Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Ale kľudne.
large: tak zakúsnuto som to myslel.
Prekvapuje ma to harmonicke suzitie medvedov a diviakov. Zradlo spaja zver ako hudba narody.
Keď sú labude v kŕdli a niekto im hádže zvyšky, labute si na to veľmi rýchlo zvyknú, strácajú plachosť a za prvou igelitkou idúcou okolo lezú z vody. Vtedy ich netreba pustiť príliš blízko, lebo keď sa neboja, sami ďobú ľuďom do rúk a do šiat. Labuť má zobák znútra ryhovaný a ak trebárs zachytí "kŕmičovi" prst a potiahne, zoderie mu kožu do krvi. Decku môže prst bolestivo pomliaždiť. Dobrou taktikou pri pozorovaní zvyknutých labutí je, ak začnú liezť z vody a rýchlo sa blížiť, rozpažiť ruky a výstražne pristúpiť, väčšinou sa stiahnu. Kto má guráž, môže skúsiť ako oni zasyčať - je to možno trápne, ale účinné.