chcem sa spytat, ma niekto z vas skusenosti s nejakou vaznou nehodou v lese? resp. ak sa bicyklujem sam a nedajboze si zlamem hnaty ako vysvetlit zachranke kde som ked to sam neviem alebo je cesta pre sanitku nepristupna?
Nj kvoli tomuto nerad chodim do lesa bikovat sam ale ked vacsinou sa inak neda a okukane polne cesty uz omrzeli.
Inak nejdem nijak nabaleny, vacsinou len mobil (ked opomeniem prilbu a sem tam chranice na kolena). Ako tu uz bolo spomenute tak ked su problemi tak do telefonu nadiktujem GPS suradnice a je to vybavene, naposledy som tak navigoval kamosa a nasiel ma uplne v pohode. Dnes uz mobili s GPS niesu nic drahe a je ich plno takze sa mozno aj oplati investovat ak chodite na taketo vyjazdy, alebo mat potom externe GPS.
Tak priatelia, z tejto plodnej strany som sa dozvedel, že vždy mám na výjazd zobrať niekoho druhého a hajzlák alebo hygienické vreckovky.
Keď sa mi stane mimo civilizácie úraz a bude to na čistinke kde nie sú lopúchy, tak ten druhý mi aspoň utrie riť vreckovkami keď sa poserem a budem mať zlámané ruky.
Keď sa mi stane mimo civilizácie úraz a bude to na čistinke kde nie sú lopúchy, tak ten druhý mi aspoň utrie riť vreckovkami keď sa poserem a budem mať zlámané ruky.
Ked sa nic nedeje, tak sa dobre sranduje...
V praxy je z tohto hladiska najlepsia 3 clenna skupinka. Ak sa nieco stane, jeden ostane pri zranenom a ten dalsi ide pre pomoc/resp. pomaha s jej navigovanim.
oki, uz mam svoj "zaklad" do batohu :
je v nepremokavom vodotesnom sacku
obsahuje :
zapalky
2gumicky
pistalku
nejaky drotik
kusok (asi 50cm) takeho pruznejsieho spagatu (nieco ako hruba snurka na okuliare)
male cervene svtielko (povodne klucenka)
OBVEZ
spagat je na zastavenie krvacania, a drotik, ani neviem, ale hodi sa
este samozrejme budem mat vzdy pri sebe noz a vreckovky...
a hned bude podsedlovy "batoh" plny
EDIT : vazi to pod 65g aje to velke zhruba ako mobil (porovnavane s Siemens S65) ma to na sirku o 2cm viac na vysku je to o 0.5cm (koli gulatej pistalke (tvaru futbalovej lopty )) a na dlzku je to o 1-1.5cm (zalezi akou silou to spucis) takze rozmeri su v pohode, ak chcete tak cez vyken pridam "navod" na zostrojenie, pripadne nejake foto
V praxy je z tohto hladiska najlepsia 3 clenna skupinka. Ak sa nieco stane, jeden ostane pri zranenom a ten dalsi ide pre pomoc/resp. pomaha s jej navigovanim.
Preto keď idem do neznáma tak mapa a podobné srandy sú zbalené poctivo v batohu aj s vetrovkami a podobnými zdanlivo nepotrebnými vecami.
Keď ma žienka vyženie samého tak idem tam kam jej poviem.
A GPS s mobilom čo vozím stále nie je postačujúce, stalo sa mi že som bol bez signálu na oboch.
Doklady..to je isté,ale netreba brať celu peňaženku..stačí občiansky a kartičku poistenca..keď vás nájdu, aby vás neokradli a bezplatne ošetrili a ked nájdu po vééľmi dlhej dobe,aby bola ľahšia identifikácia
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak nejdem nijak nabaleny, vacsinou len mobil (ked opomeniem prilbu a sem tam chranice na kolena). Ako tu uz bolo spomenute tak ked su problemi tak do telefonu nadiktujem GPS suradnice a je to vybavene, naposledy som tak navigoval kamosa a nasiel ma uplne v pohode. Dnes uz mobili s GPS niesu nic drahe a je ich plno takze sa mozno aj oplati investovat ak chodite na taketo vyjazdy, alebo mat potom externe GPS.
Pred týždňom som si v lese ustlal, asi mi pritom vypadol niekde mobil...
kvôli tomuto my plašáci vozíme batôžtek, kde ho máme pekne uložený, aby nevypadol, že
je v nepremokavom vodotesnom sacku
obsahuje :
zapalky
2gumicky
pistalku
nejaky drotik
kusok (asi 50cm) takeho pruznejsieho spagatu (nieco ako hruba snurka na okuliare)
male cervene svtielko (povodne klucenka)
OBVEZ
spagat je na zastavenie krvacania, a drotik, ani neviem, ale hodi sa
este samozrejme budem mat vzdy pri sebe noz a vreckovky...
a hned bude podsedlovy "batoh" plny
EDIT : vazi to pod 65g
lebo ak nie, tak nemam ani potuchi co to je
lebo ak nie, tak nemam ani potuchi co to je
ano ten...len to nie je alobal ale tvari sa to ako alobal ale na omak je to skor ako igelit a fasa to hreje
alebo rovno ist aj so sanitkou
Preto keď idem do neznáma tak mapa a podobné srandy sú zbalené poctivo v batohu aj s vetrovkami a podobnými zdanlivo nepotrebnými vecami.
Keď ma žienka vyženie samého tak idem tam kam jej poviem.
A GPS s mobilom čo vozím stále nie je postačujúce, stalo sa mi že som bol bez signálu na oboch.
ja by som doporučoval zobrať aj sekeru. Prečo?
no aby som toho chudáčiska bikerského mohol doraziť aby sa kučinka netrápi
Ako? Sam seba?