Takze akoze som autor tohto clanku bolo by asi dobre keby som zacal ako prvy.
Takze:
-ked jazdite solo XC jazdite s hudbou prida to adrealinu do krvi ako priklad zjazd Skaliska,Pajstun s hudbou TAKE AROUND OD LIMB BIZKIT ALEBO H-BLOCK I GOT POWER,JE LEPSIE AKO SEX S DVOMA KOCKAMI A TO MI VERTE
-nedoporucujem komponenty ako naboje AUthor neviem ako predny ale zadny mi vydrzal je pol roka a pritom bol 2 krat drahsi ako superne DEORE ktore mi vydrzalo 2 roky
-kazeta Suntour rozdrbe retaz a sama sa aj rozdrbe
-brzdove spaliky FIBRAX su shity a to lepsie su KOOL STOP
-pozivatie lepsie komponenty Shimano pred ostatnymi nestane sa Vam to co sa mi stalo zo spominanimy komponentani SHIMANO TO JE ISTOTA
Ale HUDBU som na biku ešte vživote neskúšal ani nebudem
A citujem a dávam za pravdu (sori už neviem meno) jednému chlápekovi
"chlapci ras sa ZABIJETE!"
a radi na bike? kvalitnejsie veci sa oplatia. davam za pravdu weeman-ovi. prave menim plaste. tie stare nejak nedrzia.
nieco tu zapacha samochvalou.nema kazdy 15 rokov aby ho bavili robit somariny.
Koľko dáš tak priemerne na jedno popoludnie km, a či sa aj trochu spotíš keď si na biku?
teda pod bunny-hopom dufam rozumies zdvihnutie predneho a potom skok na zadnom je tak ?
podla mna ked nieco potrebujes preskocit, tak ti na to staci normalny skok, kde zdvihas obe naraz...teda aspon mne...
inak dobre to povedal leguan, kolko das kilakov denne ? a za aky cas....
to ze niekto vyhodi tazke prachy na nieco co nevyuziva je jeho problem....
ja osobne som raad, ked vidim cim dalej tym viac bikerov...a ich pohnutky ma netankuju...
uvedom si, ze vela ludi v BA zaraba tazke prachy, tot mozu si dovolit drahya dobry bike maju zas vsak malo casu, tot malo casu na cibrenie techniky...takze asi tak to vidim ja
dost casto sa tu vsetci stretavame s tym ako jedna skupina - pripadne jednotlivci - odsudzuju druhu skupinu alebo jednotlivcov preto ze maju lacne/drahe bicykle alebo skacu menej/viac ako 30 centimetrov. mozno by to aj na nasich lesnych chodnikoch/NS lavkach/šotolinovych cestach atd.. vyzeralo inak keby sme namiesto rozdelovania sa na XC/ENDURO/FR/DH/Dirt a ja neviem co este, skor mali pocit ze to co mame spolocne je ze mame radost z toho co robime....
problem bude asi ale v tom ze niektori ludia, ktori maju mozno o nieco slabsie sebavedomie alebo nejaky mindrak sa schovavaju za nejake "nalepky".. inak preco si myslite ze je tolko roznych druhov stylov? asi preto ze postupne kazdy prichazda na to ze sa nevie presne zmestit do tych hranic ze niekto co robi XC si rad aj nieco skoci a niekto kto streetuje mozno by si rad vysiel na dlhsi vylet po lese... ale sa to hanbi priznat pred ostatnymi "spolukolegami zo skupiny"... takze trochu viac tolerancie by nezaskodilo...
(neberte to ako poucovanie aj ja som netolerantny -- napriklad ked idem na bajku tak mi zavadzaju pesi a motorkari a ked idem pesi tak mi zavadzaju vsetci... hehe..ale snazim sa proti tomu bojovat)
Konecne to tu niekto napisal za mna ...
To zaradovanie XC/FR/DH/ ... ma tiez trosku vytaca. Sak bikovanie je krasa v akejkolvek podobe. Ja jazdim hlavne XC po stredne tazkom terene, obcas ma bavi aj trosku si skocit. Na druhej strane mam rad aj dlhe cykloturisticke vylety typu Poprad-Bratislava, alebo Split-Bratislava. No a nevidim nic zle ani na tom vytiahnut Favorit po fotrovi
A potom - poriadny sportovy vykon sa da podat kdekolvek. Hlavne je prekonat sam seba a to sa da v kazdom terene a na kazdom biku. Ci uz ti ide o to skocit vyssie, zvladnut dany trik, vyslapat alpske sedlo, dorazit do ciela ... Vzdy je podstatna radost z toho, ze sa ti to podarilo. A rovinarov netreba podcenovat, kto isiel niekedy 50-100 km v hustom protivetre, vie o com hovorim.
Vsekych pekne pozdravujem ...
pripajam sa k vasemu nazoru.
Fakt si spravil trasu Split - Bratislava? To ma dost zaujíma. Mohol by si mi napísat o tom viac informácii? /kadiaľ si išiel, koľko km, ako dlho ti to trvalo, atď.../ Vopred vďaka.
Druhy den sme presli na chorv. stranu lokalnym priechodom, par km juznejsie od dialnicneho priechodu Letenye (neviem si spomenut ako sa to vola), tu uz sme sa skor vyhybali frekventovanym mietsm a teren bol hodne narocnejsi. Trasa: smer Koprivnica - Sisak (centra sme vsak obilsi), po lokalnych cestach, noc cca 20 km pred Sisakom (vonku, nenasli sme camp a uz sme fuckt nevladali). Najazdene 158km.
Treti den sme dorazili do BIHACu v Bosne, sem-tam sme volili dost zlu cestu a smelo sa tu uzivi aj poriadny MTB. Okrem toho sme chitili prehanku, fukalo a tak ... najazdili sme 123 km, ale toto bol fakt na skapanie usek, sem-tam sme moc nevedeli kde vlastne sme. Prespali sme v normalnom penzione na vjazde do mesta (dost drahom) ale po dni predtym sme sa chceli poriadne okupat a vyspat.
Den 4 - smer Knin, najazdene asi 120. Zaberak, dost clenity teren, ale fakt nadherne okolie.
Posledny den sme to mali do Splitu len asi 85-90 km, ale aj tak to bolo dost narocne. Strasne pieklo, coho dosledkom sme stali v kazdej krcme/putike/pumpe co sme po ceste nasli a obcas aj len tak. Nas ubytovanie bolo az asi 10 km za splitom smerom na makarsku (to bolo rezervovane uz z domu) a dorazili sme tam hodne v noci.
Celkovo cca 725 km
Zopar rad na cestu:
1. Nechodte v lete, jedine na jar alebo september/oktober, hlavne mimo sezony. Jednak nie je tak teplo a nestretnete tolko aut.
2. Co v prve dva dni naslapes, neskor ako by si nasiel.
3. Dusi nie je nikdy dost.
Inak planujeme to dat znovu, alebo nieco podobne.
Rozhodne to stoji za to...