na akej najdlhsej trase ste zatial boli respektive ako najdlhsie ste bajkovali?
Ja zatial najviac 12 h v tatrach ale cez leto sa chystam na viacdnovku a to
na trasu okolo Polany
ja som dal v nedelu presov z KE cez kysak a spet 100km s kamosom. velmi pekna trasa malo aut, skoda toho pocasia lebo mrholilo celu cestu a musel som typka cakat za kazdym stupanim
To si nevedel najst v Presove krcmu? Pozrel som si archiv. Ke - Kysak - Lemesany - Po a nazad 75.3 km. Kade si isiel? Ja som si dal poslednu stovku ( 101,4) pred rokom Lipovnik - Uhorna - Gelnica - Jaklovce - Ke ale poznam aj lepsie rozkose.
ja som dal v nedelu presov z KE cez kysak a spet 100km s kamosom. velmi pekna trasa malo aut, skoda toho pocasia lebo mrholilo celu cestu a musel som typka cakat za kazdym stupanim
To si nevedel najst v Presove krcmu? Pozrel som si archiv. Ke - Kysak - Lemesany - Po a nazad 75.3 km. Kade si isiel? Ja som si dal poslednu stovku ( 101,4) pred rokom Lipovnik - Uhorna - Gelnica - Jaklovce - Ke ale poznam aj lepsie rozkose.
no prave ze ja som nesiel cez lemesany ale cez dajake ruske peklany ci co a vysiel som na ceste z margecian do presova(a v priekope auto na streche ) a naspet sme isli normalne popri dialnici a pred budimirom do druzstevnej(to ho mimochodom dorazilo-bol prvykrat na biku tuto sezonu)
no prave ze ja som nesiel cez lemesany ale cez dajake ruske peklany ci co a vysiel som na ceste z margecian do presova(a v priekope auto na streche ) a naspet sme isli normalne popri dialnici a pred budimirom do druzstevnej(to ho mimochodom dorazilo-bol prvykrat na biku tuto sezonu)
Doporucujem skusit podla mapky (nie je to pre ziletky). Je to ale trocha nad 60 km tak lepsie do Presova vlakom a navrat bikom. Pekne konciny a paradny zjazdik dole Sopotnicou.
a v lepsom rozliseni to asi nemas co? lebo z tej malej mapky ani neviem poriadne co je cesta a co les
Prakticky celu trasu najdes na mape 115 Sarisska vrchovina Branisko. Mapu opustis v Druzstevnej a dalej sa opytas
Presov opustis vypadovkou na Tatry a za Presovom odbocis na Margecany. Po asi 1.5 km je odbocka na Kvasnu vodu. Tam sa pripojis na zelenu turisticku znacku. (Sem sa mozes dostat aj z presovskej Kalvarie po zelenej ale raz sme to skusili a vzdali v bahne rozoranom kopytami krav.) Kusok za Kvasnou vodou konci asfaltka - ak si dobre vzpominam je tam smycka na otacanie autobusov(?) a nenapadne pokracovanie zelenej do hustiny. Kusok 500 m(?) technickeho useku v bahne a brode a vyjdes na polnu cestu s dost vela kaluzami ale krasne udolie (pekny rybnik !!) az do Radatic. Pokracujes na Lubovec (mozes pouzit skratku po cervenej) Suchu dolinu a Sedlice. Pokracujes na Miklusovce ale pred nimi odbocis dolava pozdlz Sopotnice a ta ta peknym udolim s postupne "slabnucou" asfaltkou dovedie k Hornadu. Dalej uz len dole vodou alebo ak velmi chces tak mozes hore k Janosikovej Baste a Vysoky vrch ...
u mna je max zatial 128-132 (fakt neviem presne cislo, ale v tomto rozmedzi urcite).
posledne leto 08 v taliansku ked sme s aisli previezt na Lago di garda... cela cesta asfalt, no isli sme na horakoch.
kopcov bolo pozohnane.
Čisto po asfalte mám max. 151 km s prevýšením dákych 1500 m a priemernou rýchlosťou 27 km/h. A keď niečo aj s terénom tak 126 km na nesúťažnom maratóne okolo Martinských holí. Tam to bolo zhruba 50:50 terén a asfalt.
Preto sa mi to zdá divné lebo v cyklotrasách sa udáva aj prevýšenie aj nastúpané metre a neni to to isté číslo. Prevýšenie sa nemení a nastúpane metre rastú podľa toho, koľko metrov nastúpam. Napr. Idem na Vtáčnik zo Zemianskych Kostolian. Prevýšenie je stále 1115m (je to najväčšie možné prevýšenie, ktoré sa nemení). Ak budem pokračovať na Buchlov, prevýšenie ostáva a nastúpaných metrov je 1348. Ešte stále si myslíte, že je to isté?
Logicky:
Nastúpane metre: metre, ktoré som nastúpal (aj na *Títeši môžem nastúpať 2500m)
Prevýšenie: matematicky: rozdiel najmenšej nv a naväčšej.
*Hrádza v Seredi
ED: z tejto teórii vyplýva, že si použil prevýšenie namiesto nastúpane km.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no prave ze ja som nesiel cez lemesany ale cez dajake ruske peklany ci co a vysiel som na ceste z margecian do presova(a v priekope auto na streche
Doporucujem skusit podla mapky (nie je to pre ziletky). Je to ale trocha nad 60 km tak lepsie do Presova vlakom a navrat bikom. Pekne konciny a paradny zjazdik dole Sopotnicou.
Prakticky celu trasu najdes na mape 115 Sarisska vrchovina Branisko. Mapu opustis v Druzstevnej a dalej sa opytas
Presov opustis vypadovkou na Tatry a za Presovom odbocis na Margecany. Po asi 1.5 km je odbocka na Kvasnu vodu. Tam sa pripojis na zelenu turisticku znacku. (Sem sa mozes dostat aj z presovskej Kalvarie po zelenej ale raz sme to skusili a vzdali v bahne rozoranom kopytami krav.) Kusok za Kvasnou vodou konci asfaltka - ak si dobre vzpominam je tam smycka na otacanie autobusov(?) a nenapadne pokracovanie zelenej do hustiny. Kusok 500 m(?) technickeho useku v bahne a brode a vyjdes na polnu cestu s dost vela kaluzami ale krasne udolie (pekny rybnik !!) az do Radatic. Pokracujes na Lubovec (mozes pouzit skratku po cervenej) Suchu dolinu a Sedlice. Pokracujes na Miklusovce ale pred nimi odbocis dolava pozdlz Sopotnice a ta ta peknym udolim s postupne "slabnucou" asfaltkou dovedie k Hornadu. Dalej uz len dole vodou alebo ak velmi chces tak mozes hore k Janosikovej Baste a Vysoky vrch ...
posledne leto 08 v taliansku ked sme s aisli previezt na Lago di garda... cela cesta asfalt, no isli sme na horakoch.
kopcov bolo pozohnane.
EDIT
Logicky:
Nastúpane metre: metre, ktoré som nastúpal (aj na *Títeši môžem nastúpať 2500m)
Prevýšenie: matematicky: rozdiel najmenšej nv a naväčšej.
*Hrádza v Seredi
ED: z tejto teórii vyplýva, že si použil prevýšenie namiesto nastúpane km.
ED: vyplýva
hanba mi...
Z Kráľovského Chlmca na Gerlach. A je to ešte aj o niečo viac.