Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
takých vtákov máš v mestách viac.na kvp viem o dvoch hniezdach na ťahanovciach o jednom.a je ich určite viac.také vtáky hniezdia po košiciach a určite aj po iných mestách už roky.nájdeš ich ľahko podľa zvukov ktoré vydávajú
Lietava tam taketo nieco ako v prilozenej fotke, preto som to pisal .. na prilozeny obrazok dufam, nenapises, ze je to jasna vrana .. odfotil som ho asi 100m od toho stromu, a predtym som to tam tiez pozoroval, takze preto som sa domnieval, ze to bude zase nieco take. V kazdom pripade, ako som uz pisal .. nehovor mi, ze min. 30-40cm vtak je jasna vrana, alebo u vas take lietaju ?
to ti neviem povedať, ale viem, že nedávno som ho zase videl sediet na tráve, neďaleko mojej bytovky....čiže už asi dlhšiu dobu sa tu "obšmieta".....čo je zaujímavé, tak je dosť krotký....minule som k nemu prišiel do bezprostrednej blízkosti a včera som zase stál vedľa neho a pozerali sme si do očí ...po chvíľke nemotorne odletel....neviem, či sa stratil, alebo zablúdil, ale určite taký vták nemá čo hľadať na sídlisku
Dnes ma milo prekvapili fotky z dnešného podvečerného výjazdu mojej mamy
Labutia rodinka pri Morave, tesne vedľa cyklochodníka. Majú tam zjavne svoje hniezdo.
Fotené minifoťákom. Musím sa tam vybrať aj ja a spraviť mladým labutiam nejaké portréty
Lietava tam taketo nieco ako v prilozenej fotke, preto som to pisal .. na prilozeny obrazok dufam, nenapises, ze je to jasna vrana .. odfotil som ho asi 100m od toho stromu, a predtym som to tam tiez pozoroval, takze preto som sa domnieval, ze to bude zase nieco take. V kazdom pripade, ako som uz pisal .. nehovor mi, ze min. 30-40cm vtak je jasna vrana, alebo u vas take lietaju ?
kamarát, ja sa nechcem s tebou hádať ani si dokazovať, kto má väčšie ornitologické znalosti ...podľa teba to je čeľaď jastrabovitá.....ja ti garantujem, že vrany majú obvyklú veľkosť 45 - 50 cm....každý ďeň sa prechádzam okolo vrán, keďže je ich v KE požehnane, a je to mohutný vták
Ito nestresuj je to vrana obyčajná,alebo sa používa aj názov popolavá a myslím,že je aj výstižnejší,preto,že je aj vrana čierna na tom ďalšom obrázku je orol skalný dospelý jedinec,snáď nechceš povedať,že tie vtáky sú z jednej rodiny
Kaslite uz na tu Lubovu vranu, v ktorej chce vidiet dravca. Radsej mi povedzte, co je zac toto. Na dlzku to malo cca 2 mm. Celkom zaujimava potvorka...
a ti garantujem, že vrany majú obvyklú veľkosť 45 - 50 cm
Potom ok .. u nas v BA som taku vranu este nevidel a pobehuje toho dost aj u nas . Tu druhu fotku som dal kvoli niecomu inemu, zjavne ste to nepochopili .. co uz (asi nie som dost schopny vysvetlit o co mi slo, aj ked som to napisal. Moja chyba )
Jezus: vrana je samozrejme dravec, a aj celad (alebo co to je) z ktorej pochadza .. ale myslel si to asi inak, rovnako aj ja
...to su take reči, ze u vas v BA si taku vranu nevidel co meria 45 - 50 cm,....nechcem sa tu s tebou hadat, ale za kazdym si chces dokazat svoju pravdu...OK....ak by si sa troska snazil, tak by si vedel, ze vrana nepatri do celade jastrabovitých, resp. do skupiny dravcov, ale je to celak krkavcovitých skupiny spevavce ....ale to stacilo tak malo a zistil by si si to ty....ale uz fakt nemam chut ti vyvsetlovat ze ano su aj 50 cm vrany....ak podla teba tamto bol dravec, mysli si to...mne to zily netrha...
Aku pravdu ? Ano, jasne som uz pochopil, ze vrany dorastaju do takejto velkosti. Cize tym padom to bola jedna z tych megavran. Ja som v BA taku vranu nevidel, ze u vas take su v meste bezne, v poriadku. Nebudem to komentovat (behaju vam tam sokolici po kvetinacoch) A btw, toto je diskusne forum cyklistov, nie prednaskova sala ornitologov, tak neviem co si taky napaprceny. A tiez nechapem, co nechapes na pojme "zostane mojim dravcom". Tu druhu fotku som tam daval preto, aby si jasne pochopil, co ma viedlo k tomu, aby som si myslel (nespravne), ze ide o "klasickeho" dravca (z celade jastrabovitych). Pretoze je to fotene na tom istom mieste. Kapisto ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Lietava tam taketo nieco ako v prilozenej fotke, preto som to pisal .. na prilozeny obrazok dufam, nenapises, ze je to jasna vrana
Na toto ti nahodou viem lahko odpovedat, ze preco asi
Labutia rodinka pri Morave, tesne vedľa cyklochodníka. Majú tam zjavne svoje hniezdo.
Fotené minifoťákom. Musím sa tam vybrať aj ja a spraviť mladým labutiam nejaké portréty
kamarát, ja sa nechcem s tebou hádať ani si dokazovať, kto má väčšie ornitologické znalosti
edit: este doplnim, ze ludia si casto milia vranu s krkavcom, ktorý je o niečo menší, no vyzera velmi podobne ako vrana
Potom ok .. u nas v BA som taku vranu este nevidel
Jezus: vrana je samozrejme dravec, a aj celad (alebo co to je) z ktorej pochadza
Chces povedat, ze nam pri Devinskej hniezdia orly skalne ?
edit: je to haja tmava http://atlas.vtaky.sk/atlasvtakov.php?id=druh&num=13_2
Sorry za zbytocny spam ...
EDIT : Na tej wiki...