Aktualne sa zamyslam nad vymenou matracu/ov doma. Ake mate skusenosti, vseobecne rady, ci sa da nieco otestovat, pripadne kde, co stoji za pozretie.
Aktualne mam vo vyhlade napr tento z ikea
https://www.ikea.com/sk/sk/p/hyllestad-matrac-s-kapsulovymi-pruzinami-stredne-tvrdy-biela-90425792/
Doteraz sme mali penovy cca 12cm tusim.
Vobec neviem ci tvrdy, makky, pena, pruziny atd.
Pokial som to spravne pochopil tak sice vratis ale prachy ti nevratia, len ti daju ich kartu a na nej kredit v tej cene. Cize musis minut len v ikea.
Neviem inac co sa tu zavzdusnujes maciciak, ked ta to nezaujima tak sem nepis.
juju_pepe neviem, tiez som si to myslel ale vraj to uz nie su take struny ako kedysi. Tie nove su nejake kapsulove atd, neviem, zhanam skusenosti. Nerad kupujem drahe veci bez recenzii a skusenosti.
Povedal mi, že penové matrace sa "doziju" tak 12-13 rokov priemerne, ale nepochopil som, či by mi ho aj potom vymenili bezplatne alebo nie. Môj ma 5 rokov a z toho som ho reálne využil možno dokopy rok a pol v dňoch.
Tazko vyberat, 5 minut v obchode je tak an pozretie paci sa mi nepaci sa mi co je dost irelevantne na matraci 😁
A tak si myslim, ze skor vhodne bude toto:
Temu mozme uzavriet.
No zalezi na preferovanej polohe tela v spanku ako aj hmotnosti tela fakt by som zasiel do predajne a nepytal sa na fore.
Nemam dobre skusenosti s predavacmi. Vacsinou su to len ludia zamestnani a prd o tom vedia. Hlavne v elektre to tak funguje. Tie blbosti co dokazu vypotit predavaci su fakt smiesne, hlavne ked tomu rozumies viac ako oni. A samozrejme kazdy predavac chce predat. Tu na fore skor napise niekto kto toto uz riesil aj inak ako kupim a uvidim. Ked bude zly zahodim a kupim dalsi.
Paradoxne taká tá teleshopingová značka vydržala k úplnej spokojnosti cca 9-10 rokov
Potom ďalšia pružina z miestnej fabriky - 6 mesiacov a reklamácia, uznaná a dali pevnejšiu. Váži v rozmere 180x200 asi 60 kg a nedá sa na nej späť, lebo je to 28cm vysoká tvrdá doska.
Takze teraz riešime to isté a uvažujeme o nejakej drahšej Jysk (gold 110) alebo znova ten teleshoping.
(ani za boha si nespomeniem na meno firmy)
Mato myslis Delimano? Tiez sme uz nad tym rozmyslali. V tej ikei som tam poskakal asi na vsetkom ale tazko sudit. Nejak tazki nie sme tak nosnost asi riesit nemusim.
A teraz je to znova jeden s favoritov, keďže tak dlho fungovala ako mala a to som jej pri kúpe dával max 3 mesiace - predsa len teleshopping