponentsky posudok je tu:
https://www.scribd.com/document/660138401/Oponentsk%C3%BD-posudok-na-spravu-z-v%C3%BDskumu-Odhad-po%C4%8Detnosti-populace-medv%C4%9Bda-hn%C4%9Bdeho-Ursus-arctos-anal%C3%BDzou-DNA
Aby sme sa tu zbytocne neurazali kto je aky odbornik.
Ale vidim, ze stretov narasta - nielen z novin, ale aj realne z okolia. Polana, okolie Prievidze aj Ziliny.
Kedysi sa zrazil moj otec v hore s medvedom a bolo to dedinske halo na roky. Roky bol jediny z dediny, kto sa chytil ziveho medveda. Teraz boli len v okoli tej dediny dvaja ludia zraneni za posledne 3 roky. Dalej mas v okoli Prievidze asi 2 utoky. Ten dohryze y bezec z Valce bol s otcom v nemocnici. Ma trvale nasledky. V okoli Hrinovej a Detvy behaju medvede do zahrad uplne bezne.
V tych horach sa pohybujem desiatky rokov a nebyvalo to. Medvedich hovien vidavam ovela viac ako v minulosti.
Ludia sa medvedov bali aj v minulosti a boli tam aj prehnane veci. Ale nemozeme teraz tvrdit, ze sa nic nemeni a zakryvat si oci. To je zlyhanie.
Prave tohoto sa chytili ludia, ktorych v parlamente nechcem a zial, asi sa vyvezu na tejto teme az do parlamentu. Ale to je ich sikovnost a nase zlyhanie.