Ak mas ozaj stock(cisty) android tak by to normalne fakt nemal robit. Poobzeraj sa ci vyrobca podporuje nahratie vlastneho systemu bez straty zaruky, ak ano tak to skusit preinstalovat na "ozaj cisty" system. Ak nie, imo moc moznosti nieje, ale mozno niekto vie lepsie (co som kukol tak googel nepozna android ficuru co automaticky meni jazyk na zaklade mobilnej siete). Moze to byt aj hw chyba, napr poskodeny storage, ktoreho citanie dava nahodne hodnoty prave v oblasti kde su ulozene udaje prelokalne nastavenia.
dík za rady,po sviatkoch skočím do predajne zistiť,aké sú možnosti-inak najradšej by som bol,keby sa dali vymazať z toho zoznamu všetky jazyky,je tam celý svet vrátane číny,arabštiny a asi aj eskimáčtina,na keru onú tam ich je tolko,ja by som si vystačil z jedným,tým našim
tieto značky tam dávajú väčšinou "čistý" android v globálnej verzii, bez vlastnej nadstavby a bez lokalizácie, možno to bude aj tým, ale fakt neviem prečo samovoľne mení jazyk....môj bývalý Doogee mal takýto android, ale jazyk si svojvoľne neprehadzoval,ani ked bol prihlásený v zahraničnej sieti...čisto teoreticky náhodou v maďarsku ti to hodí maďarčinu? a čo potom...? ja by som nešpekuloval , ja by som to reklamoval...
no ja sa skorej obávam,že tam nahodí čínštinu,to by som už asi nevedel vrátiť na Slov.jazyk-inak teraz naposledy sa to stalo tak,že večer som telefon nevypol,ale prepol na letový režim,teda sim karty odpojené,menu bolo Slov.jazyk,ráno prídem,zapnem a bol tam angl.jazyk , už fakt nechápem ako sa to môže samé v noci prehodiť,bol som predtým poobede v lese,skúšal som zapnúť dáta,roaming,wifi-žiadny problém a v noci,keď "dpočíval" toto ...
je tam Android 9.0 verzia jadra 4.9.117
ked som mal motorolu g5 , tak mobil sam od seba odpajal msd kartu . resetoval som a nepomohlo , dal som reklamovat a vo vyjadreni bolo napisane , ze museli nanovo napalit android , nakolko mal systemovu chybu , odvtedy fungoval mobil bez problemov . riesil by som to hardresetom a ked nepomoze , tak reklamacia .
ešte som "objavil" v nastaveniach,že bolo povolené prepínanie jazyku klávesnice hlasom,tak som aj to zakázal,zatial to vyzerá,že je to o.k. v tej diskusii spomína,že nakoniec to vyriešil výmenou SIM karty,je to asi jedna z možností svojvolnej zmeny jazyka telefónu ? tak či tak,kartu od orange si pôjdem vymeniť,mám ju už viac rokov,všimol som si,že ani neberie sieť 4G , karrtu od 4-ky mám relatívne čerstvú,tá mi pekne nabehne na 4G hneď,ako je dobrý signál
Nazdar, nemáte nejaký tip čo robiť keď mám vodu pod sklíčkami foťákov na mobile (predná aj zadná strana), alebo či je nejaká šanca, že mi to zreklamujú? Mobil mi nikde do vody ani ničoho podobného nepadol, ale na poslednej túre som ho mal vo vrecku a asi trochu navlhol.
Ak si dobre pamatam,tak v mobiloch je nejaka nalepka,alebo daco take,co pri kontakte s vodou zmeni farbu.Teda ked ho otvoria a uvidia to,tak reklamacia bude na 99% zamietnuta.
Čiže najlepšie skúsiť reklamáciu. Akurát som počul, že výrobcovia celkom odmietajú uplatňovať záruku pri poškodení vodou... no uvidíme
ano, a vyrobcovia/predajcovia tiez neradi reklamuju televizory ktore padli zakaznikom na zem, pripadne displaye mobilov na ktore si ludia sadli a tak podobne. Je taky drobny rozdiel medzi vyrobnou vadou a poskodenim zariadenia........ panenka skakava....
edit: ale aby som skusil byt aj napomocny. Rozober ho a technicky vzato, ako ti poradili vyssie, dat do ryze moze pomoct, ale treba to dat aj na teple, suche miesto (napr. radiator teraz) a pravidelne vetrat, aby do miestnosti vchadzal cerstvy suchy vzduch z vonka (on nie je suchy, ale je chladny a ked sa zohreje na izbovu teplotu tak bude obsahovat menej vlhkosti ako zvladne pri izbovej teplote, cize dokaze natiahnut novu vlhkost). Pripadne, idealne ak by si mal silica-gel, take tie gulicky v sackoch malych co sa pridavaju k obleceniu napr., tak zobrat ten, vysusit ho v rure (bacha aby si nepodpalil ten papier, nejakych <150°C by ale nemal byt problem) a opat, supnut do uzavretej nadoby s mobilom, na teple miesto (vyber baterku ak sa da a vsetko co sa da rozobrat/otvorit rozobrat a otvorit na mobile)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je tam Android 9.0 verzia jadra 4.9.117
nieco som nasiel tu,s cubotom https://android.stackexchange.com/questions/170973/how-to-fix-phones-language-resetting-to-sim-language-after-reboot/203487#203487 .. plus,nastavenie language treba na dvich miestach,aj klavesnicu. ale viac som nepatral.
https://www.pcexpres.sk/blog/zachrani-ryza-namoceny-mobil-fakt-alebo-fikcia
ano, a vyrobcovia/predajcovia tiez neradi reklamuju televizory ktore padli zakaznikom na zem, pripadne displaye mobilov na ktore si ludia sadli a tak podobne. Je taky drobny rozdiel medzi vyrobnou vadou a poskodenim zariadenia........ panenka skakava....
edit: ale aby som skusil byt aj napomocny. Rozober ho a technicky vzato, ako ti poradili vyssie, dat do ryze moze pomoct, ale treba to dat aj na teple, suche miesto (napr. radiator teraz) a pravidelne vetrat, aby do miestnosti vchadzal cerstvy suchy vzduch z vonka (on nie je suchy, ale je chladny a ked sa zohreje na izbovu teplotu tak bude obsahovat menej vlhkosti ako zvladne pri izbovej teplote, cize dokaze natiahnut novu vlhkost). Pripadne, idealne ak by si mal silica-gel, take tie gulicky v sackoch malych co sa pridavaju k obleceniu napr., tak zobrat ten, vysusit ho v rure (bacha aby si nepodpalil ten papier, nejakych <150°C by ale nemal byt problem) a opat, supnut do uzavretej nadoby s mobilom, na teple miesto (vyber baterku ak sa da a vsetko co sa da rozobrat/otvorit rozobrat a otvorit na mobile)