Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
pokial jeden nepride na ministerstvo a nekusne ho do guly a nevynesieho ako male maca nebude riesit nic. A navyse nechapem naco behal ten zachranar s vrecom zeleniny po hore. Inak si neviem vysvetlit tento incident
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
ja sa fakt nebudem čudovať keď sa ten ficek vráti s ešte väčšou podporou.A tým ľuďom sa nečudujem vôbec.Budaj je neschopná nula.Preňho bola kotolňa a spolok ba-hipisákov celoživotné maximum.šopka má vraj vytipovaných "až" 10 jedincov na regulačný odstrel...toto nie je dobré už ani ako vtip.
@triki nevies dat linku o tom regulovanom odstrele vo Finsku ? Rad by som to potom niekomu otrieskal o hlavu. Len to potrebujem mat potvrdene aby som sa mal o co opriet.
Problém je, že niektorí mackovia stratia plachosť . Viď prípad z konca zimy na trase Trangoška - Štefánička (či to bolo spôsobené ľudmi a prikrmovaním neviem). Potom sa toho chytia politici a už je tu téma na pár mesiacov. Nepomáhajú tomu ani výroky niektorých politikov napr. pán Budaj - " medveď je vegetarián". Ak regulovať, tak rozumne. Aby si zase nemastili ruky pytliaci. Tiež ale treba regulovať zásahy do prírody, výruby lesov v národnych parkoch..
najlepsie je jak nam v tych diskusiach (topky, cas...) vsetci nadavaju, ze "bratislavska kaviaren co nikdy ani nevystrcila nos do lesa". A pritom to ani nie je potrebne, po uliciach nam tu furt behaju diviaky, staci sa pred tu kaviaren posadit a hned nejake stretnete
Aj vcera bola okrem tych Kramarov, co som daval vyssie, este dalsia svinka na Mileticke
zase sa tu robi burka v šerbli,zovseobecnovanie atd.,politicka kampan - diskreditacia a "dam zastrelit 1000 medvedov " Medved je vsezravec a prevazne bylinozravec. Ku kaviarni a pod. len tolko ze poznam zopar ludi odtial BA atd. co su castejsie v horach ,ako momentalne napr.aj ja a taktiez "horalov" co tu sice byvaju cely zivot,ale neboli ani na martinkach za domom...keby utocil s tym ze ta ide ulovit a zozrat ,si zozraty . To nie je o tom ci je masozravec alebo nie je ...vacsinou sa ta snazi "len" zahnat spacifikovat ...samozrejme pri jeho sile vahe voci cloveku sa asi nemusime bavit o moznych nasledkoch aj mierneho "snazenia" ...+ dalsie veci ako spomenul dislukas
Je zaujímave ako rýchlo si niektorí ľudia dokážu najsť vinníka. Veď tie premnožené medvede sa sa nenarodili v posledných dvoch rokoch. Budaj predsa za tie množstvá nemôže. Tá regulácia mala prísť oveľa skôr a nebolo by to ani také okaté a ani bolestné. Iná vec je ako sa stým vysporiadava, ale v posledných 2 r. je toho na jednu vládu dosť. Ale to už patrí do témy Politika.
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje visibility
Uz druhy utok co bol utok, ale neskor sa to cele prekrutili tak, ze to utok nebol? Dost divne. To si akoze záchranári zverejnuju na svojej stranke neoverene data? Resp. klamu a potom akoze vyjde zazracne oravda najavo? 😄 Tomu sa mi nechce verit.
Utok to bol - ci naznaceny alebo realny. Nezlahcujme to.
Tu ide o to, ze medvedov je vela a nevedia sa v lese uzivit. Aj ked su plache, tak cast z nich je vytlacana von z lesa k ludom. A tie sa pomaly ucia, ze od ludi im nic zle nehrozi.
A povedal by som, ze s medvedom je to ako s Rusom. Ked sa neboji on teba, tak sa zacni bat ty jeho.
Budaj uplne vedome klame a odvadza pozornost na prikrmovanie, kukuricu a pod. . Dokonca z pozicie sily poslal nejake kontroly na uzemia, kde sa ludia stazovali.
Ta tlacovka s vegetarianom je uz len ceresnicka na torte.
Medved je velka selma. Zivi sa prevazne rastlinami, ale ma velku silu a pri strete dokaze velmi ublizit.
To, co je potrebne robit, je minimalizovat riziko stretu s medvedom. Obcas sa stret stat moze, to riziko vzdy bude. Ale pokial medvede nebudu vychadzat z lesa a budu mat strach pred clovekom, tak to riziko bude take ake bolo desiatky rokov a budeme s nim v pohode zit.
Ide o to, ze inak, ako regulovanim stavu medvedov sa to urobit neda.
Ak ma niekto lepsi napad, sem s nim. Nech sa poucim.
Ta spresnena sprava len svedci o ubohosti ludi v HZS co maju na starosti FB a komunikaciu. Vedome zavadzanie a este aj neochota upresnit / opravit status po upozorneni. Zas len politika a snaha vyvolat vasne. Akurat ze od HZS by to clovek primarne necakal...
Tak napísali, že zaútočil naňho medveď a spôsobil mu tržnú ranu, tak je to také, no, skôr klamstvo.
Mohli napísať, že sa za ním rozbehol medveď, vyliezol na strom chlapík, medveď sa zľakol utiekol a chlap spadol na hlavu zo stromu.
will ludia by hlavne mali vstupovat do lesov s tym, ze tam nie su sami a v miestach, kde je popri chodnicku vela hustin svoj pohyb doprevadzat nejakym pocutelnym zvukovym prejavom.
Co je z nasho pohladu utok, to je mozno z pohladu medveda obrana. Aj ludia, ked niektorych v ich blizkosti vylakas, namiesto prelaknutia a ustupu ti mozu instinktivne prid.bat.. Medvede to maju ako vychodzi mod a perimeter vylakania o nieco vacsi.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ten Budaj to je skutočne odpad.
Aj vcera bola okrem tych Kramarov, co som daval vyssie, este dalsia svinka na Mileticke
https://www.aktuality.sk/clanok/w8zZ6zk/zranenia-zachranarovi-nesposobila-medvedica-zranil-sa-sam-pri-pade-na-tvar/
Tu ide o to, ze medvedov je vela a nevedia sa v lese uzivit. Aj ked su plache, tak cast z nich je vytlacana von z lesa k ludom. A tie sa pomaly ucia, ze od ludi im nic zle nehrozi.
A povedal by som, ze s medvedom je to ako s Rusom. Ked sa neboji on teba, tak sa zacni bat ty jeho.
Budaj uplne vedome klame a odvadza pozornost na prikrmovanie, kukuricu a pod. . Dokonca z pozicie sily poslal nejake kontroly na uzemia, kde sa ludia stazovali.
Ta tlacovka s vegetarianom je uz len ceresnicka na torte.
Medved je velka selma. Zivi sa prevazne rastlinami, ale ma velku silu a pri strete dokaze velmi ublizit.
To, co je potrebne robit, je minimalizovat riziko stretu s medvedom. Obcas sa stret stat moze, to riziko vzdy bude. Ale pokial medvede nebudu vychadzat z lesa a budu mat strach pred clovekom, tak to riziko bude take ake bolo desiatky rokov a budeme s nim v pohode zit.
Ide o to, ze inak, ako regulovanim stavu medvedov sa to urobit neda.
Ak ma niekto lepsi napad, sem s nim. Nech sa poucim.
Mohli napísať, že sa za ním rozbehol medveď, vyliezol na strom chlapík, medveď sa zľakol utiekol a chlap spadol na hlavu zo stromu.
Co je z nasho pohladu utok, to je mozno z pohladu medveda obrana. Aj ludia, ked niektorych v ich blizkosti vylakas, namiesto prelaknutia a ustupu ti mozu instinktivne prid.bat.. Medvede to maju ako vychodzi mod a perimeter vylakania o nieco vacsi.