Nechápem jednu vec....mám iPhone, telefón za 700 euro....a dám ho opraviť nejakému šarlatánovi? To isté s aplikáciami...kúpiš si drahý telefón a si skúpi kúpiť 0,90 eurovú aplikáciu....
To je ako keby si kúpiš Bentley a chodíš s tým k Ďurovi do garáže na jamu....
lto ty niekedy vieš tak nechápať keď nechceš. Kde píše o drahej appke, píše že či mu je ľúto dať napr. 90 centov. Okato naráža na crackované a podobné aplikácie...
Aha, chyba v texte "si drahý telefón a si skúpi kúpiť 0,90" malo byt nieco ako "si drahý telefón a si lenivy kúpiť 0,90" .. sorry, dnes mi nefunguje automaticka korekcia .. ja som vedel, ze dnesny den bude tazky, uz rano .. ok, chapem a beriem spat
Na drahy telefon iba drahu appku ? A bezplatnu aplikaciu na 700e telefon, to uz dojde rovno policia ma zobrat ? OMG
Ja fakt neviem, či to niekto dokáže až takto nepochopiť - ešte raz, zhlboka sa nadýchni, sústreď sa a čítaj - keď ti nie je ľúto vyhodiť za telefón 700 a viac euro a je ti ľúto dať za aplikáciu 99 centov, radšej tam nainštaluješ nelegálny soft a stiahneš kreknutú aplikáciu, tak to niečo o danom človeku napovie...čo? Tí čo pochopili môj príspevok, si to budú vedieť aj domyslieť...
Taký istý názor mám na túto výstrahu o zablokovaní telefónu - mám dva roky záruku predsa. Drahý telefón nekúpim od cigáňa na benzínke (ja teda ani lacný), nebudem riskovať opravu u niekoho, kto na to nemá licenciu, nedá mi záruku a podobne.
Ale na Slovensku je toto typické...stretávam sa s tým, že chalan z výrobnej linky, pindá na systém, nízky plat a neviem čo, ale iPhone mal predobjednaný mesiace dopredu, lebo je to dôležité mať.
AdMich: precitaj si este raz, co si napisal .. napisal si totiz nezrozumitelny text, ktory som ja pochopil nespravne .. volodaj byva blizko, takze vdaka mensej strate paketov na drate mu to bolo zrozumitelnejsie
edit: njn, proste mam dnes zly inicializacny faktor, takze sa neviem dobre trafit do spravnej zakladnej mnoziny
Inak ale docital som sa taku vec, ze Apple ohladom toho tvrdi, ze bezpecnost, blablabla, ale vraj to spravilo aj ludom, ktori si nechali vymenit len konektor, alebo display. To potom evokuje inu vec od Apple. Ono totiz autorizovany servis a kvalitny servis nie je ekvivalencia. Tu na Slovensku je to problem. Aj preto, ze viem napr. v pripade aut, co autorizovany servis porobil a clovek potom vobec nema chut do takeho servisu chodit. Lebo i tak nema zaruku, ze to spravia dobre. Kopec ludi chodi auta servisovat vedla do Rakuska. Ci to plati ale aj pre Apple servis, to uz neviem. Nastastie Apple veci su odo mna dostatocne vzdialene
a co po 2 r a ten telefon si nemusis kupovat mozes ho mat na pausal - v zahranici ti ho daju k pausalom a urcitto nebude 700e . nemusis si kupit uplne novy - napr rocny a uz zaruku nemas - ale ako tam pisali nejde len o neautorizovanu opravu avsak aj o nejake poskodeni toho snimaca na otlacok pri pade a pod .
nevidím tam nič nezrozumiteľné.....ale možno keby tam bolo "skúpi investovať 0,90 centov..." bolo by to ešte o level zrozumiteľnejšie
Aha .. tak teraz som pochopil, preco volodaj to pochopil, ale ja nie. Pretoze KUA-FUCKT uz sa naucte doprdele pisat poriadne ypsilon ! Skúpy (lakomý) nie je skúpi (skúpiť) !!! .. To su 2 tak odlisne slova, ze ti kompletne meni vyznam vety. Toto ma teraz vytocilo... a mna tu budete sikanovat
astro .. tu mas exemplarny priklad, preco ma vyznam sa poriadne ucit ypsilon
Ito: dávaš dobre dneska No ale skúsme takú perličku: čo ak by sa AdMich "preklepol" v čísle a namiesto jednotného by to aplikoval na množné? Potom by mal správne "skúpi" - sú skúpi
Ito mozno je cas si dat od fora pauzu ked po tebe citam. Skus ist na bajk alebo tak. Niekedy mam pocit ze nerobis nic ine, ako vypisujes somariny na fore..
Ito: dávaš dobre dneska No ale skúsme takú perličku: čo ak by sa AdMich "preklepol" v čísle a namiesto jednotného by to aplikoval na množné? Potom by mal správne "skúpi" - sú skúpi
Mas samozrejme pravdu v tom, aj AdMich, ze to bolo napisane spravne, co sa tyka skladby, len zial, zmiatol ma ten ypsilon. Mlada generacia vyrastena na mobiloch a fejsbukoch s tym ma problem, to ja viem Takze ste ma dostali, mozte si dat zarez. Aj astro si da zarez a vsetci sme spokojni
Ale skus teraz pouvazovat nad tym , co si napisal, v kontexte tejto vety:
"kúpiš si drahý telefón a si skúpi kúpiť "
Vidis tam niekde mnozne cislo ? Ak sa pokusas ma presvedcit, ze mnozne cislo bude matuce rovnako, tak si vetu prepis:
"kúpia si drahý telefón a sú skúpi kúpiť "
Vidis tu niekde moznost zleho chapania skrze mnozne cislo ? Ja nie .. je to proste dany tym, ze ak neovladas poriadne gramatiku a ypsilon, tak sa ti to moze zdat, ze je to to iste, ale nie je, ani zdaleka. Ale je marne sa snazit ludi presvedcit, ze ypsilon a gramatika ma zmysel ..
Ito: samozrejme máš pravdu, súhlas. Ono je to ale skôr tým, že drvivú väčšinu textu čítame jaksi "automaticky", kde si mozog dokladá písmenká bez toho, aby si ich reálne prečítal... tak čítame výrazne rýchlejšie, ale zas to má aj takéto "nedostatky". A neboj, mne sa to stáva tiež - niekedy si musím jednu vetu alebo odsek prečítať 3x a pomaly, aby som vôbec pochopil, čo autor píše, lebo inak mi tam stále niečo vadí
Ito mozno je cas si dat od fora pauzu ked po tebe citam. Skus ist na bajk alebo tak. Niekedy mam pocit ze nerobis nic ine, ako vypisujes somariny na fore..
Mas samozrejme pravdu, ze vypisujem somariny, ale nehnevaj sa, ak mi niekto napise, ze nechapem pisanemu textu a je to z dovodu zlej gramatiky /stane sa samozrejme aj mne/ a ja sa branim, tak to su podla teba somariny ? No dobre, tak mame tu moderatora Jezus, ktory to moze cele premazat. Co ostatne by aj imho mal. A potom budeme vsetci spokojni Apropo, myslim si, ze na bajku som tento rok sedel 10x tolko co ty .. nabuduce skus iny argument .. to len tak .. aby sme nepisali somariny
Ito: samozrejme máš pravdu, súhlas. Ono je to ale skôr tým, že drvivú väčšinu textu čítame jaksi "automaticky", kde si mozog dokladá písmenká bez toho, aby si ich reálne prečítal... tak čítame výrazne rýchlejšie, ale zas to má aj takéto "nedostatky". A neboj, mne sa to stáva tiež - niekedy si musím jednu vetu alebo odsek prečítať 3x a pomaly, aby som vôbec pochopil, čo autor píše, lebo inak mi tam stále niečo vadí
Tak,tak to je presne to, co som sa snazil napisat .. lenze dnes mi ta automatika nefunguje uplne dobre, takze som rozputal gramaticke hejtovanie ( musim sa trosku zavdacit astro) .. Jezus ospravednujem sa za tento spam , premaz to
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je ako keby si kúpiš Bentley a chodíš s tým k Ďurovi do garáže na jamu....
Ja fakt neviem, či to niekto dokáže až takto nepochopiť - ešte raz, zhlboka sa nadýchni, sústreď sa a čítaj - keď ti nie je ľúto vyhodiť za telefón 700 a viac euro a je ti ľúto dať za aplikáciu 99 centov, radšej tam nainštaluješ nelegálny soft a stiahneš kreknutú aplikáciu, tak to niečo o danom človeku napovie...čo? Tí čo pochopili môj príspevok, si to budú vedieť aj domyslieť...
Taký istý názor mám na túto výstrahu o zablokovaní telefónu - mám dva roky záruku predsa. Drahý telefón nekúpim od cigáňa na benzínke (ja teda ani lacný), nebudem riskovať opravu u niekoho, kto na to nemá licenciu, nedá mi záruku a podobne.
Ale na Slovensku je toto typické...stretávam sa s tým, že chalan z výrobnej linky, pindá na systém, nízky plat a neviem čo, ale iPhone mal predobjednaný mesiace dopredu, lebo je to dôležité mať.
EDIT prepáč lto, už vidím, že si sa opravil
edit: njn, proste mam dnes zly inicializacny faktor, takze sa neviem dobre trafit do spravnej zakladnej mnoziny
Aha .. tak teraz som pochopil, preco volodaj to pochopil, ale ja nie. Pretoze KUA-FUCKT uz sa naucte doprdele pisat poriadne ypsilon ! Skúpy (lakomý) nie je skúpi (skúpiť) !!! .. To su 2 tak odlisne slova, ze ti kompletne meni vyznam vety. Toto ma teraz vytocilo... a mna tu budete sikanovat
astro .. tu mas exemplarny priklad, preco ma vyznam sa poriadne ucit ypsilon
/prispevok je samozrejme mysleny v dobrom
Mas samozrejme pravdu v tom, aj AdMich, ze to bolo napisane spravne, co sa tyka skladby, len zial, zmiatol ma ten ypsilon. Mlada generacia vyrastena na mobiloch a fejsbukoch s tym ma problem, to ja viem
Ale skus teraz pouvazovat nad tym , co si napisal, v kontexte tejto vety:
"kúpiš si drahý telefón a si skúpi kúpiť "
Vidis tam niekde mnozne cislo ?
"kúpia si drahý telefón a sú skúpi kúpiť "
Vidis tu niekde moznost zleho chapania skrze mnozne cislo ? Ja nie .. je to proste dany tym, ze ak neovladas poriadne gramatiku a ypsilon, tak sa ti to moze zdat, ze je to to iste, ale nie je, ani zdaleka. Ale je marne sa snazit ludi presvedcit, ze ypsilon a gramatika ma zmysel ..
Mas samozrejme pravdu, ze vypisujem somariny, ale nehnevaj sa, ak mi niekto napise, ze nechapem pisanemu textu a je to z dovodu zlej gramatiky /stane sa samozrejme aj mne/ a ja sa branim, tak to su podla teba somariny ? No dobre, tak mame tu moderatora Jezus, ktory to moze cele premazat. Co ostatne by aj imho mal. A potom budeme vsetci spokojni
Tak,tak to je presne to, co som sa snazil napisat .. lenze dnes mi ta automatika nefunguje uplne dobre, takze som rozputal gramaticke hejtovanie
Cítiš takú potrebu?