Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
pred mesiacom, 500m za Hroncom smer Kamenistá, pri asfaltovej lesnej ceste, cyklotrase na Sihlu, vrece jabĺk, o 500m ďalej už v Kamenistej pri ceste za závorou, pri cyklotrase, ďalšie vrece jabĺk; niekto si to tam aj fotil, dali sme krátku reč, vraj pozerajte, takto sa to robí, aby nemuseli ďaleko ... šiel som tadiaľ o 3-4 dni, jablká boli preč; ten chlapík to asi najskôr poslal na obec
Co sa tyka medvedov, tak nedavno mali jedneho v Trencianskych Tepliciach (foto fb) v parku nedaleko namestia, bol sa napit vody z potoka. Asi pred 2 tyzdnami bol medved natoceny nad Kolacinom https://www.facebook.com/reel/2996667340480882?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
a teraz v sobotu bol videny medved nad chatovou osadou v Dubnici. Ci je to ten isty, ci su traja nik nevie.
Kým tam toho medveďa neuvidím na vlastné oči tak neverím.
Hlavne v dnešnej dobe fake news.
Mláďa vyliezť dokáže, ale dospelý medveď nie.
Verím kamarátovi, že keď pred medveďom vyliezol na strom , medveď sedel pod stromom a čakal.
Vtedy ešte spreje na Slovensku boli nedostupné.
Má veľa stretov s medveďom aj bezprostredných. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Ako rozoznať medvede?
Ak bežíš, bežíš... potom vylezieš na strom a medveď lezie za tebou, tak je to hnedý medveď.
Ak bežíš, bežíš... potom vylezieš na strom a medveď za tebou nelezie, ale začne kmásať so stromom, tak je to grizly.
Ak však bežíš, bežíš... a nikde nevidíš stromy, tak je to biely medveď.
:)
Ako rozoznať medvede?
Ak bežíš, bežíš... potom vylezieš na strom a medveď lezie za tebou, tak je to hnedý medveď.
Ak bežíš, bežíš... potom vylezieš na strom a medveď za tebou nelezie, ale začne kmásať so stromom, tak je to grizly.
if it's brown - lay down, if it's black - fight back, if it's white - goodnight
Grizly je oficiálne medveď hnedý grizly, čiže poddruh medveďa hnedého žijúceho v Severnej Amerike, podobne ako kodiak niekde na ostrovoch na Aljaške.....aspoň tak si to pamätám z detstva z kníh.
Ešte nejaké otázky?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.zilinak.sk/clanky/30887/foto-v-sulovskych-skalach-dajte-pozor-medvede-sa-pri-chatovej-oblasti-krmili-jablkami
a teraz v sobotu bol videny medved nad chatovou osadou v Dubnici. Ci je to ten isty, ci su traja nik nevie.
Medveď a bikeri
https://www.zilinak.sk/clanky/30915/video-fotografov-na-liptove-pozoroval-medved-sedel-na-konari-stromu-v-25-metrovej-vyske
Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down
Hlavne v dnešnej dobe fake news.
Verím kamarátovi, že keď pred medveďom vyliezol na strom , medveď sedel pod stromom a čakal.
Vtedy ešte spreje na Slovensku boli nedostupné.
Má veľa stretov s medveďom aj bezprostredných.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
...
To by som netvrdil.
https://youtu.be/9oqq70wx76U?si=06r9GB4XtiAzpZi4
Staršia pani hľadá gazdu 🤔😄
Ako rozoznať medvede?
Ako rozoznať medvede?
if it's brown - lay down, if it's black - fight back, if it's white - goodnight
Tie naozaj lezú ako opice, ale to nieje medveď hnedý, ktorý žije na Slovensku.
https://www.mtbiker.sk/forum/post2069796.html#p2069796
Tie naozaj lezú ako opice, ale to nieje medveď hnedý, ktorý žije na Slovensku.
Aj si pozeral to video? Ten druhý nebol black bear a liezol takisto....
Nie nepozeral, bol som na telefóne, stačilo mi, že som počul na začiatku black bear.
Tie, pokiaľ mi je známe, žijú v Amerike.
Dobre počujem, že grizly?
To myslíš, že grizly je medveď hnedý?
Ešte nejaké otázky?
https://www.youtube.com/watch?v=mxJX2cMRJb0
RANDAL, polemika o (ne)lezeni dospelych medvedov na stromy vznikla prave kvoli tomuto videu, ktore postol Jezus na predoslej strane