Čaute, mám taký menší problém. Doteraz mi wifina na mojom notebooku išla bez väčších komplikácii. Wifi+modem máme presne v izbe nadomnou v rodinnom dome. Kvalita signálu bola vždy výborná. Ale po zmene wifiny a modemu mi signál dosť často kolíše z dobrého na priemerný.
Kdesi som sa dočítal, že vyriešiť sa to možno dá zmenou kanála wifi signálu.
Poradíte mi niekto ako toto spraviť ? Resp. aké by mohli byť ďalšie príčíiny?
hovori sa tomu ducharina, v realnom svete plnom prekazok a ploch vhodnych k odrazu signalu sa to stava
pomoct moze zmena polohy zdroja signalu, prijimaca signalu, odraznych ploch. kedze stenami, nabytkom a svojim miestom neponhnes resp. nechces hybat, pomoct moze zmena polohy zdroja signalu, alebo zmena vyzarovacej charakteristiky anteny (skusit inu antenku)
Pokúsim buď trochu zmeniť polohu routera, alebo skúsim kúpiť nejakú výkonnejšiu anténku. Resp. môžem skúsiť prehodiť antenku zo starej wifiny na túto novú?....nezmení sa nič?...okrem možno kvality signálu?
Proste prestal nám ísť internet, tak sme museli vymeniť modem, lebo ten sa odfajčil. A kúpili sme vlastne wifi-modem alebo ako sa to nazýva, proste búdku 2v1. A tam stará wifi je zbytočná
čo tak kúpiť WIFI anténu s vyšším ziskom? alebo ak máš ten starý router, tak ho prepoj LAN káblom a používaj ho ako Access Point, a na tom novom vypni wifi.
vyskúšaj odtieniť vysielač aby si neposielal signál kde ho nikto nechytá...tuším sa to dá spraviť aj obyčajným alobalom, ak niekto vie bližšie, nech napíše
bezne antenky na routroch maju aj veritkalny aj horizntoalny uhol v ktorych vysielaju. Ak mas natocenu antenu nejako zlvastne tak to moze byt aj tym.
Este otazka podla coho sudis ze signal je nestabilny? TO ze klesaju a stupaju palicky alebo sa meni vyrazne prenosova rychlost, latency, stracaju sa packety?
Osobne my % signalu pri mojom PC takysho skacu hore dole v rozmedzi 10% ale stabilitu ani rychlost pripojenia mi to nemeni.
zaklad je vyhodit vsetko co ma na sebe napis vigor... potom si pozriet vyzarovaciu charakteristiku konkretnej anteny a natocit ju potrebnym smerom (napriklad nie tak ze antena smeruje k notebooku na ktorom chcem mat signal). ked chces mat dobry signal na viacerych poschodiach idealne je mat na kazdom APcko, ale da sa to zachranit aj dvojantenovym APckom kde jedna antena bude vertikalne a jedna horizontalne (za predpokladu ze su 360 stupnove).. 8dBi by mohlo stacit. ak vsak mate stary dom kde su steny a stropy plne bordelu roxorov a neviem coho nepomoze ti ani 14 dBi antena a Nkove alebo 5GHz pasmo..
BTW: na tom ze disk nestihne 160MB/s takze je zbytocne mat taky net som sa uprimne zasmial:-D
tak samozrejme neda ti to 100% informaciu kde je signal, ale aspon ti to povie (uz som aj to videl) ze antenou sa nemieri tam kde chces mat signal ale treba ju nastavit podla vyrazovacej charakteristiky.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pomoct moze zmena polohy zdroja signalu, prijimaca signalu, odraznych ploch. kedze stenami, nabytkom a svojim miestom neponhnes resp. nechces hybat, pomoct moze zmena polohy zdroja signalu, alebo zmena vyzarovacej charakteristiky anteny (skusit inu antenku)
http://www.alza.sk/tp-link-tl-ant2408cl-d168523.htm
Este otazka podla coho sudis ze signal je nestabilny? TO ze klesaju a stupaju palicky alebo sa meni vyrazne prenosova rychlost, latency, stracaju sa packety?
Osobne my % signalu pri mojom PC takysho skacu hore dole v rozmedzi 10% ale stabilitu ani rychlost pripojenia mi to nemeni.
BTW: na tom ze disk nestihne 160MB/s takze je zbytocne mat taky net som sa uprimne zasmial:-D
1 gigabyte= 1000000000bytes
1 gigabit = 10^9 bits = 1000000000bits.
1 bajt = osmica bitov.
160MiB/8=20MB/s ...to už je reálne..
si si sam ratal a sam si si vyratal hovadinu, aj o tom je IT