K založeniu tejto témy ma inšpiroval Romanov príspevok v téme Vtipkár. Takže ak máte zaujímavé logické úlohy a hádanky tak sem s nimi, nech máme čo robiť aj v takom počasí ako bolo dnes. Otestujte si ako Vám to myslí. Na riešenia môžeme stanoviť dobu jedného týždňa a výsledky posielať autorovi príspevku na SS. Mená úspešných riešiteľov potom autor môže zverejniť. Nebojte sa, neúspešných zverejňovať nebudeme.
A začnem klasicky so zápalkami. V nasledujúcej rovnosti 180 = 510 máte preložiť len jednu zápalku tak, aby rovnosť platila.
a ja by som dodal, ze druhy nedostane zrejme nic, ten suhlasit urcite nebude, treti urcite nieco dostane, aj stvrty, ale ci budu suhlasit s minimom neviem povedat
to billes: synovec ese nejakych ma, keby si sa zapojil, tak ja Ti ich urcite poslem
Prioritou P4 a P3 je zabit P5 a rozdelit zisk 50:50.
P5 chce prezit, teda potrebuje P2 P1.
Ak bude P5 mrtvy, P1 a P2 nedostanu nic.
Ak ponukne P5 P1 a P2 1 dukat a sam si necha 98, prezije a maximalizuje si zisk - teda ak neda P1 a P2 1 dukat na polovicu....
P1 vie, ze ked ostane len s P2, nedostane nic
P3 to vie tiez, a tiez vie, ze ked ostanu len 3, staci mu dat P1 1 zlatku, sebe necha 99 a P1 bude musiet suhlasit, aby neobisiel naprazdno
to vsak vie aj P4
takze, keby ostali 4, staci mu, aby ponukol P1 2 zlatky a ma v suchu 98
to vie aj P5, potrebuje ale 2 spojencov
P1 bude spokojny s 3 zlatkami, P2 sa bude musiet uspokojit s 1, ak by zabili P5, nedostal by nic
a tak ostane P5 96 zlatych
takto nejako som uvazoval aj ja,
len ci sa P2 uspokoji s jednou zlatkou?
podla mna nema na vyber, ak zabiju P5, P4 sa dohodne s P1 a P2 nedostane nic
skor je este moznost, ze P5 ponukne P1 menej, ale riskuje, ze P1 nebude suhlasit, kedze tolko isto moze dostat aj v dalsom kole...takze to zvysovanie ponuky o 1 zlatku pre P1 je bezpecnostne opatrenie
mas pravdu, pomylilo ma to, ze P2, by mohol mat vsetko a ze by to asi za jednu zlatku nevymenil, ale je pravda, ze k tomu by nedoslo, takze suhlasim s tymto riesenim...len si myslim, ze takato uloha by mala mat nejake presne riesenie bez bezpecnostnych opatreni...mozno sa mylim
dalsie riesenie je, ze P5 da P1 a P2 po zlatke predpokladajuc, ze ti dvaja od P4 ani P3 viac nebudu chciet a budu teda suhlasit...ale P1 by v takom pripade nemal o co prist, takze by mohol P5 s kludom odsudit na smrt
porto bol zatial najblizsie (v zasade spravne, len to rozdelenie dukatov nie je spravne). Treba si uvedomit, ze kazdy chce maximalny zisk (teda nikto sa nebude delit 50:50).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
to billes: synovec ese nejakych ma, keby si sa zapojil, tak ja Ti ich urcite poslem
Bodaj by Einstein nevedel
nejako mi to nevychadza
Prioritou P4 a P3 je zabit P5 a rozdelit zisk 50:50.
P5 chce prezit, teda potrebuje P2 P1.
Ak bude P5 mrtvy, P1 a P2 nedostanu nic.
Ak ponukne P5 P1 a P2 1 dukat a sam si necha 98, prezije a maximalizuje si zisk - teda ak neda P1 a P2 1 dukat na polovicu....
P1 vie, ze ked ostane len s P2, nedostane nic
P3 to vie tiez, a tiez vie, ze ked ostanu len 3, staci mu dat P1 1 zlatku, sebe necha 99 a P1 bude musiet suhlasit, aby neobisiel naprazdno
to vsak vie aj P4
takze, keby ostali 4, staci mu, aby ponukol P1 2 zlatky a ma v suchu 98
to vie aj P5, potrebuje ale 2 spojencov
P1 bude spokojny s 3 zlatkami, P2 sa bude musiet uspokojit s 1, ak by zabili P5, nedostal by nic
a tak ostane P5 96 zlatych
cize vysledok:
P5:96
P4:0
P3:0
P2:1
P1:3
podla mna nema na vyber, ak zabiju P5, P4 sa dohodne s P1 a P2 nedostane nic
skor je este moznost, ze P5 ponukne P1 menej, ale riskuje, ze P1 nebude suhlasit, kedze tolko isto moze dostat aj v dalsom kole...takze to zvysovanie ponuky o 1 zlatku pre P1 je bezpecnostne opatrenie