Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Hlavny rozidl mediz mestskym divocakom a beznym je len v unikovej vzdialenosti. Mestsky ta pusti na mensiu vzdialenost. Ale ked prides na par metrov tak ujde tiez. Jedine, kedy neuteka je ked nemoze - raneny, stojis mediz bachnou a pyzamakmi, ma za sebou prekazku....
Ak sa uz na teba rozbehne, neblufuje v tedy sa musis uhnut ty lebo to bude nedobre. V 99% pripadov ak v cas uskocis za strom bicykel proste z cesty, bude svinka pokracovat dalej a je po strete. Jedine ak ma mlade je ranena .,... tak moze mat chuit ta zlikvidovat, v tedy jedine na strom. Zvlast kapitola su lonsaci co malju chut si vytlakat testosteron na comkolvek zivom alebo mrtvom. Ale to aspon este nie je dospele prasa aj ked stret bude isto neslavny da sa ich zvacsa zastrasit, alebo odradit od dalsich utokov. Tolko moje skusenosti a aj rady od kolegov zijucoich viac v lese ako v civilizacii.
este v zivote som od nich nezazil ani len naznak nejakeho utoku, a to som kolkokrat uz nechtiac vletel aj medzi malicke, a aj tak ze som ich mal vsade okolo seba. A nielen cez den, ale aj v noci
Ja uz som bol aj na strome, aj som stal zocivoci gruliacej bachyni, za sebou mala uplne male mladata ktore este velmi rychlo utekat nevedeli tak ich branila.
A sem tam dokúsu niekoho v kukurici ked ked ich prekvapí.
Bachyna Ta dokuse jak pes. Kanec ma kly tak ten zas vie paradne stehno vykostit cloveku.
s respektom samozrejme. ziadne zviera co zije u nas nema v umysle na teba utocit - lovit ta, ak neratam ovady a komare. na to su ine krajiny s inymi zvieratkami. ale tuto predstavu ma clovek asi zo zivota medzi ludmi - len clovek ti je schopny ublizit, napadnut ta len tak bez dovodu, pre jeho radost a ine pohnutky.
Dnes som na useku X-Bionic Luzny most napocital 16 zrazenych uzoviek. Podla ich stavu za velku majoritu mozu cyklisti. Neviem kam sa kto diva, ale ked sa tomu dokaze vyhnut manzelka s 3 stopou trojkolkou s ovela horsim vyhladom pod seba, tak nechapem preco to jazdec na beznom biku nedava. Ten predsa vie aj skakat, keby uz doslo na najhorsie. Jedneho tipka som videl ako jednu presiel iduc mi oproti ani sa na zem nepozrel.... Chapem vsetci sa radsej kochaju prirodou, ale ked uz vidia na asfalte zrazenu uzovku kazdych 100m tak by im malo docvaknut, ze trteba asi davat pozor. 1. je to zivy tvor, ktorermu sa vozime cez obyvacku bez jeho zvolenia 2. vsetkyu druhy uzoviek su zakonom chranene a usmrtenie chranneho zivocicha v jeho prirodzenom habitate v chranenom uzemi je trestny cin.
Kedysi robili vyskum, ze na cestu dali umeleho jezka a sledovali, ako sa mu budu vodici vyhybat. Zistenie bolo, ze sa naslo kopu hajzlov, ktori este narocky menili smer len aby ho zrazili. Vela tych uzoviek imho zdochlo z tohto dovodu...
Ujo google nasiel par tych studii https://thenewswheel.com/drivers-purposefully-swerve-hit-animals-on-road/
no ludstvo si asi nic lepsie nezasluzi, ako ma. Covid 20 na nas.
Ked si ludia potrebuju dokazovat svoju nadreadenost zrazanim bezbrannych ziverat na ceste, niet sa co divit, ze sa podobne chovaju k cyklistom. Je to ten isty ramec myslenia. Tolerancia a ohladuplnost pojem neznamy.
While most drivers stayed in their lanes and left the animals undisturbed, 6% went out of their lane to run over the animals—a shocking 89% of those perpetrators were driving SUVs.
https://thenewswheel.com/drivers-purposefully-swerve-hit-animals-on-road/
ze by nahoda ?
Este mi chyba pocet vodicov co urobili maximum aby sa vyhli zvieratu. Uz som raz driftoval po ceste v 90km/h kvoli myske Vsetci prezili, ale nesedel som na stastie v SUV, s tym by som asi radsej drzal stopu. A potom ze SUV zachranuju zivoty.... to by mali asi skor povedat o malych sportiakoch.
Prevratný objav
Je úžasné čo dnešná veda a výskum dokážu. Dnes som si rozšíril obzor o fantastický objav.
Sledujte tu v čase 42:35 až 42:42. Tých sedem sekúnd mi zmenilo život https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13982/289472#2554
Včera som sa išiel pozrieť do jedného lesa, či náhodou ešte nestretnem nejakého jeleňa. Dopadlo to celkom nečakane Za súmraku sa ešte aj sovy začali ozývať, úplná idylka
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak sa uz na teba rozbehne, neblufuje v tedy sa musis uhnut ty lebo to bude nedobre. V 99% pripadov ak v cas uskocis za strom bicykel proste z cesty, bude svinka pokracovat dalej a je po strete. Jedine ak ma mlade je ranena .,... tak moze mat chuit ta zlikvidovat, v tedy jedine na strom. Zvlast kapitola su lonsaci co malju chut si vytlakat testosteron na comkolvek zivom alebo mrtvom. Ale to aspon este nie je dospele prasa aj ked stret bude isto neslavny da sa ich zvacsa zastrasit, alebo odradit od dalsich utokov. Tolko moje skusenosti a aj rady od kolegov zijucoich viac v lese ako v civilizacii.
A sem tam dokúsu niekoho v kukurici ked ked ich prekvapí.
Bachyna Ta dokuse jak pes. Kanec ma kly tak ten zas vie paradne stehno vykostit cloveku.
Ujo google nasiel par tych studii https://thenewswheel.com/drivers-purposefully-swerve-hit-animals-on-road/
Ked si ludia potrebuju dokazovat svoju nadreadenost zrazanim bezbrannych ziverat na ceste, niet sa co divit, ze sa podobne chovaju k cyklistom. Je to ten isty ramec myslenia. Tolerancia a ohladuplnost pojem neznamy.
While most drivers stayed in their lanes and left the animals undisturbed, 6% went out of their lane to run over the animals—a shocking 89% of those perpetrators were driving SUVs.
ze by nahoda ?
Este mi chyba pocet vodicov co urobili maximum aby sa vyhli zvieratu. Uz som raz driftoval po ceste v 90km/h kvoli myske
Je úžasné čo dnešná veda a výskum dokážu. Dnes som si rozšíril obzor o fantastický objav.
Sledujte tu v čase 42:35 až 42:42. Tých sedem sekúnd mi zmenilo život
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13982/289472#2554
Včera som sa išiel pozrieť do jedného lesa, či náhodou ešte nestretnem nejakého jeleňa. Dopadlo to celkom nečakane
Volavka popolavá
Beluša veľká a volavka popolavá
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down